ADO ILE NETWORK

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ozcank
Üye

ADO ILE NETWORK

Mesaj gönderen ozcank »

Arkadaşlar ;
ADO Kullanarak yazmış olduğum programı network açabilir miyim? NETSIS BPLUS-PC de yüklü ben terminalden DataConnection ve UserConnectıon da ayar yaparak bağlanmak istiyorum.Ve bu şekilde data ya kayıt yapabilir miyim?
c: sürücüsüne yüklü NETSIS makinede Şu şekilde bağlantı yapıyorum ve şirketleri görüyorum ;

DataConnection

Kod: Tümünü seç

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Data Source=OZCAN\NETSIS;Initial Catalog:=+DATA;Auto Translate=False
diğer
UserConnection

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=NETSIS;Data Source=OZCAN\NETSIS;Auto Translate=False
Şu şekilde yaptım ama olmadı ;
DataConnection

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;server=server=BPLUS-PC;Data Source=\\BPLUS-PC\Netsis\RCStandard\TemelSet;Initial Catalog:=+DATA;Auto Translate=False
UserConnection

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;server=BPLUS-PC;Initial Catalog=BPLUS-PC;Data Source=\\BPLUS-PC\Netsis\RCStandard\TemelSet;Auto Translate=False
Yardımlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: ADO ILE NETWORK

Mesaj gönderen sabanakman »

Aslında Windows NT yöntemi ile bağlanmaktasınız ve ana makinelerde genelde herhangi bir ayar yapmaya gerek kalmadan bu yöntemle gerekli yetkilere sahip olduğunuzdan veritabanlarına bağlanabilirsiniz. İşiniz SQL Server veritabanlarına bağlanacak kullanıcı ve yetkilerine hakim olma konusuna bağlı. Muhtemelen bu program bir sql (netsis, sa veya başka bir isimli) kullanıcısı ve şifresi kullanarak bağlanmaktadır. Eğer bu isim ve şifreyi elde edemezseniz kendiniz bir kullanıcı ve şifre ekleyin ve bu kullanıcı ile veritabanına bağlanmaya çalışın. Mesela ana makineye bağlandıktan sonra aşağıdaki kodu çalıştırınca

CREATE LOGIN [ozcank] WITH PASSWORD=N'Sql1234', DEFAULT_DATABASE=[master], DEFAULT_LANGUAGE=[Türkçe], CHECK_EXPIRATION=OFF, CHECK_POLICY=OFF

EXECUTE sp_addsrvrolemember @loginame = N'ozcank', @rolename = N'sysadmin'
ozcank isimli ve Sql1234 şifreli bir SQL kullanıcısı oluşacaktır. Artık terminallerden bağlanırken aşağıdaki ConnectionString'i kullanarak bağlanabilirsiniz.

Provider=SQLOLEDB.1;Password=Sql1234;Persist Security Info=True;User ID=ozcank;Initial Catalog=+DATA;Data Source=OZCAN\NETSIS;Extended Properties="Initial Catalog:=+DATA";Auto Translate=False
ve

Provider=SQLOLEDB.1;Password=Sql1234;Persist Security Info=True;User ID=ozcank;Initial Catalog=NETSIS;Data Source=OZCAN\NETSIS;Auto Translate=False
İyi çalışmalar.
Şaban Şahin AKMAN