Müzik çalar için fikir arayışı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Müzik çalar için fikir arayışı
Merhaba, bir kaç gündür winamp tarzı bir uygulama için arayüz ve kod örneği arıyorum. Görsel olarak kullanabileceğim bir komponent bulamadım. Bildiğiniz herhangi bir örnek uygulama varsa paylaşırsanız sevinirim. Veya bunla ilgili yönlendirebileceğiniz fikirleriniz varsa paylaşırmısınız.
Kullanıcadan bana gelen talebler şöyle.
1) Görsel arayüzde skin değiştirebilmek ( winamp taki gibi yüklü olan arayüzlerden herhangi birini seçip kullanabilmek istiyor)
2) Rastgele çalma modu
3) Çalan parça ismi, parça süresi
Standart form arayüzlerini kullanarak yapmayı denedim fakat çalan parça ismi, şarkı süresi , playlist, arayüz değişimi gibi özellikleri eklemeyi yapamadığım için bu tür bir arayış içerisine girdim. Winamp komponentleri kullanabilirmiyim nasıl kullanılıyor api olarak mı komponent mi
teşekkürler
Kullanıcadan bana gelen talebler şöyle.
1) Görsel arayüzde skin değiştirebilmek ( winamp taki gibi yüklü olan arayüzlerden herhangi birini seçip kullanabilmek istiyor)
2) Rastgele çalma modu
3) Çalan parça ismi, parça süresi
Standart form arayüzlerini kullanarak yapmayı denedim fakat çalan parça ismi, şarkı süresi , playlist, arayüz değişimi gibi özellikleri eklemeyi yapamadığım için bu tür bir arayış içerisine girdim. Winamp komponentleri kullanabilirmiyim nasıl kullanılıyor api olarak mı komponent mi
teşekkürler
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: Müzik çalar için fikir arayışı
1. hariç diğer ikisini delphinin mediaplayer componenti ile rahatça yapabilirsiniz diye düşünmekteyim.
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
- greenegitim
- Üye
bir ara böyle bir örnekle karşılaşmıştım yol gösterebilir
https://yadi.sk/d/_g0O21Fwda8kt
https://yadi.sk/d/_g0O21Fwda8kt
Mücadele güzelleştirir!
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler dediklerinizi tek tek deneyeceğim. Winamp komponentleri nasıl kullanıldığını öğrenebilirsem onla da bir deneyeceğim. Güzel birşey yapabilirsem bu konu altında örneği açık olarak paylaşırım.
Çok sağolun.
Çok sağolun.
Merhaba
Greenegitim arkaşımızın verdiği örneği delphi7 ile açıp compaile edip exe haline getirirken herhangi bir sorun yok. Fakat delphi Xe6 ile açıp derlemeye kalktığımda bir kaç hata aldım. Hatam pchar tipinle ile ilgili ama nedenini anlamış değilim

Xe6 pchar kullanımı değiştimi ?
( XE6 ile derlemeye çalışmamın sebebi form stillerini kullanarak şık bir görüntü elde etmek, yoksa Delphi7 ile derlerken bir hata almıyorum )
Greenegitim arkaşımızın verdiği örneği delphi7 ile açıp compaile edip exe haline getirirken herhangi bir sorun yok. Fakat delphi Xe6 ile açıp derlemeye kalktığımda bir kaç hata aldım. Hatam pchar tipinle ile ilgili ama nedenini anlamış değilim

Xe6 pchar kullanımı değiştimi ?
( XE6 ile derlemeye çalışmamın sebebi form stillerini kullanarak şık bir görüntü elde etmek, yoksa Delphi7 ile derlerken bir hata almıyorum )
- greenegitim
- Üye
PAnsiChar olarak değişitirip deneyebilirmisin
Mücadele güzelleştirir!
denedim ama olmadı aynı hata devam etti
)

