Google Chrome Zenmate fonksiyonu hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Google Chrome Zenmate fonksiyonu hakkında
Web sitelerime uygulayacağım SEO çalışmalarını farklı IPlerle bağlanarak test etmek istiyorum.
(20 kadar wordpress-multisite sitem var. Yani hepsi aynı IP üzerinden çalışıyor.)
Bu testleri manuel yaparken Google Chrome ZenMate işime yarıyor. Ama manuel testler çok zamanımı alıyor.
Chrome'u araya sokmadan TWebBrowser üzerinden IP değiştirmeyi deneyen oldu mu? Mümkün mü?
Ya da -ücretsiz- IP değiştirmeyi sağlayan ve delphi ile kontrol edilebilen herhangi bir servis var mı?
(IP değiştirmeyi modemi resetleyerek yapmak çok zaman aldığı için pratik değil.
Ücretli IP servisleri için de ayırabileceğim bir kaynak yok.)
Her türlü - maddi kaynak gerektirmeyen- öneriye açığım.
(20 kadar wordpress-multisite sitem var. Yani hepsi aynı IP üzerinden çalışıyor.)
Bu testleri manuel yaparken Google Chrome ZenMate işime yarıyor. Ama manuel testler çok zamanımı alıyor.
Chrome'u araya sokmadan TWebBrowser üzerinden IP değiştirmeyi deneyen oldu mu? Mümkün mü?
Ya da -ücretsiz- IP değiştirmeyi sağlayan ve delphi ile kontrol edilebilen herhangi bir servis var mı?
(IP değiştirmeyi modemi resetleyerek yapmak çok zaman aldığı için pratik değil.
Ücretli IP servisleri için de ayırabileceğim bir kaynak yok.)
Her türlü - maddi kaynak gerektirmeyen- öneriye açığım.
Re: Google Chrome Zenmate fonksiyonu hakkında
EmbeddedWB kullanarak SetProxy olayı ile işi çözebilirsin.
Örnek;
http://stackoverflow.com/questions/1158 ... roxy-error
Örnek;
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings] "ProxyServer"="<Proxy IP Adresinizi buraya yazın>:<Proxy Port>" "ProxyEnable"=dword:00000001
burada proxy değiştirmek için gerekli registry anahtarı var.
bunu registry e yazarsın delphi ile bir döngü içerisinde.
registry yazma ile ilgili kodlar forumda bolca var.
Bileşenleri kurdum. Ancak kullanımı ile ilgili doküman bulamadım. Biraz kurcalamam gerekecek sanırım.G.Arkas yazdı:EmbeddedWB kullanarak SetProxy olayı ile işi çözebilirsin.
Örnek;
Teşekkürler.
Registry ile pek fazla çalışmadım.m_yaprakci yazdı:[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings] "ProxyServer"="<Proxy IP Adresinizi buraya yazın>:<Proxy Port>" "ProxyEnable"=dword:00000001
Proxy değiştirince reboot falan gerekmiyordur umarım.
Deneyeceğim.
Teşekkürler.
Merhaba G.Arkas,G.Arkas yazdı:EmbeddedWB kullanarak SetProxy olayı ile işi çözebilirsin.
Örnek;
EmbeddedWB bileşenlerini indirip kurdum ama, site kapandığı için dokümantasyona ulaşamıyorum.
İnternette de hep aynı linkler mevcut. Hiç doküman yok. Belki de benim gözümden kaçıyor.
Bildiğiniz doküman kaynağı var mı?
Teşekkürler.
EmbeddedWB için kendi help menüsüne bakabilirsin.
Birde şöyle bir yöntem var.
uses'a UrlMon, SHDocVw, WinInet ekle.
