CXGrid'de Koşullu Satır Renklendirme Nasıl Yapılır
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
CXGrid'de Koşullu Satır Renklendirme Nasıl Yapılır
CxGrid'in Oncustomdrawcell özelliği ile belirtilen koşulda renklendirme yapabiliyorum ama ben dışarıdan mesela bir Edite 1000 yazıp 1000 den küçük değerlerin yada ülke ismi yazıp ülkesi bu olanların rengini değiştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba bir örnek verebilecek varmı?
Re: CXGrid'de Koşullu Satır Renklendirme Nasıl Yapılır
Merhaba.
- Oncustomdrawcell eventinde durum/değer kontrolünü statik olarak yapıyorsunuz ya; artık ilgili TEDIT'in içeriği eğer dolu ise ... şeklinde bir IF kurgusu yapıp bu TEDIT'in içeriğini de renklerin oluşturulduğu if/case bloklarından hangisi uygunsa ona dahil edeceksiniz.
- TEDIT'in onChange eventinde de sonucun ekrana yansıması için cxGrid hangisi ise onun için cxGrid1.RePaint komutu vererek boyamayı tazeleyeceksiniz.
- Oncustomdrawcell eventinde durum/değer kontrolünü statik olarak yapıyorsunuz ya; artık ilgili TEDIT'in içeriği eğer dolu ise ... şeklinde bir IF kurgusu yapıp bu TEDIT'in içeriğini de renklerin oluşturulduğu if/case bloklarından hangisi uygunsa ona dahil edeceksiniz.
- TEDIT'in onChange eventinde de sonucun ekrana yansıması için cxGrid hangisi ise onun için cxGrid1.RePaint komutu vererek boyamayı tazeleyeceksiniz.
Merhaba,
OnGetcontentStyle özelliğini kullanabilirsin.
Kolay gelsin.
OnGetcontentStyle özelliğini kullanabilirsin.
Kod: Tümünü seç
if (ARecord is TcxGridDataRow) then
begin
if (ARecord.Values[GRD_LISTEDBBandedTableView1DURUM.Index] = 'T') then
AStyle := StyleTamamlandi
if (VarIsNull(ARecord.Values[GRD_LISTEDBBandedTableView1DURUM.Index])) then
AStyle := StyleBaslanmadi
end;
Muharrem bey Dediğinizi yaptım işe yaradı çok teşekkür ederim Simsek bey sizin cevabınız içinde çok teşekkürler saolun