Güncelleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Nomercy
Üye

Güncelleme

Mesaj gönderen Nomercy »

Arkadaşlar delphide yeniyim forum sitesini incelerken şu konu dikkatimi çekti uygulamak istediğimde TForm1.Guncelle() ile ilgili sorunla karşılaştım.

Konu Linki:

viewtopic.php?f=19&t=21175

Bu Konudaki TForm1.Guncelle() yi nasıl tanımlıyoruz? Yardımcı Olurmusunuz???
tayipk
Üye

Re: Güncelleme

Mesaj gönderen tayipk »

o konuda yazılmış olan function ftp den dosya indirerek programınızı güncelleme işlemini yapar sizin yapmanız gerekn ordaki functionı kendi güncelleme formunuza koyup çağırmak.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

Anladım yalnız forma direkt ekleyince şu hatayı veriyor

Build
[Error] Unit1.pas(70): Undeclared identifier: 'Guncelle'
[Error] Unit1.pas(91): '.' expected but ',' found
[Error] Unit1.pas(141): Undeclared identifier: 'Guncelle'
[Fatal Error] Guncelle.dpr(5): Could not compile used unit 'Unit1.pas'
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

arkadaşlar yardımcı olurmusunuz bu konuda????
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

Yapman gereken tek şey formunun uses kismina guncelle formunu eklemek
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

Ben beceremedim bir türlü :((((
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

TForm1'e kendiniz bir fonksiyon/procedure ekleyemiyorsanız bence bu programdan başlamayın. Bir Delphi kitabı alıp başlayın daha yararlı olur.
Bir butonun OnClick olayına birşeyler yazdığınızda nerelere kod eklendiğine dikkat edin, size ipucu verecektir.
There's no place like 127.0.0.1
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

Sorunsuz Çalışıyor Ekledim Ama Şöyle Bir Sorun Var Ben Güncelle Butonuna Bastığımda Şunları Nasıl Ekleyecem???

1. FTP den aynı isimle dosya ekli değilse "Son Srümü Kullanıyorsunuz" demesini istiyorum.Eğer FTP de Varsa O Dosya İndirirsin İstiyorum.
2. FTP den indirip kurduktan sonra tekrar güncelle butonuna bastığımda "Son Sürüm Kullanıyorsunuz" demesini istiyorum.

Bunları nasıl yapabilirim???
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

genelde kullanılan bir mantıktan örnek vereyim. programının bulunduğu klasörde yada registerda sürüm bilgilerini tutarsın (ben genelde programın bulunduğu klasörde surum.ini dosyası tutarım) sonra ftp de bulunan sürüm txt dosyasını indirirsin her ikisini memoya atıp varolan sürüm no inen sürüm nodan küçükse Yeni Versiyon Mevcut uyarısı verdirir sin eşitsede Program Zaten Güncel uyarısı verdirtirsin.
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

Onları nasıl yaptıtırım???? Dediğim gibi delphide yeniyim birşeyler öğrenmek istiyorum sizlerin sayesinde rica etsem yukardaki projeye nasıl entegre edeceğimi kodlarmısın???
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Kendini geliştirmek adına söylüyorum. ilk önce FTP'den surum.ini dosyasını indirsen sonra bunu

Kod: Tümünü seç

Memo1.Lines.LoadFromFile(ExtractFilePath(Application.EXEName) + 'surum.ini');
(surum.ini dosyasını Exe nin bulunduğu yere indirdiğini varsayarak 'ExtractFilePath(Application.EXEName' dedim )
şeklinde Memoya yükle Memo2 de ise önceki sürüm bilgisini yükle Memo1 deki değer büyük ise Memo2 deki değerden Sürümünüz eski yenisi indirilecek diyerek indirme işlemini başlatırsın ;)
ilk önce nasıl kontrol,kural oluşturulması gerekli onu tasarla yaz sonra kodlamaya geç.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

Kendini geliştirmek birşeyler yapmak istemek çok güzel lakin anladigim kadarıyla yürümeyi öğrenmeden koşmak istiyorsun gibi bir kamuya vardim bence kodlari istemekten ziyade internette biraz idftp konularini memo loadfromfile konuları arastir incele ornek kodlar cikar senin cikardigin kodlar üzerinden biz düzeltmeler yapalim emin ol bunu yaparsan öğrendiklerini çok daha kalivi olacaktır aksi durumda sadece isini göreceksin sonra aklindan uçup gidecektir.
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

Şurdaki Konuyu İnceledim.Ama Nasıl bununla Birleştireceğimi Anlamadım???

http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... 19&t=20319
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

eklemiş olduğum rar dosyasının içindeki projeyi aç ve incele tamda senin istediğini yapıyor bunu barutali paylaşmıştı emeğe saygı olsun ben kendi adıma teşekkürederek kullandım projeyi aç ve sadece site adını kendine göre düzenle ve kullan hepsi bu
http://www.megafileupload.com/en/file/5 ... e-rar.html
Nomercy
Üye

Mesaj gönderen Nomercy »

tayipk yazdı:eklemiş olduğum rar dosyasının içindeki projeyi aç ve incele tamda senin istediğini yapıyor bunu barutali paylaşmıştı emeğe saygı olsun ben kendi adıma teşekkürederek kullandım projeyi aç ve sadece site adını kendine göre düzenle ve kullan hepsi bu
http://www.megafileupload.com/en/file/5 ... e-rar.html

Çok Teşekkür Ederim Paylaştığınız İçin Ama Çalıştırınca HTTP/1.1 302 Found Hatası Veriyor...

Birde txt dosyasının içeriği nasıl olacak???