Kod: Tümünü seç
var
PIInfo: PInternetProxyInfo;
begin
New(PIInfo);
PIInfo^.dwAccessType := INTERNET_OPEN_TYPE_PROXY;
PIInfo^.lpszProxy := PChar('socks=127.0.0.1:8080');
PIInfo^.lpszProxyBypass := PChar('');
UrlMkSetSessionOption(INTERNET_OPTION_PROXY, piinfo, SizeOf(Internet_Proxy_Info), 0);
WebBrowser1.Navigate('http://google.com');
Dispose(PIInfo);
Merhaba G.Arkas,G.Arkas yazdı:EmbeddedWB için kendi help menüsüne bakabilirsin.
var PIInfo: PInternetProxyInfo; begin New(PIInfo); PIInfo^.dwAccessType := INTERNET_OPEN_TYPE_PROXY; PIInfo^.lpszProxy := PChar('socks=127.0.0.1:8080'); PIInfo^.lpszProxyBypass := PChar(''); UrlMkSetSessionOption(INTERNET_OPTION_PROXY, piinfo, SizeOf(Internet_Proxy_Info), 0); WebBrowser1.Navigate('http://google.com'); Dispose(PIInfo);
Verdiğin kodda 127.0.0.1 adresi olduğuna göre, lokal bir proxy sunucusu mu gerekiyor?
Hem orijinal haliyle, hem de 127.0.0.1 yerine bir proxy server adresi girerek denedim ama sonuç alamadım.
Neyse, proxy konusunu biraz daha hatmetmek yararlı olacak sanırım.
Bu sayede internetin daha önce hiç duymadığım özelliklerinden haberdar olabildim!

Merhaba.
- Ben de kendim bizzat aktif olarak kullandığım kodu paylaşayım.
Kullanımı ise şöyle :
- Ben de kendim bizzat aktif olarak kullandığım kodu paylaşayım.
USES WinInet;
function SetProxyInfo( const ProxyConnect:boolean; const ByPassAddress, ProxyServer:String ):boolean;
Type
PInternetPerConnOption = ^INTERNET_PER_CONN_OPTION;
INTERNET_PER_CONN_OPTION = record
dwOption: DWORD;
case Integer of
0: (dwValue: DWORD);
1: (pszValue:LPTSTR);
2: (ftValue: FILETIME);
end;
PInternetPerConnOptionList = ^INTERNET_PER_CONN_OPTION_LIST;
INTERNET_PER_CONN_OPTION_LIST = record
dwSize :DWORD;
pszConnection :LPTSTR;
dwOptionCount :DWORD;
dwOptionError :DWORD;
pOptions :PInternetPerConnOption;
end;
Const
INTERNET_PER_CONN_FLAGS = 1;
PROXY_TYPE_PROXY = $00000002; // via named proxy
PROXY_TYPE_DIRECT = $00000001; // direct to net
INTERNET_PER_CONN_PROXY_BYPASS = 3;
INTERNET_PER_CONN_PROXY_SERVER = 2;
INTERNET_OPTION_PER_CONNECTION_OPTION = 75;
var
nSize : DWORD;
List : INTERNET_PER_CONN_OPTION_LIST;
Option: array[0..2] of INTERNET_PER_CONN_OPTION;
begin
nSize := sizeof(INTERNET_PER_CONN_OPTION_LIST);
Option[0].dwOption := INTERNET_PER_CONN_FLAGS;
if ProxyConnect then
Option[0].dwValue := PROXY_TYPE_PROXY
else
Option[0].dwValue := PROXY_TYPE_DIRECT;
Option[1].dwOption := INTERNET_PER_CONN_PROXY_BYPASS;
Option[1].pszValue := PChar(ByPassAddress);
Option[2].dwOption := INTERNET_PER_CONN_PROXY_SERVER;
Option[2].pszValue := PChar(ProxyServer);
List.dwSize := sizeof(INTERNET_PER_CONN_OPTION_LIST);
List.pszConnection := nil;
List.dwOptionCount := 3;
List.dwOptionError := 0;
List.pOptions := @Option;
result := InternetSetOption(nil, INTERNET_OPTION_PER_CONNECTION_OPTION, @List, nSize);
InternetSetOption(nil, INTERNET_OPTION_REFRESH , nil, 0);
end;
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
Const
ProxyServer = '127.0.0.1';
ProxyPort = '8080';
begin
// Proxy Enable
SetProxyInfo( True, '<local>', ProxyServer + ':' + ProxyPort );
// Proxy Disable
SetProxyInfo( False, '', '');
end;
Merhaba mrmarman,
Senin kod sorunsuz çalıştı görünüyor.
