Programıma kullanıcıların istek/şikayet/öneri lerini gönderebilmeleri için mesaj gönderebileceği sayfa ekledim. Sayfa da kullanıcı iletişim bilgilerini girdikten sonra mesajını yazıp gönder butonuna tıklayınca antivirüs kurulu olmayan bilgisayarda başarılı bir şekilde bilgileri gönderiyor. Fakat uygulamayı test ederken McAfee kurulu bilgisayarda denediğimde form dondu görev yöneticisinden kapatmak zorunda kaldım. Bence antivirüs engelledi. Bu sorunu aşabilir miyiz. Yada göndericide problem olursa Kullanıcıya antivirüsü devre dışı bırakıp tekrar deneyiniz gibi bir mesaj da verebiliriz...
Normal şartlarda Antivirüs programının engellemesi mantıklı değil ancak SSl kullandığın için (Open ssl) bir ihtimal Web Filtre eklentisi engelliyor olabilir. Ama form kilitleniyor diyorsun. Antivirüs bir uyarı vs. vermiyorsa bunun 2 olası açıklaması var.
- Antivirüs giden veriyi denetlerken SMTP'yi timeout'a düşürüyor bu sayede uygulamanda kilitleniyor. (Bunu Thread kullanarak çözebilirsin)
- Antivirüs yüklü dediğin makinede güvenlik duvarı ssl den ötürü birşeyleri engelliyor olabilir.
Antivirüsü kapatıp deneyin. Bakalım gönderecek mi? çünkü onun engellediğinden henüz emin değiliz.
Not: Kodun tamamı buysa eğer herhangi bir Attachment'da söz konusu değil. Ama bir dosya gönderimi söz konusuysa işler değişir.
Dosya gönderimi yok. Kodun tamamı yukarıda. Ayrıca web filtre eklentisini düşünmedim çünkü bulunduğumuz kurumda bilgisayarların hepsi aynı interneti kullanıyor, filtre var ama benim bilgisayarımda antivirüs yok mesajlar başarılı bir şekilde email adresime geliyor. Diğer bilgisayarlarda fark olarak McAfee direk aklıma o geldi.
Bu konuda tek sorun yaşayan ben miyim yani çözümü yokmu? Bu işin ? Mail göndermeyi bırak başka firmalardan indirdiğim programlar firma bilgilerini doldurduğum alanı kendi veritabanlarına göndertip cep telefonuma otomatik mesaj bile gönderdttiler. Hiç bi yere takılmadan ?
Başka firmanın programı bahsettiğiniz işi mail protokolü ile yapmıyordur. Http ile yapılır o dediğiniz form bilgilerini göndermeniz. Ya da doğrudan bağlantı açıyorlardır. Gerçi firewall bunlara müdahale eder izinler çerçevesinde. Erişim onayı gibi bir pencere çıkmıyorsa ilgili programın loglarına bir bakın.
Ben işin kolayını webservis kullanmada buldum. hem daha hızlı gidiyor , hem de bir sorun olup da hata mesajı çıkmadığından kullanıcı huylanmıyor. Karşıya başarılı gönderim sonucunu da kontrol edebildiğimizden sadece "işlem başarılı" şeklinde bir mesaj verdiriyorum yetiyor.
Öte yandan indy SMTP kodlarını antivirüs programları yakalayıp daha setup aşamasında uyarı verip exeyi siliyor.