mrh, arkadaşlar ,
sizeof ve getmem ne işe yarar ve nasıl kullanıldığını konusunda yardım rica ediyorum.
birde programın hızlı çalışması adına,
ramden programa bellek ayırıp, işimiz bitince ayrılan belliği serbest bırakılması konusunda yardım rica ediyorum
herkese iyi öçalışmalar...........
sizeof,getmem ve ram
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: sizeof,getmem ve ram
Sizeof integer, double vs gibi degerlerin memoryde kac byte yer kapladigini gösterir. Örnegin sizeof(word) yazdiginizda size 2 byte sizeof(integer) yazdiginizda size 4 byte gösterecektir.
Word 65536 yada diger kullanim sekliyle 0-65535 degerleri ile sinirlidir. Bu da 2 byte yani 256x256'ya denk gelir.
Getmem bir pointer icin memoryden alan istemek icin kullanilir. Islem bitiminde freemem kullanmaniz icab eder.
Örnegin integer veri tutacaksiniz ve variable olarak pointer tanittiniz. Getmem(myvariable, sizeof(integer)); dediginizde size bellekte 4 byte'lik bir alan rezerve edilir. Daha sonra bu variable üzerine bilgi yazip okuyabilirsiniz. Isleminiz bittiginde freemem yaparak bellekteki rezerve etmis oldugunuz adresi tekrar geri vermis olursunuz.
Son sorunuz getmem ile acikliga kavusmus olmali.
Word 65536 yada diger kullanim sekliyle 0-65535 degerleri ile sinirlidir. Bu da 2 byte yani 256x256'ya denk gelir.
Getmem bir pointer icin memoryden alan istemek icin kullanilir. Islem bitiminde freemem kullanmaniz icab eder.
Örnegin integer veri tutacaksiniz ve variable olarak pointer tanittiniz. Getmem(myvariable, sizeof(integer)); dediginizde size bellekte 4 byte'lik bir alan rezerve edilir. Daha sonra bu variable üzerine bilgi yazip okuyabilirsiniz. Isleminiz bittiginde freemem yaparak bellekteki rezerve etmis oldugunuz adresi tekrar geri vermis olursunuz.
Son sorunuz getmem ile acikliga kavusmus olmali.
kıdemsiz üye