Sql 2008 Otomatik Kurulum hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tayipk
Üye

Sql 2008 Otomatik Kurulum hakkında

Mesaj gönderen tayipk »

merhaba arkadaşlar aşağıdaki kodlarla SQL 2008 veri tabanını otomatik olarak kurdura biliyorum fakat şöyle bir sorunum var /SECURITYMODE=SQL parametresini kullanınca kurulumu gerçekleştirmiyor otomatik olarak kurulum sonlanıyor /SECURITYMODE=SQL parametresini kaldırınca sorunsuz kuruyor ama o zamanda Windows Authentication mode da kurduğu için benim işime yaramıyor çünkü mixed mod olmayınca sa kullanıcısıyla login olamıyorum.

Soru 1 : bu parametreler ışığında Mixed modda nasıl kurabilirim
Soru 2 : Sa kullanıcısının Status durumunu Disable dan Enable a otomatik olarak nasıl dönüştürebilirim

Kod: Tümünü seç

// burası 64 bit sistemler için geçerli
calistir('C:\SQL_x64.exe', '/Action=install /INSTANCEID="MSSQLSERVER" /INSTANCENAME="MSSQLSERVER"'
  +' /qs /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS=TRUE /FEATURES=SQLENGINE,FULLTEXT,SSMS,TOOLS'
  +' /INSTANCENAME="MSSQLSERVER" /AGTSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE"'
  +' /INSTALLSHAREDDIR="C:\Program Dosyaları (x86)\Microsoft SQL Server"'
  +' /INSTALLSHAREDWOWDIR="C:\Program Files\Microsoft SQL Server"'
  +' /INSTANCEDIR="C:\Program Files\Microsoft SQL Server" /SQMREPORTING="False"'
  +' /AGTSVCSTARTUPTYPE="Automatic" /ISSVCSTARTUPTYPE="Automatic"'
  +' /ISSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NetworkService" /ASSVCSTARTUPTYPE="Automatic"'
  +' /ASCOLLATION="Latin1_General_CI_AS" /ASDATADIR="Data" /ASLOGDIR="Log"'
  +' /ASBACKUPDIR="Backup" /ASTEMPDIR="Temp" /ASCONFIGDIR="Config" /ASPROVIDERMSOLAP="1"'
  +' /SQLCOLLATION="Turkish_CI_AS" /SQLSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE"'
  +' /sqlsysadminaccounts="BUILTIN\ADMINISTRATORS" ' /TCPENABLED="1" /FTSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE"');

Resim
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Sql 2008 Otomatik Kurulum hakkında

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

- Hata mesajında Authentication mode olarak sadece "SQL" destekleniyor deyip söylediğiniz parametreyi doğru kullandığınızı anlıyoruz. Bu da bana göre basit bir yazım hatası olduğuna işaret ediyor.
- En azından summary.txt içinde detay verdiğini bildiriyor. Oraya da bakabilirsiniz.

- "SQL" ifadesini çift tırnak içinde kullanıp kullanmadığınızı tekrar teyid eder misiniz ?
- Sorduğunuz sorunda hatalı olan parametre setini göremedim. Ekran kopyasında da öndeki pencerenin arkasında kalmış.
- Eğer ki soruya

/SECURITYMODE=SQL
kısmını copy/paste yapmışsanız o zaman kendi adıma

/SECURITYMODE="SQL"
"SQL" şeklinde bunu çift tırnak içinde kullanmadığınız kanaatine varıyorum.
Resim
Resim ....Resim
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

Muharrem hocam dediğiniz gibi /SECURITYMODE="SQL" yapınca olay düzeldi kurulum artıkm yapıyor fakat şöyle bir sorun var Hizmetlere baktığım zaman MSSQLSERVER hizmetini göremiyorum
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

hizmeti de kurulum sırasında veriyor olduğunuzu görebildim.

/INSTANCEID="MSSQLSERVER" /INSTANCENAME="MSSQLSERVER"'
kurulum yolunu da vermişsiniz.

