[FireDAC][Dats]-11. Row is not in editable state

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
habikus
Üye

[FireDAC][Dats]-11. Row is not in editable state

Mesaj gönderen habikus »

Merhabalar,
Fatura bölümünde master - detail tablo kullanıyorum. Bu tablodaki bilgileri sildikten sonra aşağıdaki sorguyu yazınca

Kod: Tümünü seç

FDQuery1.Close;
FDQuery1.SQL.Clear;
FDQuery1.SQL.Add('select * from fatura');
FDQuery1.open;
"[FireDAC][Dats]-11. Row is not in editable state" hata mesajını alıyorum. Hikmeti ne olabilir acaba?
Lord_Ares
Üye

Re: [FireDAC][Dats]-11. Row is not in editable state

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Fikir olarak bakmanızda yarar sağlayabilecek düşüncelerim
1) tablonuzda otomatik toplam yapan bir alan varmı, Varsa bu yüzden yapabilir.
2) Veya autoincremant (otomatik artan ) alan varsa ondan da yapabilir.
3) başka tablodan veri çekip burada bütünleştiriyorsanız ..

1)Çözüm olarak tablo özelliklerinden edit moda alıp deneyin. Veya formun create kısmında otomatik edit mode true yapın.
2) veya yeni bir bileşen ekleyip diğerini silin birde öyle deneyin.
3) tablo özelliklerinde , başka tablodan veri çekmek için kodlarınız, veya filtreleme için kodlarınız veya otomatik toplam sütünlarınız varsa bunları iptal edin veya yeniden düzenleyin.
habikus
Üye

Mesaj gönderen habikus »

Evet autoincremant (otomatik artan ) alan kullanıyorum. Ama autoincremant alan kullanmanın ne sakıncası var. Autoincremant alan kullanmayacak mıyız?
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

habikus yazdı:Evet autoincremant (otomatik artan ) alan kullanıyorum. Ama autoincremant alan kullanmanın ne sakıncası var. Autoincremant alan kullanmayacak mıyız?
İyi çalışmalar.
@Lord_Ares güzel bir şekilde ifade etmiş. Size hatanın nerede olabileceğini aramanız için gerekli enstrumanları sunmuş. Yani sizin neyi kullanıp kullanamayacağınıza ilişkin bir ifade yok orada. Yanlış anlamayın.

İlk yapmanız gereken iş, bu query'nin ve bağlı olduğu query(ler)nin before / after delete/post/scroll/edit vb eventlerini bir kolaçan edin.
Hatayı oluşmadan bir adım öncesine bir ulaşın, sorunu bulduktan sonra ancak çözebilirsiniz. :idea:
Resim
Resim ....Resim