spectermun yazdı:thelvaci arkadaşım i=0 olmak zorunda çünkü değer integer string değil ikincisi sayi:=0 for döngüsünün dışında ben for döngüsünde 10 ar arttırmaısnı istedim döngü çalıyor yalnız memo da diyelim 5 tane count var gidiyor sadece 5 ci döngüyü gerçekleştiriyor ilk 4 ü atlıyor ama tek olduğunda sorun yok . benim amacım memo daki count kadar if leri her bir memo counttun da sırayla for lamak yeterince çık olabildim mi?
Sevgili kardeşim; i değişkeninin integer olarak tanımlandığını görebiliyorum bunun üstüne basmanıza gerek yok. Ancak sanırım siz dile biraz yabancısınız, burada paylaştığınız kod derlenmez demek istiyoruz çeşitli nedenlerden ötürü. Bu nedenleri de izah ettik sanıyorum. Ancak yinelemekte belki fayda olabilir;
1- Sayi isimli değişkeninizi string olarak tanımlamışsınız ve ilk değerini '0' vermişsiniz; eğer bu değişkeni bir değerin arttırımı için kullanacaksanız; yani sadece sayısal veriler içerecek ise bu değişkeninizi o zaman string olarak tanımlamanız hatalı olmuş. Integer olarak tanımlamanız yerinde olur.
2- Sayi isimli değişkeninizin değerini bir döngü içinde kıyasalıyorsunuz ancak; Sayi isimli değişkeniniz içine döngü içinde herhangi bir değer ataması yapmıyorsunuz. Aslında Sayi isimli değişkenin değerinin '10', '20', '30' olması durumlarında bu işi yapıyorsunuz. Ancak bu değişken o değerlere asla ulaşamayacak ki sizin kodunuza göre. Bu durumda, Sayi isimli değişkeninizin ilk atanan değer olan, '0' dan farklı bir şey olabilmesini nasıl bekliyorsunuz ?
3- Veli bey'in söylediği gibi; kodunuzda 2 adet begin görüyorum; buna karşın 5 adet end var. Ayrıca belirtmek isterim ki; sizin döngünüz ilk if bloğundan hemen sonra sonlanıyor. Ardından Sayi = '20' ve Sayi = '30' kontrolleriniz döngü dışında çalışıyorlar.
Velhasıl paylaştığınız kodlar hatalı. Biraz daha üzerinde çalışmalı ve derleyicinin verdiği ipuçlarını dikkate almalısınız. Ayrıca, size yardımcı olabilmek için yazıyoruz; yargılamak için değil. Bu sebeple; siz de hatalarını gören bir olgunlukla yanıt yazmalısınız. Hâla neyi neden yapmak istediğinizi anlamamakla birlikte; sorunlarınızı çözebilmeniz adına yeterince ipucu verebilmişizdir umarım.