/INSTANCEDIR="C:\Program Files\Microsoft SQL Server" /SQMREPORTING="False"
Gördüğüm kadarıyla sorun olmaması lazım... Sorunu bulursanız yazın.

EK : x64 kurulum olduğunu gördüm. Kurulu klasörüne bir bakar mısınız ? Win32 klasörlerinde kalmasın.
Resim
Resim ....Resim
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

muharrem hocam defalarca kurdum kaldırdım durum hep aynı sonra Sql setup exe den manuel kurdum herhangi bir sıkıntı yok kuruyor ama aşağıdaki parametrelerle kurunca yine kuruyor ama MSSQLSERVER hizmeti başlamıyor bende bunun üzerine sqlservr.exe nin yoluna manuel gidip çalıştırmak istedim ve fotoğraftaki hatayı aldım hocam bununla ilgili önerebileceğiniz çözüm yöntemi varmıdır hocam.

calistir('C:\SQL_x64.exe','/Action=install /INSTANCEID="MSSQLSERVER" /INSTANCENAME="MSSQLSERVER"'
  +' /qs /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS=TRUE /FEATURES=SQLENGINE,FULLTEXT,AS,RS,IS,SSMS,TOOLS'
  +' /INSTANCENAME="MSSQLSERVER" /AGTSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE"'
  +' /INSTALLSHAREDDIR="C:\Program Files\Microsoft SQL Server" /X86="False" /ENU="True" '
  +' /INSTALLSHAREDWOWDIR="C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server"'
  +' /INSTANCEDIR="C:\Program Files\Microsoft SQL Server" /SQMREPORTING="False"'
  +' /AGTSVCSTARTUPTYPE="Automatic" /ISSVCSTARTUPTYPE="Automatic"'
  +' /ISSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NetworkService" /ASSVCSTARTUPTYPE="Automatic"'
  +' /ASCOLLATION="Latin1_General_CI_AS" /ASDATADIR="Data" /ASLOGDIR="Log"'
  +' /ASBACKUPDIR="Backup" /ASTEMPDIR="Temp" /ASCONFIGDIR="Config" /ASPROVIDERMSOLAP="1"'
  +' /SQLCOLLATION="Turkish_CI_AS" /SQLSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE"'
  +' /sqlsysadminaccounts="BUILTIN\ADMINISTRATORS" /SECURITYMODE="SQL" /SAPWD="132901"'
  +' /TCPENABLED="1" /FTSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE"');
Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Size bir şey önereyim.

- Normal kurulum yapar gibi ekrandaki yönlendirmeler ile birlikte seçenekleri doldurup, soruları cevaplandırıp en sondaki kurulum aşaması var ya o aşamaya gelin.
Ben şimdi yedeklerimden bir tane SQLServer2008 Express kurulumu buldum onunla denedim...

- Üzerinde olduğum son sayfanın ekran kopyası şu şekilde. Altını çizdiğim aşama ile dosyanın yerini gösterdim. Sende de benzer bir durum olacak.
Resim

Altını çizdiğim dosya aşağıdaki şekilde. Sen de benzer bir hazırlık yapıp INI dosya içindeki parametreleri doğruca kendi istediğin şekildeki UnAttended (sessiz kurulum) halinde bir araya getirebilirsin. Sonucu bildir. :idea:

;SQLSERVER2008 Configuration File
[SQLSERVER2008]

; Specify the Instance ID for the SQL Server features you have specified. SQL Server directory structure, registry structure, and service names will reflect the instance ID of the SQL Server instance. 

INSTANCEID="MSSQLSERVER"

; Specifies a Setup work flow, like INSTALL, UNINSTALL, or UPGRADE. This is a required parameter. 

ACTION="Install"

; Specifies features to install, uninstall, or upgrade. The list of top-level features include SQL, AS, RS, IS, and Tools. The SQL feature will install the database engine, replication, and full-text. The Tools feature will install Management Tools, Books online, Business Intelligence Development Studio, and other shared components. 

