IP numaramızı nasıl buluruz?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IP numaramızı nasıl buluruz?
Arama motorunda "IP numarasını bul" şeklinde bir arama yaptıramadım. Aramayı mutlaka kelimelere göre yapıyor ve 3 karakterden kısa olanları kabul etmiyor. Çeşitli denemeler yaptımsa da istediğim tür yanıtlar alamadım. Eğer bu konuda daha önce sorular sorulmuşsa, tekrarlamış olacağım. Kusura bakmayın!
"whatismyip.com" adresine girdiğimizde aldığımız IP değerini, string olarak döndüren bir fonksiyon var mı acaba?
İnternetten bulduğum bir örnek buldum ama, ilgili web adresi artık yanıt vermediği için işe yaramadı.
Bir çözüm öneriniz var mı? (Yerel IP değil, internete çıkış IPsini arıyorum. Delphi7 için.)
"whatismyip.com" adresine girdiğimizde aldığımız IP değerini, string olarak döndüren bir fonksiyon var mı acaba?
İnternetten bulduğum bir örnek buldum ama, ilgili web adresi artık yanıt vermediği için işe yaramadı.
Bir çözüm öneriniz var mı? (Yerel IP değil, internete çıkış IPsini arıyorum. Delphi7 için.)
Re: IP numaramızı nasıl buluruz?
Ben kendi web sitem üzerinden alıyorum ip numaralarını bir fikir vermesi için paylaştım...
Kod: Tümünü seç
Form1.Caption := IdHTTP1.Get(PChar('http://www.xxxx.net/ipno/ipno.asp'));
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Yanıtınıza teşekkür ediyorum.brs yazdı:Ben kendi web sitem üzerinden alıyorum ip numaralarını bir fikir vermesi için paylaştım...
Ancak ben araya ayrıca bir asp veya php script koymadan bu işi halletmek istiyorum. Aksi halde her site için ayrı bir script hazırlamak gerekecek.
Üstelik bizim denetimimizde olmayan bir web sitesine ait IP numarasını bu yöntemle bulmak mümkün değil.
İyi çalışmalar diliyorum. Kolay gelsin
Merhaba aşağıdaki kodu deneme şansın varsa denermisin, ufak düzeltmeler gerekebilir belki , şuan deneme şansım yok
Function WhatIsMyIp( WebBrowser: TWebBrowser ): String;
function TagTemizle(strIcerik: string): string;
var
Tag1, Tag2: integer;
begin
Tag1 := Pos( '<', strIcerik);
while (Tag1 > 0) do begin
Tag2 := Pos('>', strIcerik);
Delete(strIcerik, Tag1, Tag2 - Tag1 + 1);
Tag1:= Pos( '<', strIcerik);
end;
Result := Trim(strIcerik);
end;
Var
strIcerik, strAra : String;
begin
Result := '';
WebBrowser.Navigate( 'http://www.whatismyip.com');
while WebBrowser.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages;
strIcerik := WebBrowser.OleObject.Document.Body.InnerHTML;
strAra := '>Your IP:</TD>';
if Pos( strAra, strIcerik ) > 0 then
begin
System.Delete( strIcerik, 1, Pos( strAra, strIcerik ) + Length(strAra)-1 );
strIcerik := TagTemizle( Copy( strIcerik, 1, Pos('</TD>', strIcerik)-1 ) );
end;
end;
Merhaba.ahmetax yazdı:Ancak ben araya ayrıca bir asp veya php script koymadan bu işi halletmek istiyorum. Aksi halde her site için ayrı bir script hazırlamak gerekecek.
Üstelik bizim denetimimizde olmayan bir web sitesine ait IP numarasını bu yöntemle bulmak mümkün değil.
- Bunu bence bir daha düşünmelisiniz. @brs'nin önerisine katılıyorum. Kendinize ait host/belki de hostlar vardır. Linux server ise aşağıdaki kodu içeren bir dosyacık koyun.
örnek olsun diye geçici olarak kendim bir tane koydum bakabilirsin.
bkz. http://www.trtportal.com/ip/ip.php
<?
