Arkadaşlar merhaba,
MS-SQL Server'da şöyle bir ayar varmı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Database'i Read Only yapıyorum. Ardından herhangi bir tabloya field ekliyorum. Database'i Read Only yaptığım için normal olarak sistem izin vermiyor. Data read only olsun ama tablo yapısına müdahele edebilelim. Böyle birşey mümkün mü?
Teşekkür ederim..
MSSQL Read Only Data
Re: MSSQL Read Only Data
Merhaba
Dataset nesnesi ile mssql tablosu arasında düşündüğün gibi doğrudan bir bağlantı yok. Dateseti readonly yapmadan açılmış bir tabloyu başka bir query nesnesi ile düzeltme,kayıt silme, tablo yapısını değiştirme vb işlemleri yapabilirsin.
Dataset nesnesi ile mssql tablosu arasında düşündüğün gibi doğrudan bir bağlantı yok. Dateseti readonly yapmadan açılmış bir tabloyu başka bir query nesnesi ile düzeltme,kayıt silme, tablo yapısını değiştirme vb işlemleri yapabilirsin.
Pardon yanlış ifade ettim galibaakdatilla yazdı:Merhaba

Sen doğru yazmışsın da ben yanlış görmüşüm 
Ben bu konuda doğrudan bir çalışma yapmadım ancak bir arkadaş sqlserver kullanıcısı oluşturup bir tablonun sadece belirli alanlarını görebileceğim şekilde ayarlama yapmıştı.
Benzer şekilde istediğini yapabilirsin sanırım. Aşağıdaki linkten başlangıç yapabilirsin:
http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 88371.aspx
Gerisini araştırmak gerek.
Kolay gelsin.

Ben bu konuda doğrudan bir çalışma yapmadım ancak bir arkadaş sqlserver kullanıcısı oluşturup bir tablonun sadece belirli alanlarını görebileceğim şekilde ayarlama yapmıştı.
Benzer şekilde istediğini yapabilirsin sanırım. Aşağıdaki linkten başlangıç yapabilirsin:
http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 88371.aspx
Gerisini araştırmak gerek.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim, ozaman araştırmaya devam.