FEATURES=SQLENGINE,REPLICATION,FULLTEXT

; Displays the command line parameters usage 

HELP="False"

; Specifies that the detailed Setup log should be piped to the console. 

INDICATEPROGRESS="False"

; Setup will not display any user interface. 

QUIET="False"

; Setup will display progress only without any user interaction. 

QUIETSIMPLE="False"

; Specifies that Setup should install into WOW64. This command line argument is not supported on an IA64 or a 32-bit system. 

X86="False"

; Specify if errors can be reported to Microsoft to improve future SQL Server releases. Specify 1 or True to enable and 0 or False to disable this feature. 

ERRORREPORTING="False"

; Specify the root installation directory for native shared components. 

INSTALLSHAREDDIR="c:\Program Files\Microsoft SQL Server"

; Specify the installation directory. 

INSTANCEDIR="C:\Program Files\Microsoft SQL Server"

; Specify that SQL Server feature usage data can be collected and sent to Microsoft. Specify 1 or True to enable and 0 or False to disable this feature. 

SQMREPORTING="False"

; Specify a default or named instance. MSSQLSERVER is the default instance for non-Express editions and SQLExpress for Express editions. This parameter is required when installing the SQL Server Database Engine (SQL), Analysis Services (AS), or Reporting Services (RS). 

INSTANCENAME="MSSQLSERVER"

; Auto-start service after installation.  

AGTSVCSTARTUPTYPE="Manual"

; Startup type for Integration Services. 

ISSVCSTARTUPTYPE="Automatic"

; Account for Integration Services: Domain\User or system account. 

ISSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NetworkService"

; Controls the service startup type setting after the service has been created. 

ASSVCSTARTUPTYPE="Automatic"

; The collation to be used by Analysis Services. 

ASCOLLATION="Latin1_General_CI_AS"

; The location for the Analysis Services data files. 

ASDATADIR="Data"

; The location for the Analysis Services log files. 

ASLOGDIR="Log"

; The location for the Analysis Services backup files. 

ASBACKUPDIR="Backup"

; The location for the Analysis Services temporary files. 

ASTEMPDIR="Temp"

; The location for the Analysis Services configuration files. 

ASCONFIGDIR="Config"

; Specifies whether or not the MSOLAP provider is allowed to run in process. 

ASPROVIDERMSOLAP="1"

; Startup type for the SQL Server service. 

SQLSVCSTARTUPTYPE="Automatic"

; Level to enable FILESTREAM feature at (0, 1, 2 or 3). 

FILESTREAMLEVEL="0"

; Set to "1" to enable RANU for SQL Server Express. 

ENABLERANU="True"

; Specifies a Windows collation or an SQL collation to use for the Database Engine. 

SQLCOLLATION="Turkish_CI_AS"

; Account for SQL Server service: Domain\User or system account. 

SQLSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE"

; Windows account(s) to provision as SQL Server system administrators. 

SQLSYSADMINACCOUNTS="TRT\muharrem.arman"

; The default is Windows Authentication. Use "SQL" for Mixed Mode Authentication. 

SECURITYMODE="SQL"

; Provision current user as a Database Engine system administrator for SQL Server 2008 Express. 

ADDCURRENTUSERASSQLADMIN="False"

; Specify 0 to disable or 1 to enable the TCP/IP protocol. 

TCPENABLED="0"

; Specify 0 to disable or 1 to enable the Named Pipes protocol. 

NPENABLED="0"

; Startup type for Browser Service. 