$domain = getenv('REMOTE_ADDR');
{ echo "ip=".$domain; }
?>
Function WhatIsMyIp( WebBrowser: TWebBrowser ): String;
Var
strIcerik, strAra : String;
begin
Result := '';
WebBrowser.Navigate( 'http://checkip.dyndns.com/');
while WebBrowser.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages;
strIcerik := WebBrowser.OleObject.Document.Body.InnerHTML;
strAra := 'Current IP Address:';
if Pos( strAra, strIcerik ) > 0 then
begin
System.Delete( strIcerik, 1, Pos( strAra, strIcerik ) + Length(strAra)-1 );
strIcerik := Trim( strIcerik );
end;
end;
Selam beni yanlış anlamışsınız Gerçi sayın hocam mrmarman hocam konuya açıklık getirmiş .ahmetax yazdı:Yanıtınıza teşekkür ediyorum.brs yazdı:Ben kendi web sitem üzerinden alıyorum ip numaralarını bir fikir vermesi için paylaştım...
Ancak ben araya ayrıca bir asp veya php script koymadan bu işi halletmek istiyorum. Aksi halde her site için ayrı bir script hazırlamak gerekecek.
("whatismyip.com" adresine girdiğimizde aldığımız IP değerini, string olarak döndüren bir fonksiyon var mı acaba?) bu soru size ait ben size önerim ise kendinize ait web siteniz varsa buradan çok daha sağlıklı bir
ip numarası alabilirsiniz diğer sitelerden alacağınız ip numara bilgisi bence çok sağlıklı olmaz her an kapanma veya değişiklik yapma olasılıkları var...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Haklısınız. Hata benim sorumda. Birbiriyle ilintili bir sürü soru kafamda döndüğü için net bir soru soramamışım.brs yazdı:Selam beni yanlış anlamışsınız Gerçi sayın hocam mrmarman hocam konuya açıklık getirmiş .ahmetax yazdı:Yanıtınıza teşekkür ediyorum.brs yazdı:Ben kendi web sitem üzerinden alıyorum ip numaralarını bir fikir vermesi için paylaştım...
("whatismyip.com" adresine girdiğimizde aldığımız IP değerini, string olarak döndüren bir fonksiyon var mı acaba?) bu soru size ait ben size önerim ise kendinize ait web siteniz varsa buradan çok daha sağlıklı bir
ip numarası alabilirsiniz diğer sitelerden alacağınız ip numara bilgisi bence çok sağlıklı olmaz her an kapanma veya değişiklik yapma olasılıkları var...
Beynim epeyce paslanmış anlaşılan!

Merhaba Lord_Ares,Lord_Ares yazdı:Merhaba aşağıdaki kodu deneme şansın varsa denermisin, ufak düzeltmeler gerekebilir belki , şuan deneme şansım yok
Function WhatIsMyIp( WebBrowser: TWebBrowser ): String; function TagTemizle(strIcerik: string): string; var Tag1, Tag2: integer; begin Tag1 := Pos( '<', strIcerik); while (Tag1 > 0) do begin Tag2 := Pos('>', strIcerik); Delete(strIcerik, Tag1, Tag2 - Tag1 + 1); Tag1:= Pos( '<', strIcerik); end; Result := Trim(strIcerik); end; Var strIcerik, strAra : String; begin Result := ''; WebBrowser.Navigate( 'http://www.whatismyip.com'); while WebBrowser.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages; strIcerik := WebBrowser.OleObject.Document.Body.InnerHTML; strAra := '>Your IP:</TD>'; if Pos( strAra, strIcerik ) > 0 then begin System.Delete( strIcerik, 1, Pos( strAra, strIcerik ) + Length(strAra)-1 ); strIcerik := TagTemizle( Copy( strIcerik, 1, Pos('</TD>', strIcerik)-1 ) ); Result := Trim(strIcerik); end; end;
Halihazırda kod tam çalışmıyor olsa da yaklaşımınız doğru. Yanıt çok değişkenli bir formun içinde olduğundan doğru çözümleme için biraz uğraşmak gerekecek.
