Çoklu ve şartlı sorgu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Çoklu ve şartlı sorgu
sevgili delphi dostları;
stok adı kodu tarih
elma 1 01.01.2014
armut 2 01.03.2014
şimdi edita=a yazdığımı zaman ve datatime1=01.01.2014 ve datatime2=01.02.2014 dediğimi zaman
çıktısı
elma 1 01.01.2014 olacak şekilde bir sorgu
saygılar
stok adı kodu tarih
elma 1 01.01.2014
armut 2 01.03.2014
şimdi edita=a yazdığımı zaman ve datatime1=01.01.2014 ve datatime2=01.02.2014 dediğimi zaman
çıktısı
saygılar
Re: Çoklu ve şartlı sorgu
Veritabanın SQLServer olduğunu varsayarakAfterPost yazdı:sevgili delphi dostları;
stok adı kodu tarih
elma 1 01.01.2014
armut 2 01.03.2014
çıktısı
saygılar
Kod: Tümünü seç
SELECT * FROM STOKTABLOSU WHERE StokAdi like 'e%' and Tarih BETWEEN '2014-01-01 00:00:00' AND '2014-02-01 23:59:59'
Sayın Hocam mrmarman cevap vermiş,
Ben biraz dada ayrıntılı bir kod paylaşıyorum fakat eleştiri yapacağım ardaşlar lütfen konu açarken daha ayrıntılı bilgi veriniz sonuçta yan, yana olmadığımızdan sadece yazı ile iletişime geçtiğimizden ne demek istediğinizi anlamakta zor oluyor...
Ben biraz dada ayrıntılı bir kod paylaşıyorum fakat eleştiri yapacağım ardaşlar lütfen konu açarken daha ayrıntılı bilgi veriniz sonuçta yan, yana olmadığımızdan sadece yazı ile iletişime geçtiğimizden ne demek istediğinizi anlamakta zor oluyor...
procedure TForm3.Button1Click(Sender: TObject);
begin
with User do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('Select * From User Where KULLANICI=:Kadi and KAYITTARIHI BETWEEN :Tarih1 and :Tarih2');
ParamByName('Kadi').Value := Edit1.Text;
ParamByName('Tarih1').Value := datetostr(DateTimePicker1.Date);
ParamByName('Tarih2').Value := datetostr(DateTimePicker2.Date);
Prepared := True;
Open;
if IsEmpty then // Kayıt yoksa
begin
Bilgi.Caption := 'Belirtilen Tarihler Arasında Kayıt Bulunamadı!';
end
else
begin
Bilgi.Caption := 'Buldum!';
end;
end;
end;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
hata veriyor..
veya
procedure TForm3.Button1Click(Sender: TObject);
begin
with User do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('Select * From User Where KULLANICI like ' +QuotedStr('%' + Form1.Edit1.Text + '%') + ' and KAYITTARIHI BETWEEN :Tarih1 and :Tarih2');
ParamByName('Tarih1').Value := datetostr(DateTimePicker1.Date);
ParamByName('Tarih2').Value := datetostr(DateTimePicker2.Date);
Prepared := True;
Open;
if IsEmpty then // Kayıt yoksa
begin
Bilgi.Caption := 'Belirtilen Tarihler Arasında Kayıt Bulunamadı!';
end
else
begin
Bilgi.Caption := 'Buldum!';
end;
end;
end;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
AfterPost yazdı:hata veriyor..
Ya arkadaş nerede hata veriyor bende hata verdim sayende iki mesaj önce ne yazmışım bir zahmet okusaydın ama ben senin için bir kez daha yazıyorum
fakat eleştiri yapacağım arkaşlar lütfen konu açarken daha ayrıntılı bilgi veriniz sonuçta yan, yana olmadığımızdan sadece yazı ile iletişime geçtiğimizden ne demek istediğinizi anlamakta zor oluyor...
size değil, mrmarman hocanın yazdığı koda dedim
AfterPost yazdı:size değil, mrmarman hocanın yazdığı koda dedim
hata veren kodu yazsaydın bari, klavyeden kısarak rejim yapamazsın

SELECT * FROM STOKTABLOSU WHERE StokAdi like 'e%' and Tarih BETWEEN '2014-01-01 00:00:00' AND '2014-02-01 23:59:59'
'e%' hata veriyor hata açıklaması :expected but identifier 'e' found; veritabanı SQL 2005
stok adi :varch
tarih :datetime
'e%' hata veriyor hata açıklaması :expected but identifier 'e' found; veritabanı SQL 2005
Tablo Adı : STOKTABLOSUAfterPost yazdı:SELECT * FROM STOKTABLOSU WHERE StokAdi like 'e%' and Tarih BETWEEN '2014-01-01 00:00:00' AND '2014-02-01 23:59:59'
Alan Adları : StokAdi ve Tarih olması nokta atışı olmuş anlaşılan.
Sorguyu direkt SQL Manager ile mi yapıyorsun ? 'e%' kısmını kaldırıp sadece tarih kısmını bir denetle..
SELECT * FROM STOKTABLOSU WHERE Tarih BETWEEN '2014-01-01 00:00:00' AND '2014-02-01 23:59:59'
Aslında fark olmamasına rağmen bende SQL Server 2012 kurulu olduğundan tek / çift tırnak olayından sorun olur mu konusunda emin olamıyorum.