BROWSERSVCSTARTUPTYPE="Disabled"

; Specifies how the startup mode of the report server NT service.  When 
; Manual - Service startup is manual mode (default).
; Automatic - Service startup is automatic mode.
; Disabled - Service is disabled 

RSSVCSTARTUPTYPE="Automatic"

; Specifies which mode report server is installed in.  
; Default value: “FilesOnly”  

RSINSTALLMODE="FilesOnlyMode"

; Add description of input argument FTSVCACCOUNT 

FTSVCACCOUNT="NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE"
Resim
Resim ....Resim
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

hocam şöyle birşey söz konusu sizinde göstermiş olduğunuz gibi manuel kurulum kurulum yaparken Ready To İnstall kısmını hemen geçiyor ve ben de internette ki araştırmalarımda sizin dediğiniz gibi ini file olması gerektiği bilgisine ulaştım ama kurulum sırasında ilgili klasörde confiurationfile.ini dosyasını oluşmadığını farkettim. bunun yanı sıra sanal pc de Win7 32 bit kurdum buraya bir defa otomatik olarak kurdum ve çalıştı sıkıntı olmadı sonra tekrar testetmek için SQL 2008 i kaldırdım yeniden kurmaya çalıştım ondan sonra bir türlü MSSQLSERVER hizmetini başlatamadım. ondan sonra Sanal Pc deki Win7 32 bit işletim sistemini sildim yeniden kurdum otomatik kurulumu yeniden çalıştırdım ve kurulum başarılı bir şekilde bitti ve MSSQLSERVER hizmeti başarılı bir şekilde çalıştı ama beni düşündüren konu şu acaba bu yöntemle SQL bir defa kurulmuş ve kaldırılmış ise otomatik kurulum ile başaraılı bir kurulum gerçekleştiremezmiyim birazdan yeni kurduğum win7 deki sql 2008 i tekrar kaldırıp kurmaya çalışacam herhalde o zaman net sonuca ulaşırım.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- SQLServer kurulumu kaldır dediğimizde bize INSTANCE kalsın mı diye soruyordu diye hatırlıyorum, yanlışım varsa düzeltin.

- Şöyle bir şey önereyim. Kurulumu nasıl olsa kendi projeniz üzerinden yaptıracaksınız değil mi ? O zaman registry kayıtlarında SQLServer Instance'ları var mı yok mu bakıp, çalışan mevcut servis varsa kurulum parametrelerini ona göre dinamik yapılandırın olmaz mı ?
Resim
Resim ....Resim
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

çok güzel bir yöntem söylediniz hocam bu şekilde deneyip sonucu paylaşacam yardımlarınız için size çok teşekkürederim.
tayipk
Üye

Mesaj gönderen tayipk »

muharrem hocam en son geldiğim noktayı paylaşmak istedim. Win8.1 64 bit işletim sisteminde kurulu olan SQL2008 i ve ilgili bütün yazılımları kaldırdım kendim manuel olarak registerda HKLM ve HKCU da bulunan MSSQLSERVER anahtarlarını sildim ve sonra projeyi çalıştırdım otomatik olarak kurdu ve MSSQLSERVER hizmeti çalışmaya başladı sıkıntı olmadı yani. Aynı Olay Win7 32 Bit işletim sistemindede denendi ve aynı sonuç yani Olumlu sonuç alındı. Şimdi sormak istediğim şunlar

1 - Ben bu projeye MSSQLSERVER kurulu olduğunu nasıl tespit ettirebilirim (Şu anda acemi işi yapıyorum Registry da HKLM de MSSQLSERVER Anahtarı varmı yok mu ona bakıyorum eğer varsa kurulu olduğunu düşünüyorum. Ve yanlış bir yöntem olduğunuda biliyorum :) )
2 - Daha önce kurulmuş kaldırılmış olan SQL veritabanının registerda kalan kalıntılarını nasıl kontrol edebilirim ?
3 - Ben bu kadar denemeyi yaparken registerdaki kalıntılardan kaynaklandığını tespit edene kadar çıkan sorunlar Acab INSTANCENAME den dolayı mı çıkmıştır? (Çünkü INSTANCENAME sürekli olarak MSSQLSERVER olarak kurulmaya çalışılmıştır.)