Firebird Connection Not Established Hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kaan_karabey
Üye

Firebird Connection Not Established Hatası

Mesaj gönderen kaan_karabey »

Arkadaşlar dün hiçbir hata almadan firebird veri tabanıyla yazdığım uygulamayı kullanabiliyordum lakin şu an anlam veremediğim bir hata ile karşı karşıyayım firebird ile pek fazla bilgim yok.Bilgisayarı her kapatıp açtığımda bu hatayla mı karşılacam??? İbexpert ile veri tabanına connect yapmaya çalıştıgımda şöyle bir hata ile karşılayorum.

Resim

Bu hatanın çözümü nasıl olacak ve varsa bana firebird ile ilgili türkçe eğitim seti linki verebilirmisiniz????
Sevgiler Yalan Olmuş Yalan Sahtekar Bırakıpta Bir Gün Seni Gitmeyecek Mi?
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: Firebird Connection Not Established Hatası

Mesaj gönderen greenegitim »

Veritabanını ağdamı tutuyorsun genelde bu hata 3050 portunun kapalı olması güvenlik duvarları antivirüslerin güvenlik duvarlarından kaynaklanıyor.
Mücadele güzelleştirir!
kaan_karabey
Üye

localhost olarak tanımladım 127.0.0.1 olarak 3050 portunu açtım güvenlik duvarıda devredışı ama neden kaynaklandığını anlamadım

Arkadaşlar Allah İçin Bu Konuda Bana Yardımcı Olun Her Bilgisayarı Kapatıp Açtığımda Bu Hatayla Karşılaşıyorum ve Bu İşten Sıkıldım Her Defasında Aynı Veri Tabanını Tekrar Oluşturup Bağlıyorum Artık İyice Canımı Sıktı Bu Olay Lütfen Yardım Edin
omurolmez
Üye

Mesaj gönderen omurolmez »

Bu hata, istemci sunucuya ulaşıp da sunucu bu isteği red ettiği zaman oluşur. Dolayısıyla ağ, şifre, firewall vs sorunu değildir.

Firebird 'e ait fbclient.dll yerine Borland Interbase 'e ait gds32.dll kullanmıştım yanlışlıkla, o zaman görmüştüm bu hatayı (Yanlışlıkla diyorum çünki Delphi XE yüklenirken, interbase gds32.dll i system32 ye atmış ve bir şekilde daima o aktif oluyordu).

Bir de dialect farkı nedeniyle olabilir tahminimce.

Ama emin olduğum bir şey var boşu boşuna firewall, network, şifre vs uğraşmayın !
Ömür Ölmez
kaan_karabey
Üye

omurolmez yazdı:Bu hata, istemci sunucuya ulaşıp da sunucu bu isteği red ettiği zaman oluşur. Dolayısıyla ağ, şifre, firewall vs sorunu değildir.

Firebird 'e ait fbclient.dll yerine Borland Interbase 'e ait gds32.dll kullanmıştım yanlışlıkla, o zaman görmüştüm bu hatayı (Yanlışlıkla diyorum çünki Delphi XE yüklenirken, interbase gds32.dll i system32 ye atmış ve bir şekilde daima o aktif oluyordu).

Bir de dialect farkı nedeniyle olabilir tahminimce.

Ama emin olduğum bir şey var boşu boşuna firewall, network, şifre vs uğraşmayın !
Teşekkürler Birde Öyle Deniyeyim

Evet Fbclient i Gösterdim Sorun Düzeldi Şimdilik.Umarım Tekrar Bu Sorunla Karşılaşmam Teşekkürler.