xe6 pas dosyasından komponent kurulumu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
xe6 pas dosyasından komponent kurulumu
Bass komponentlerini kurmaya çalışıyorum. Herhangi bir dpk dosyası yok pas dosyasından xe6 ya nasıl kuruluyor. Delphi7 deki gibi install component denedim packed name ve kısmına bass yazdım akat "Unable find projet bass" diye hata verdi. Yeni delphi sürümlerinden yükleme şeklimi değişti ? Nasıl yüklemeliyim.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: xe6 pas dosyasından komponent kurulumu
File->New->Package - Delphi menüsü ile yeni paket oluştur ve kaydet. İlgili klasöre .pas dosyanı kopyala ve Project Manager'de Contains düğümüne sağ tıkla ve Add ile bu dosyayı ekledikten sonra buradaki Paket.bpl düğümüne sağ tıkla ve install diyerek bileşeni yükle.
Şaban Şahin AKMAN
yardım için teşekkürler sayenizde pas dosyasından yükledim. Yüklediğim bileşeni bulmak kaldı zamanla öğrenicez xe yeniliklerini
))

- sabanakman
- Kıdemli Üye
ilgili .pas dosyanızda RegisterComponents prosedüründe verilen ilk parametre bileşenin gösterileceği sayfanın ismidir oradan bakabilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
Hocam bilgi için teşekkürler ama sanırım sorun bende komponent yüklenip mi kullanılacak dosyadan mı çağırıp kullanılacak çözemedim. Bass.pas ve dll dosyası var bir türlü projeme nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Ekli klasörde proje ve bass komponenti var. Yapmak istediğim media player ile mp3 leri çalan o örneğe spectrum eklemek fakat bir türlü anlayamadım nasıl kullanıldığını.
http://www.dosya.tc/server37/5X3uIY/muz ... u.rar.html
http://www.dosya.tc/server37/5X3uIY/muz ... u.rar.html