Merhabalar,
Magaza icin hazirladigim programdan yazar kasaya fis, yazidrma, x raporu, z raporu gibi v.s. islemleri yaptirmam lazim, bununla ilgili calisma yapan arkadaslar varmidir,
Saygilar
Burhan Cakmak
Yazar kasayi bilgisayar uzerinden kontrol etme,
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Yalnış hatırlamıyorsam ;
Olivetti 6000 veya 6400 modeli olması lazım. ben daha önce aktardım. ama delphi de degil. programın nkdemo isminde bir programı var. bu nkdemo programı ile ayarlarını yapıyorsunuz ve sonuçta bir *.PLU ( husnu.plu ) dosyası oluşyor bu dosya sayesinde. yazar kasadan bilgi okuma veya yazma işlemi yapabiliyorsunuz.
mesela markette satış yapılıyor. bütün gün yazar kasadan barkod ile satış yapılıyor. akşam kasiyer değişiminde veya kasa kapatma sırasında. sadece cihaz aktarım modena alınıyor. yani kapatılıyordu. daha sonra bir tuşa basıp programdan yazar kasanın hafızası okutuluyor. ve daha sonrada. stok lardan düşülüuyordu.
bu şekilde ben bir benzin istasyonuna kurdum ve bir kaç ufak problem dışında pek problem yaşamadım.
ama o yazarkasaya nasıl hükmedersin o konuda pek bir bilgim yok...
Kolay Gelsin.
Olivetti 6000 veya 6400 modeli olması lazım. ben daha önce aktardım. ama delphi de degil. programın nkdemo isminde bir programı var. bu nkdemo programı ile ayarlarını yapıyorsunuz ve sonuçta bir *.PLU ( husnu.plu ) dosyası oluşyor bu dosya sayesinde. yazar kasadan bilgi okuma veya yazma işlemi yapabiliyorsunuz.
mesela markette satış yapılıyor. bütün gün yazar kasadan barkod ile satış yapılıyor. akşam kasiyer değişiminde veya kasa kapatma sırasında. sadece cihaz aktarım modena alınıyor. yani kapatılıyordu. daha sonra bir tuşa basıp programdan yazar kasanın hafızası okutuluyor. ve daha sonrada. stok lardan düşülüuyordu.
bu şekilde ben bir benzin istasyonuna kurdum ve bir kaç ufak problem dışında pek problem yaşamadım.
ama o yazarkasaya nasıl hükmedersin o konuda pek bir bilgim yok...
Kolay Gelsin.
Perakende satış yapılan Market, Süpermarket, Perakende Satış Mağazaları benzeri işletmelerde bilgisayarlı satış otomasyonunda POS (Point of Sale/Satış Noktası) terminalleri yerine Olivetti OL-5000, 5700, 6000 ve 6010 marka ve model yazar kasa kullanılması durumunda geçerli olacak program modülüdür. Bu yazar kasalar arzu edilirse POS terminalleri ile birlikte aynı donanım konfigürasyonu dahilinde kullanılabilecektir.
OL-5000, OL-5700 yazar kasa ile bilgi alışverişi
OL-6000, OL-6010 yazar kasa ile bilgi alışverişi
Sharp ER-A495T yazar kasa ile bilgi alışverişi
PLU verilerinin STOK kartlarına işlenmesi
PLU verilerinin yazar kasaya yüklenmesi
Yazar kasadan yapılan PLU satışlarının STOK hareketlerine işlenmesi
Günlük, Haftalık Satış Raporu ve fiş formunda mali hafıza raporu alınması
EPELSA elektronik terazi ile bilgi alışverişi
OLIVETTI LP-15 elektronik terazi ile bilgi alışverişi
DIGI SM-25 elektronik terazi ile bilgi alışverişi bu programın özellikleri arasındadır.