Ancak Uygulama kısmında belirttiğin Proxy Disable fonksiyonunu bir başka tuşa atadım.
Ayrıca 127.0.0.1:8080 yerine çalışan bazı proxy adreslerini ve portlarını koydum.
Enable fonksiyonunu çalıştırınca test programının sorguladığı IP, proxy IP olarak dönüyor.
Disable fonksiyonunu çalıştırınca da kablonetin atadığı normal IP geliyor.
Eğer proxy için hatalı bir IP tanımlarsam, hata kodu dönüyor.
Proxy sadece etkin webbrowser için geçerli. Bir başka browser çalıştırdığımda normal IP alıyorum.
Tüm PC için proxy etkin olsun istersem, sanırım registry ile oynamam gerekecek.
Proxy mekanizmasını şimdi daha iyi anlamaya başladım.
Teşekkürler. İyi çalışmalar.
Senin kod sorunsuz çalıştı görünüyor.
Ancak Uygulama kısmında belirttiğin Proxy Disable fonksiyonunu bir başka tuşa atadım.
Ayrıca 127.0.0.1:8080 yerine çalışan bazı proxy adreslerini ve portlarını koydum.
Enable fonksiyonunu çalıştırınca test programının sorguladığı IP, proxy IP olarak dönüyor.
Disable fonksiyonunu çalıştırınca da kablonetin atadığı normal IP geliyor.
Eğer proxy için hatalı bir IP tanımlarsam, hata kodu dönüyor.
Proxy sadece etkin webbrowser için geçerli. Bir başka browser çalıştırdığımda normal IP alıyorum.
Proxy mekanizmasını şimdi daha iyi anlamaya başladım.
Teşekkürler. İyi çalışmalar.
Yanlışın olmasın.ahmetax yazdı: Proxy sadece etkin webbrowser için geçerli. Bir başka browser çalıştırdığımda normal IP alıyorum.
Ben TRT'deki proxy için bunu kullanıyorum. Cihazda Chrome da olsa Explorer da olsa Firefox da olsa aynı proxy'yi görüyor.
Tahminim odur ki, sen diğer browser'in hangisi ise manuel proxy tanımlamış olmalısın. Kaç farklı türde browserın varsa onların ayarlarına girip manuel yerine otomatik proxy seçersen tek bir kaynak olarak Windows'unkini, yani bu ayarlar kullanılır. Aksi halde sendeki durum söz konusu olur.

Evet, haklısın!mrmarman yazdı:Yanlışın olmasın.ahmetax yazdı: Proxy sadece etkin webbrowser için geçerli. Bir başka browser çalıştırdığımda normal IP alıyorum.
Ben TRT'deki proxy için bunu kullanıyorum. Cihazda Chrome da olsa Explorer da olsa Firefox da olsa aynı proxy'yi görüyor.
Tahminim odur ki, sen diğer browser'in hangisi ise manuel proxy tanımlamış olmalısın. Kaç farklı türde browserın varsa onların ayarlarına girip manuel yerine otomatik proxy seçersen tek bir kaynak olarak Windows'unkini, yani bu ayarlar kullanılır. Aksi halde sendeki durum söz konusu olur.
Kontrolü Chrome ile yapıyordum ve onun üzerinde zenmate yüklüydü. Aktif olmadığı halde sanırım kontrolü elden bırakmıyor. Tamamen "disabled" edince o da aynı proxy adresini göstermeye başladı. IEExplorer da aynı şekilde.
Uyarın için çok teşekkürler. Yoksa kontrol etmek aklıma bile gelmeyecekti.
Peki, proxy'nin devreye girip girmediğini nasıl kontrol edebiliriz?
Lokal proxy için bir gecikme olmuyordur herhalde ama, uzak ülkelere ait proxy'lerde epey bir beklemek gerekiyor. Bu süreyi kontrol etmenin, yani sürecin tamamlandığını ve proxynin değiştiğini program kontrolüyle anlamanın bir yolu var mı?
