Arkadaşlar merhaba,
Basit bir proje yaptım. Bu projemde basit bir lisanslama formu eklemek istiyorum. Forumda bayağı bir arama yaptım OnGuard bileşeninden bahsediliyor. Bu bileşen gün veya çalışma sayısı kadar kısıt getiriyor. Benim istediğim şu emeğim boşa gitmesin. Programı vereceğim kişi yan komşusuna: "Flash belleğini getir programı kopyala bilgisayarında çalıştır." demesini istemiyorum. Kırılıp kırılmaması benim için hiç önemli değil yalnız bellirttiğim şekilde bu kadar kolay her yerde çalıştırılamasın.
Lisans işlemi için istediğim bazı özellikler:
- Makinenin HDD seri numarası veya HDD üzerinde bulunan başka bir numara alınacak. (Anakart' ta olabilir) Bu numara basit bir algoritma ile şifrelenip, programın lisans formunda kullanıcıya gösterilecek. Makineye format atılsa bile üretilen kodun aynı kalmasını istiyorum.
- Kullanıcının bilgisayarında okuduğu bu sayılara göre karşıt kod gönderilecek (Bunun ayrı bir programda bende olması gerekiyor.)
- Program her açılışında üretilen kod ile karşıt kodu karşılaştıracak eğer doğruysa program açılacak. Bu bilgileri veritabanında veya registry de (Hangisi mantıklı?) saklamak istiyorum.
Bu konuda örnek bir proje veya fikir verirseniz çok sevinirim. Selam ve dua ile...
Projeye Basit Lisanslama Formu Ekleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Embarcadero
- Üye
Re: Projeye Basit Lisanslama Formu Ekleme
Şimdi bu sorularını bir programcı gibi soralım olur mu?
Her adımı bağımsız ayrı ayrı birer proje olarak hazırlayıp ondan sonra sormaya başlayabilirsin.
Böylece kod bankan oluşacak kolaylıkla bir araya getirip işini göreceksin.
Her adımı bağımsız ayrı ayrı birer proje olarak hazırlayıp ondan sonra sormaya başlayabilirsin.
Böylece kod bankan oluşacak kolaylıkla bir araya getirip işini göreceksin.
Onguard ı eksik incelemişsin, gün ve çalışma sayısı sadece iki limitleme şekli. Ayrıca sadece makina değil hdd network gibi yanlış hatırlamıyorsam 4-5 kritere göre unique sayı üretir, hdd kullanmanı önermem, takılan usb flash larıda disk olarak görüyordu ve şifre uyuşmuyor diye hata veriyordu. demolarını incele sende kalacak kısmı da yapan hazır demo kodu mevcut, iniye yazıyor.
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
- Embarcadero
- Üye
mrmarman ve freeman35 cevaplarınız için teşekkür ederim. Selam ve dua ile...