Icmp hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
master_20
Üye

Icmp hakkında

Mesaj gönderen master_20 »

Merhaba arkadaşlar, network e ping atıp açık birkaç cihazın up olup olmadığını kontrol etmek down olanları mail atmak istiyorum. timer üzerinde sürekli ping atmam laızm ancak timer altında kodladığım için ilk ping den çıkıp ikinci ping e geçemiyorum. algoritma yad akod desteği verebilecek olanlardan yardım bekliyrpum
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Re: Icmp hakkında

Mesaj gönderen warder »

Ne şekilde kodladınız belli değil ancak OnTimer içindeki kodun işleme süresinin interval süresini aşmaması kuralı önemlidir.
Timer bir kanal açar.(Thread). Kendi kanalınızı kendiniz açarsanız daha kontrollü olabilir belkide...
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Evet probleminizin çözümü: TThread'dir. Delphi XE3 için burada bir örnek bulabilirsiniz.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

4 - 5 bilgisayar için sorun olmaz ama bu başlığı okuyacaklar için yazıyorum ; Switch / router üzerindeki yazılımlarında (çalıştığım yerdekilerde cisco tabanlısı kurulu) aynı zaman dilimindeki ping atışları hacker saldırısı olarak nitelendirilip kaynak makine sistem içindeyse çıkışı, sistem dışı ise portun bütünü koruma amaçlı suspend edilip alarma geçiyor.

Başka bir konu ama kontrol nasıl birşey ona atıfta bulunmak için söylemek istiyorum, bırakın pingi bir porta bağlı başka bir switch ile ip dağıtımı dahi 2 ile sınırlı. Fazlası olunca port kapatılıyor.

Thread bile olsa bir senkron listeye not düşüp 5 bilgisayarda bşr en az 2 saniye gecikmeli başlatılmasında fayda vardır.
Resim
Resim ....Resim