Çok teşekkürler.
Merhaba mrmarman,
Verdiğiniz checkip.dydndns.com adresi tam da istediğim yanıtı veriyor. Keşke echo etmek yerine string olarak döndürseydi parse işlemine bile gerek kalmayacaktı.
Bu kod derdimi çözecek.
PHP kodunu kendi siteme koymayı tercih etmeyişimin nedeni sıkça hosting değiştiriyor olmamda. Her firma aynı IP değerini farklı global değişkenlerle döndürebiliyor. Hepsine uyacak bir kod yazmaya çalışmaktansa bu servisi ücretsiz sağlayan bir web adresinden yararlanmak daha pratik ve kalıcı bir çözüm. (Bu vesileyle dyndns.com firması da zihnimin karanlıklarından tekrar su yüzüne çıkmış oldu.)
Ayrıntılı yanıtınız ve çözüm önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Özel bir not: Delphiturkiye.com forum üyelerine de ayrıca genel olarak teşekkür etmek istiyorum. Karşılık beklemeden sunduğunuz iyi niyetli yardımseverlik, son dönemde webmaster forumlarında karşılaştığım akıl almaz ard niyetli ve çıkarcı davranışların yarattığı karamsarlığı dağıtıverdi. İyi ki varsınız! Tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum! Sağolun! Varolun!
Verdiğiniz checkip.dydndns.com adresi tam da istediğim yanıtı veriyor. Keşke echo etmek yerine string olarak döndürseydi parse işlemine bile gerek kalmayacaktı.

Bu kod derdimi çözecek.
PHP kodunu kendi siteme koymayı tercih etmeyişimin nedeni sıkça hosting değiştiriyor olmamda. Her firma aynı IP değerini farklı global değişkenlerle döndürebiliyor. Hepsine uyacak bir kod yazmaya çalışmaktansa bu servisi ücretsiz sağlayan bir web adresinden yararlanmak daha pratik ve kalıcı bir çözüm. (Bu vesileyle dyndns.com firması da zihnimin karanlıklarından tekrar su yüzüne çıkmış oldu.)
Ayrıntılı yanıtınız ve çözüm önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Özel bir not: Delphiturkiye.com forum üyelerine de ayrıca genel olarak teşekkür etmek istiyorum. Karşılık beklemeden sunduğunuz iyi niyetli yardımseverlik, son dönemde webmaster forumlarında karşılaştığım akıl almaz ard niyetli ve çıkarcı davranışların yarattığı karamsarlığı dağıtıverdi. İyi ki varsınız! Tekrar tekrar hepinize teşekkür ediyorum! Sağolun! Varolun!
Tekrar merhaba Lord_Ares,
Kaynak koduna bakınca www.whatismyip.com tarafından webBrowser'a yüklenen IP, özel olarak digitler halinde kodlanmış görünüyor. Table kullanılmamış. Sadece divler var.
mrmarman'ın verdiği checkip.dyndns.com is yalın IP değerini verdiği için uğraştırmıyor.
Selamlar. Kolay gelsin.
Kaynak koduna bakınca www.whatismyip.com tarafından webBrowser'a yüklenen IP, özel olarak digitler halinde kodlanmış görünüyor. Table kullanılmamış. Sadece divler var.
mrmarman'ın verdiği checkip.dyndns.com is yalın IP değerini verdiği için uğraştırmıyor.
Selamlar. Kolay gelsin.
http://ip.softend.com/text.php isminde bir text ip döndürme sayfası şu an emrinize amadedir. rahatca kullanabilirsiniz ilerde de silinmeyecektir.
site bana aittir.
site bana aittir.
Teşekkürler m_yaprakci!m_yaprakci yazdı:http://ip.softend.com/text.php isminde bir text ip döndürme sayfası şu an emrinize amadedir. rahatca kullanabilirsiniz ilerde de silinmeyecektir.
site bana aittir.

Gayet güzel çalışıyor.