internetden server-client kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
forumsad
Üye

internetden server-client kontrolü

Mesaj gönderen forumsad »

arkadaşlar aynı ağda çalışan iki biğisayar arasında server-client uygulamasını

biri ankarada diğeri istanbulda olan inernete bağlı 2 bilğisayar arasında nasıl yaparız.

yol göstermeniz rica.

saygılarımla
En son forumsad tarafından 09 Ara 2014 11:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: internetden server-client kontrolü

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

- Birisi Ankara'da diğeri İstanbul'da ve "aynı ağda çalışan" diyorsunuz ... VPN mi kurulu da aynı ağda dediniz ? Bağlantınızı bize tarif edersen yardımcı oluruz... BU sorunuzdan bunu anlıyorum. O zaman hiçbir ayar yapmaya gerek kalmaksızın araştırmanız gereken konu aslen TServerSocket, TClientSocket ikilisi ya da bunun alternatifi Indy bileşenleriyle TCP - UDP bağlantısıdır.

- Ancak yanlış ifade etmişseniz, ADSL vb. WAN üzerinden iki bilgisayar bağlanacaksa o zaman modemlerden server olan tarafta bir port yönlendirme yapılması gerekiyor, bunu network sorumlusu kim ise onunla görüşmelisiniz.
Resim
Resim ....Resim
forumsad
Üye

aslında basit bir uygulama yapayım onun üzerinden anlatayım çok daha sağlıklı olur ....

http://i.hizliresim.com/GppzNV.jpg

şimdi client uuygulamasını size göndersem server uygulaması bende kalsa uygulamanın çalışması için gerekenleri adım adım beraber yapsak olur mu acaba.

saygılarımla

haber bekleyen ankara olacaktı pardon :)
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

olmasına olur da soruma cevap vermemişsin..

(1) Server İSTANBUL örneğin dahili IP adresi 192.168.1.33 olsun.
(2) Server İSTANBUL'un internete çıktığı modemin harici IP adresi de örneğin 212.175.166.142 olsun.
(3) Server'in modemden PORT yönlendirme ( arayüz İngilizce ise "Port Forwarding" ) ile 1503 nolu PORT'un 192.168.1.33 nolu IP'ye atanması lazım gelir.
(4) Senin CLIENT ile bağlanacağın IP 212.175.166.142 port da 1503 nolu olacak, Server'daki Modem ise gelen bu çağrıyı (3) nolu adımı yapmışsan dahili IP olan 192.168.1.33'e iletecektir. Yoksa bağlantı kurulamaz.

Bu senin birinci faz yapacağın ayarlamadır.

Bundan sonraki olay basit bir TCP/IP bağlantı şemasından ibaret. Forumda TCP iletişim diye arattır, bir sürü örnek verdik. Onlardan yola çıkarak local bilgisayarlarında bir deneme yap. Ondan sona WAN üzerinde çalışırsın.
Resim
Resim ....Resim
forumsad
Üye

anladığım kadarıyla port yönlendirmesini benim (server) yapmam lazım.

modemimda port yönlendirme
http://i.hizliresim.com/g44oE3.jpg

bu şekilde nasıl doldurmalıyım.
saygılarımla

cevabınızı sonradan gördüm hocam
demek istediğinizi anladım
ayarları yapmaya çalışacağım

anladığım kadarıyla client tarafının yapacağı hiç bir şey yok sadece doğru ip yi girecek o kadar

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Google veya Youtube'dan arama yaparken yorulursunuz. :lol: ama siz yorulmayın, ekran görüntüsü yollamışsınız ya, sizin için network yapılandırmasını da uzak masaüstünden ben yapayım.
- Yardımcı olacağım derken işinin hepsini bana neden yüklemeye çalışıp ayıp ediyorsunuz.
- Madem Network konusunda yeterli değilsin, bu projeye başlamadan önce gerekli network bilgi birikimini oluşturmalı, ondan sonra başlamalısın

Google veya Youtube açıyorsunuz, buradaki arama kısmına aynen şu ifadeyi yazıyorsunuz.
"vmg3312-b10b port açma"
bkz. youtube görüntülü açıklamaları :ara
Resim
Resim ....Resim
forumsad
Üye

'' Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ''

mesajınız alınmıştır hocam detaylı arama yapmadan formda bir şey paylaşmayacağım.

saygılarımla