form1 üzerinde 2 table var master-detail olarak form2 de qreport var.
form 1 üzerinde seçtiğim ürüne ait bilgileri reporta atmak istiyorum daha önce aşağıdaki yolla yapmıştım.
quickrep un datasource una form1.table1 diyorum dbtextleri koyuyorum table1 den gelecek değerler için form1.table1 kullanıyorum table2 den gelecek bilgiler için form1.table2 kullanıyorum bu şekilde yaptığımda form1 de ekranda gözüken bilgiler reporta geçiyordu ,
şimdi yaptığımdada geçiyor fakat ürün simi doğru geliyor ürün hareketlerinin olduğu table dan sadece 1 hareket bilgisi geliyor ürün hareketlerini detail band a koyduğum halde benim yaptığım yolmu saçma qreport mu saçmalıyor?
Qreport Mu Saçmalıyor Acaba?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
S.A.
Quickreportun dataseti form1.table 1
qrsubdetail bandının dataseti Form1.table2
bu durumda quickreportun table1 deki tüm elemanları için çıktı vermesi lazım. bu gibi durumlarda ben
quickrep e 1 title 1 column header 1 detail bant koyuyorum
Title banda expr ve dbtext lerile table1 deki seçili kaydın bilgilerini alıyorum. Quickrep in dataset ini de table 2 ye bağladıktan sonra columheader ve detail bantları table2 deki kayıtları gösteriyor.
duruma göre pagefooter ve summary bantlarınıda toplam veya özet için kullanıyorum.
buradan hareketle sanırım sorunu çözebilirsin.
Kolay gelsin.
Quickreportun dataseti form1.table 1
qrsubdetail bandının dataseti Form1.table2
bu durumda quickreportun table1 deki tüm elemanları için çıktı vermesi lazım. bu gibi durumlarda ben
quickrep e 1 title 1 column header 1 detail bant koyuyorum
Title banda expr ve dbtext lerile table1 deki seçili kaydın bilgilerini alıyorum. Quickrep in dataset ini de table 2 ye bağladıktan sonra columheader ve detail bantları table2 deki kayıtları gösteriyor.
duruma göre pagefooter ve summary bantlarınıda toplam veya özet için kullanıyorum.
buradan hareketle sanırım sorunu çözebilirsin.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim