Evde Yazılım Geliştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Evde Yazılım Geliştirme
Arkdaşlar Merhaba,
Doğru bölümdemiyim bilmiyorum..
Bir kaç sorum olacak..
1-Evde yazılım geliştirme mümkün mü? bir zamanlar böyle birşey duymuştum. Konu hakkında bilgisi olanlar varmı?
2-FireBird 1.5 veya üstü hiç bir ek component istiyomu? yani delphi deki IBDatabase, Transaction vb. ile birebir verimli kullanılabiliyormu. Farklar neler?
3-Delphinin Standart Edition, yani en küçüğü alındığında IBX DataAcces vb. componentler var sanıyorum. Eksik olan MIDAS, CORBA ve NET ile ilgili vb. teknolojiler Yani Standart Edition ile yine Database uygulamaları kullanılabilir mi?.
biraz uzun oldu ama teşşekürler ..
Doğru bölümdemiyim bilmiyorum..
Bir kaç sorum olacak..
1-Evde yazılım geliştirme mümkün mü? bir zamanlar böyle birşey duymuştum. Konu hakkında bilgisi olanlar varmı?
2-FireBird 1.5 veya üstü hiç bir ek component istiyomu? yani delphi deki IBDatabase, Transaction vb. ile birebir verimli kullanılabiliyormu. Farklar neler?
3-Delphinin Standart Edition, yani en küçüğü alındığında IBX DataAcces vb. componentler var sanıyorum. Eksik olan MIDAS, CORBA ve NET ile ilgili vb. teknolojiler Yani Standart Edition ile yine Database uygulamaları kullanılabilir mi?.
biraz uzun oldu ama teşşekürler ..
Ne anlatmaya çalıştığını anlayamadım şimdi
evde başka türlü iş yerinde başka türlü mü program geliştiriliyor (
)
evde başka türlü iş yerinde başka türlü mü program geliştiriliyor (

Oldeye Software
http://www.oldeye.com
http://www.oldeye.com
Bilgisayar olan heryerde yazılım geliştirilebilir.1-Evde yazılım geliştirme mümkün mü? bir zamanlar böyle birşey duymuştum. Konu hakkında bilgisi olanlar varmı?
Forumda defalarca konuşulmuş bir konu arama yap!2-FireBird 1.5 veya üstü hiç bir ek component istiyomu? yani delphi deki IBDatabase, Transaction vb. ile birebir verimli kullanılabiliyormu. Farklar neler?
Borland'ın web sitesinde "Tech Sheet"ler var onlara bakabilirsin3-Delphinin Standart Edition, yani en küçüğü alındığında IBX DataAcces vb. componentler var sanıyorum. Eksik olan MIDAS, CORBA ve NET ile ilgili vb. teknolojiler Yani Standart Edition ile yine Database uygulamaları kullanılabilir mi?.
Arkadaşlar Sorry (İyi Anlatamadım)
Demek istediğim, Evde ticari yazılım geliştirme! şirket gereklimi yani !
Lisanslı bir Delphi Standart Edition ile FireBird veya IB 6.0 Veritabanı kullanılan bir uygulama satılabilirmi?
Yoksa bir şirket açmak mı gerekli..
Bende sanki bir aralar böyle bir şey duydum gibi. Ne kadar doğru acaba
Teşekkürler...
Demek istediğim, Evde ticari yazılım geliştirme! şirket gereklimi yani !
Lisanslı bir Delphi Standart Edition ile FireBird veya IB 6.0 Veritabanı kullanılan bir uygulama satılabilirmi?
Yoksa bir şirket açmak mı gerekli..
Bende sanki bir aralar böyle bir şey duydum gibi. Ne kadar doğru acaba
Teşekkürler...
Arkadaşım bende evde yazıyorum.Allaha Şükür satabiliyorum.
Ama müşteriler açısından biraz zor.Niye?
Eğer müşteriden sipariş alıp yapıyorsan programları(Benim gibi) hiç sorun çıkmaz.Hatta kazançlı çıkarsın çünkü vergi mergi ödemezsin.(Eğer yanlış hatırlamıyorsam %18 kdv,%22 ek gelir vergisi)
Ama bir program yazıp herkeze pazarlamayorsan(Yine benim gibi) program desteği hakkında müşteriyi kendine güvendirmen lazım.Mesela ben 2 haftadır Taksitli Satış programı satmaya çalıştım.İlk başta başaramasamda iyi bir pazarlama grubu ile çok rahat sattım.
Ayrıca şirket açmak zorunda değilsin ama iki gün sonra gelirinden çok harcama yaparsan maliyenin dikkatini çeker ve seni araştırırlar.Sonra iş vergi kaçırmaktan mahkemelerde sürünmeye kadar gider.Kullandığın programlama dilinin hesabını sana kimse soramaz.Ben programı bedava bir derleyicide yazdım diyebilirsin.
Ama şirket açmak herzaman avantajlıdır.
Ama müşteriler açısından biraz zor.Niye?
Eğer müşteriden sipariş alıp yapıyorsan programları(Benim gibi) hiç sorun çıkmaz.Hatta kazançlı çıkarsın çünkü vergi mergi ödemezsin.(Eğer yanlış hatırlamıyorsam %18 kdv,%22 ek gelir vergisi)
Ama bir program yazıp herkeze pazarlamayorsan(Yine benim gibi) program desteği hakkında müşteriyi kendine güvendirmen lazım.Mesela ben 2 haftadır Taksitli Satış programı satmaya çalıştım.İlk başta başaramasamda iyi bir pazarlama grubu ile çok rahat sattım.
Ayrıca şirket açmak zorunda değilsin ama iki gün sonra gelirinden çok harcama yaparsan maliyenin dikkatini çeker ve seni araştırırlar.Sonra iş vergi kaçırmaktan mahkemelerde sürünmeye kadar gider.Kullandığın programlama dilinin hesabını sana kimse soramaz.Ben programı bedava bir derleyicide yazdım diyebilirsin.
Ama şirket açmak herzaman avantajlıdır.
Makaleyi bende okudum ama hala anlayamadım.
Benim programı delphi ile yaptığımı müşteri nerden anlayacak. Hadi müşteri anlamadı diyelim.Türkiyede yazılan programların hangi programlama dilinde yapıldığını kontrol eden bir kurul mu var?
Standart Edition kullanmadım ama onda kylix'in open-source versiyonunda olduğu gibi bir koruma varsa yanlış bendedir o zaman özür dilerim!
Benim programı delphi ile yaptığımı müşteri nerden anlayacak. Hadi müşteri anlamadı diyelim.Türkiyede yazılan programların hangi programlama dilinde yapıldığını kontrol eden bir kurul mu var?
Standart Edition kullanmadım ama onda kylix'in open-source versiyonunda olduğu gibi bir koruma varsa yanlış bendedir o zaman özür dilerim!