MSSQL Read Only Data

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
apex06
Üye

MSSQL Read Only Data

Mesaj gönderen apex06 »

Arkadaşlar merhaba,

MS-SQL Server'da şöyle bir ayar varmı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Database'i Read Only yapıyorum. Ardından herhangi bir tabloya field ekliyorum. Database'i Read Only yaptığım için normal olarak sistem izin vermiyor. Data read only olsun ama tablo yapısına müdahele edebilelim. Böyle birşey mümkün mü?

Teşekkür ederim..
akdatilla
Üye

Re: MSSQL Read Only Data

Mesaj gönderen akdatilla »

Merhaba
Dataset nesnesi ile mssql tablosu arasında düşündüğün gibi doğrudan bir bağlantı yok. Dateseti readonly yapmadan açılmış bir tabloyu başka bir query nesnesi ile düzeltme,kayıt silme, tablo yapısını değiştirme vb işlemleri yapabilirsin.
apex06
Üye

Mesaj gönderen apex06 »

akdatilla yazdı:Merhaba
Dataset nesnesi ile mssql tablosu arasında düşündüğün gibi doğrudan bir bağlantı yok. Dateseti readonly yapmadan açılmış bir tabloyu başka bir query nesnesi ile düzeltme,kayıt silme, tablo yapısını değiştirme vb işlemleri yapabilirsin.
Pardon yanlış ifade ettim galiba :) anlattıklarım delphi tarafında değilde tamamen SQL Server üzerinde neler yapabilirim sorusuydu..
akdatilla
Üye

Mesaj gönderen akdatilla »

Sen doğru yazmışsın da ben yanlış görmüşüm :)
Ben bu konuda doğrudan bir çalışma yapmadım ancak bir arkadaş sqlserver kullanıcısı oluşturup bir tablonun sadece belirli alanlarını görebileceğim şekilde ayarlama yapmıştı.
Benzer şekilde istediğini yapabilirsin sanırım. Aşağıdaki linkten başlangıç yapabilirsin:

http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... 88371.aspx

Gerisini araştırmak gerek.
Kolay gelsin.
apex06
Üye

Mesaj gönderen apex06 »

Teşekkür ederim, ozaman araştırmaya devam. :)