Tekrar teşekkürler.
Merhaba.
- Bunu anlamak için çok uzağa gitmene gerek yok, basit bir WHATISMYIP sorgusu sana istediğin sonucu verecektir.
- Bir kaç gün önce buna ilişkin bir soru sorulmuştu. bu linkteki cevabı değerlendirebilirsin.
- Yerel bir ağ sorunun yoksa; sonuç dönmezse bağlantı sorunu var demektir. Bu da proxy tanımlı ise Internete çıkış vermiyor anlamına gelir.
EK:
- Cümlende yanlış anlaşılıp anlaşılmadığını teyid için söylemek istediğim bir husus : Proxy ayarı sadece sistemdeki Browser'ların nereye nasıl bakacağına ilişkin bir ayardır. Bir bekleme vs. olmaz söz konusu değil.
- Bu işlerle uğraşan birisi olarak şunu mu anlamalıydım : Beklemekten kasıt, bir VPN sunucusuna bağlanarak internete çıkmak ise ona proxy denmiyor. Bunun için tümüyle başka bir işlem yapılıyor. Yine IP adresin proxy'deki gibi farklılaşıyor ama proxy değildir. Kavramlar karışmasın.
Örnek : www.vpnbook.com
- Bunu anlamak için çok uzağa gitmene gerek yok, basit bir WHATISMYIP sorgusu sana istediğin sonucu verecektir.
- Bir kaç gün önce buna ilişkin bir soru sorulmuştu. bu linkteki cevabı değerlendirebilirsin.
- Yerel bir ağ sorunun yoksa; sonuç dönmezse bağlantı sorunu var demektir. Bu da proxy tanımlı ise Internete çıkış vermiyor anlamına gelir.

EK:
- Cümlende yanlış anlaşılıp anlaşılmadığını teyid için söylemek istediğim bir husus : Proxy ayarı sadece sistemdeki Browser'ların nereye nasıl bakacağına ilişkin bir ayardır. Bir bekleme vs. olmaz söz konusu değil.
- Bu işlerle uğraşan birisi olarak şunu mu anlamalıydım : Beklemekten kasıt, bir VPN sunucusuna bağlanarak internete çıkmak ise ona proxy denmiyor. Bunun için tümüyle başka bir işlem yapılıyor. Yine IP adresin proxy'deki gibi farklılaşıyor ama proxy değildir. Kavramlar karışmasın.

Tekrar Merhaba,mrmarman yazdı:Merhaba.
EK:
Konu vpn ile ilgili değil.
Küçük bir test programı yazdım.
1. buton: Proxy on
2. buton: Proxy off
3. buton: IP Test (TWebBrowser ile whatismyip.com veya whatismyipaddress.com kullanarak)
...
Yukarıdaki satırları yazarken, sorunu farklı yerde aradığımı farkettim.
Sanırım gecikmenin kaynağı proxy değil, proxynin tarif ettiği yolun uzaması nedeniyle Test işleminin geç tamamlanmasında.
Eğer yerel bir proxy kullansaydım, böyle bir gecikme hiç olmayacaktı.
Bu durumda son sorumu geri alıyorum.
VPN konusuna ise sanırım bir müddet sonra gireceğim. Hele proxy olayını tamamen çözeyim de...

Çok teşekkürler. Bana gerçekten çok zaman kazandırdınız.
İyi Pazarlar.
Not: İnternette, sizinkine çok benzer bir başka kod buldum.
Ek bir satır kullanıyor.
result := InternetSetOption(nil, INTERNET_OPTION_PER_CONNECTION_OPTION, @List, nSize);
InternetSetOption(nil, INTERNET_OPTION_SETTINGS_CHANGED , nil, 0); //internetteki ek satır
InternetSetOption(nil, INTERNET_OPTION_REFRESH , nil, 0);
Ek satırın gerçek işlevini tam bilemiyorum ama, belki ilginizi çeker diye yazayım dedim.