Delphi 2009'dan itibaren unicode desteğine kavuştuğu için bu tarz problemler yaşanması normal. Bununla ilgili daha önce forumda konuşulmuştu sanırım.
Kolay yoldan şu dönüşümleri yapıp deneyin. String-->AnsiString, Char-->AnsiChar, PChar-->PAnsiChar.
Aslında en güzeli Marco Cantu'nun şu dokümanını okumanız:
http://edn.embarcadero.com/article/imag ... nicode.pdf
Kolay yoldan şu dönüşümleri yapıp deneyin. String-->AnsiString, Char-->AnsiChar, PChar-->PAnsiChar.
Aslında en güzeli Marco Cantu'nun şu dokümanını okumanız:
http://edn.embarcadero.com/article/imag ... nicode.pdf
There's no place like 127.0.0.1
Simawb ilgin için teşekkürler sorunu buldum.
Delphi 7 gibi sürümlerde kullandığımız bazı procedüre fonksiyonların içindeki değişken tiplerinde pchar yerine pwidechar kullanılmış. Dolayısı ile eski sürümlerde oluşturduğunuz kodlarda iki seçeneğimiz kalıyor. (Bu konu hakkında bilgim yok sadece kendi fikrim yanılıyorsam bilen üstadlarımız doğrusunu gösterebilir. Ben sadece çözüme ulaşma şeklimi anlattım )
1)Birincisi değişkenlerinizin tipini veya tip dönüşümlerini pwidechar göre değiştirmeniz.
2)İkinci seçenek ise kullandığınız fonksiyon veya procedurlerin ek seçeneklerini kullanmanız . İkinci seçeneği şöyle açıklayayım.Mesela ShellExecute fonksiyonuna bakarsanız aldığı değerlerden ikincisi pwidechar tipinde dolayısı ile char tipte bir atama yaptığım da hata verdi. Bende ShellExecute fonksiyonuna gelip space ile bakarken gördüm ki ShellExecuteA diye birtane daha var ve aldığı değerin tipi PAnsichar. Bununla yer değiştirdiğimde sorun kalmadı.
Tekrar teşekürler
Delphi 7 gibi sürümlerde kullandığımız bazı procedüre fonksiyonların içindeki değişken tiplerinde pchar yerine pwidechar kullanılmış. Dolayısı ile eski sürümlerde oluşturduğunuz kodlarda iki seçeneğimiz kalıyor. (Bu konu hakkında bilgim yok sadece kendi fikrim yanılıyorsam bilen üstadlarımız doğrusunu gösterebilir. Ben sadece çözüme ulaşma şeklimi anlattım )
1)Birincisi değişkenlerinizin tipini veya tip dönüşümlerini pwidechar göre değiştirmeniz.
2)İkinci seçenek ise kullandığınız fonksiyon veya procedurlerin ek seçeneklerini kullanmanız . İkinci seçeneği şöyle açıklayayım.Mesela ShellExecute fonksiyonuna bakarsanız aldığı değerlerden ikincisi pwidechar tipinde dolayısı ile char tipte bir atama yaptığım da hata verdi. Bende ShellExecute fonksiyonuna gelip space ile bakarken gördüm ki ShellExecuteA diye birtane daha var ve aldığı değerin tipi PAnsichar. Bununla yer değiştirdiğimde sorun kalmadı.
Tekrar teşekürler
Hemen hemen tüm API'lerin A(Ansi) yada W(WideChar-Unicode) ile biten versiyonları vardır; ancak hatırlatmakta fayda var A ile biten API'ler yani Ansi API'ler de kendi içlerinde W ile biten unicode API'leri çağırırlar. Bu durumda, Unicode'a geçmek pek çok açıdan olduğu gibi, hız açısından da iyidir.
Thelvacı peki bu iki tip arasında tip dönüşümü mümkün mü ? (PchartoPwidechar gibi)
Cevabınız için teşekkürler
Cevabınız için teşekkürler
D2007 ve DXE7'ye göre uyumlaştırıp, değişken tanım eksikleriyle ilgili Warning'ler elendi.
Bu linkten indirebilirsin. RAR Paketinde her iki hali de bağımsız klasörlerde yer alıyor. Karşılaştırıp görebilirsin.
Bu linkten indirebilirsin. RAR Paketinde her iki hali de bağımsız klasörlerde yer alıyor. Karşılaştırıp görebilirsin.
Mrmarman hocam emeğine sağlık ,xe7 kodu incelediğimde ben biraz şaşırdım hata veren unit2 deki 272 ci satıra baktım karşılaştırdım. Resimde görünenle şuan ki satırlar aynı fakat hata vermiyor. Gözümden kaçan nedir uses kısmında mı değişiklik oldu ki hata vermiyor.
thelvaci yazdı:Hemen hemen tüm API'lerin A(Ansi) yada W(WideChar-Unicode) ile biten versiyonları vardır ...
Kod: Tümünü seç
var
FindFile1 : _WIN32_FIND_DATAW;