Taranan İki Resmi Karşılaştırmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aselam
Üye

Taranan İki Resmi Karşılaştırmak

Mesaj gönderen aselam »

Selamün Aleyküm.
Yaptığım bir program bilgisayar ortamındaki bir resmin kopyasını çıkarıp bir tanasinin üzerine bir iki çizik attığım zaman sadece attığım çizikleri gösteriyor ama farklı zamanlarda basılmış aynı kitabın aynı sayfasını ayrı ayrı taradığımda ve bu ve bu iki ayrı sayfayı karşılaştırdığımda sayfanın tamamında hata gösterdi. Zira doğal olarak piksellerin yeri değişiyor. Bunun için
1. Sayfanın oturuş şeklini değiştirecek (mesela ilk karşılaştığı siyah pikseli 10 x 10 koordinesine kaydırmak olabilir.)
2. Bu iki sayfanın sadece yazılarını karşılaştıracak ve farklılıklarını kırmızı ile işaretleyecek bir kod arıyorum. İnternetten bulamadım.
Bu hususta yardımcı olabilir misiniz?
Allah'a emanet olun.
Lord_Ares
Üye

Re: Taranan İki Resmi Karşılaştırmak

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Konuyu biraz karışık anlatmışsınız yada ben zor anladım. Fikir vermesi açısından anladığım kadarıyla iki sayfadaki sadece yazıları karşılaştırmak istiyorsunuz. Size önerim
MrMarman hocamızın captcha okumak ile ilgili bir örneği vardı forumda onu bulup incelerseniz size yol gösterebilir. Çünkü orada çok güzel bir mantık yaratmış hocamız şöyleki resim olarak gelen captcha yazısında renk hilelerini kullanarak resimden yazıyı okutabildiğini hatırlıyorum. Bence bir inceleyin mutlaka size fikir verecektir.
Saygılarımla