Datasnap FDConnection ve FDQuery bağlantısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Datasnap FDConnection ve FDQuery bağlantısı
İyi akşamlar...
Projemde web de bulunan mysql databaseye bağlantı için "FDConnection" bağlanıp "FDQuery" ile data bilgileri kaydet, sil, update vb. işlemleri sorunsuz olarak çalıştırıyorum...
Güvenlik açısından datasnap oluşturdum.
FDConnection'u dataspanda ekledim, projemin herhangi bir form sayfasına da FDQuery ekledim, fakat bir türlü FDConnection ile FDQuery arasnda bağlantıyı manuel veya FDQuery properties alanından connetion bağlantısını yapamadım...
acaba bu bağlantıyı nasıl sağlaya bilirim...
Projemde web de bulunan mysql databaseye bağlantı için "FDConnection" bağlanıp "FDQuery" ile data bilgileri kaydet, sil, update vb. işlemleri sorunsuz olarak çalıştırıyorum...
Güvenlik açısından datasnap oluşturdum.
FDConnection'u dataspanda ekledim, projemin herhangi bir form sayfasına da FDQuery ekledim, fakat bir türlü FDConnection ile FDQuery arasnda bağlantıyı manuel veya FDQuery properties alanından connetion bağlantısını yapamadım...
acaba bu bağlantıyı nasıl sağlaya bilirim...
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Datasnap FDConnection ve FDQuery bağlantısı
1-) Alt+F11 ile FDConnection nesnesinin bulunduğu unit ismini seçerek uses satırına ekleyin. Eğer zaten eklendi ise bu listeye o unit'in ismi gelmeyecektir.
2-) FDConnection nesnesini delphi IDE'sinde mutlaka (Shift+F12 ile) açık bulundurun ki, delphi arayüzü bu form ve üzerinde bulunan bileşenlerden haberi olsun. Ancak ondan sonra istediğiniz bilgiler listeye gelecektir.
2-) FDConnection nesnesini delphi IDE'sinde mutlaka (Shift+F12 ile) açık bulundurun ki, delphi arayüzü bu form ve üzerinde bulunan bileşenlerden haberi olsun. Ancak ondan sonra istediğiniz bilgiler listeye gelecektir.
Şaban Şahin AKMAN
sabanakman yazdı:1-) Alt+F11 ile FDConnection nesnesinin bulunduğu unit ismini seçerek uses satırına ekleyin. Eğer zaten eklendi ise bu listeye o unit'in ismi gelmeyecektir.
Hocam basit bir durumdur mutlaka, fakat bazı zaman olurya insanın kafası basmaz iş tamda bu durum bende var

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Yukarıdaki 2. basamak uygulanmazsa, örnek yapılmış projede bile diğer formda bulunan FDConnection yine listeye gelmeyecektir. Eğer uses listesinde diğer form yoksa bu unit ismini 1. basamaktaki gibi eklemek gerekmektedir. Delphi IDE arayüzünde 2. Adımı da uyguladıktan sonra FDQuery nesnesinin Connection özelliğine o formun kullanabildiği ve arayüzde o anda açık olan diğer formlarda bulunan Connection bileşenleri liste olarak gelecektir. Mesela burada "Form2.FDConnection1" gibi bir değer yazılabilir.
Şaban Şahin AKMAN
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bunların aynı uygulama içinden çalıştığını zannederek yazmıştım o cevap hükümsüzdür
. Bu uygulamalar farklı (istemci - sunucular) olduğundan FDQuery, diğer uygulamaya direkt bağlanarak DataSet çekemiyor. En azından XE5'e kadar öyleydi. Bu bileşenler şimdilik bazı prosedürleri çalıştırmak için o kadar (sonraları ne yaptılar hiç bilmiyorum). Bunun yerine standart ClientDataSet yolunu kullanmanızı tavsiye ederim.

Şaban Şahin AKMAN
Datasnap ile ilgili döküman bulamadım..
Bitirmiş olduğum projeme sonradan ilave olarak datasnap ile güvenliği artırmak istiyorum bu anlamda "standart ClientDataSet" diye bileceğiniz video veya yazılı linkleri paylaşabilir misiniz?
Bitirmiş olduğum projeme sonradan ilave olarak datasnap ile güvenliği artırmak istiyorum bu anlamda "standart ClientDataSet" diye bileceğiniz video veya yazılı linkleri paylaşabilir misiniz?
Var olan projeme datasnap yapabilmek için ikinci bir exe oluşturmak yerine, sadece projeme datasnap için exe oluşturmadan nasıl ekleyebilirim...
"DataSnap Doküman" diye bu forumda arama yapsaydınız bir arkadaşın Türkçe'ye çevirdiği dokümanlara ulaşabilirdiniz:hido yazdı:Datasnap ile ilgili döküman bulamadım..
viewtopic.php?f=19&t=30448&p=181771&hil ... ap#p181771
There's no place like 127.0.0.1
hido yazdı:Var olan projeme datasnap yapabilmek için ikinci bir exe oluşturmak yerine, sadece projeme datasnap için exe oluşturmadan nasıl ekleyebilirim...
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, projenizde herhangi bir form sayfasına eklediğiniz "FDConnection" ve "FDQuery" dışarıdan başka bir program ile ulaşılamamasını istemiyorsunuz yani bir nevi gizli alan....
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, projenizde herhangi bir form sayfasına eklediğiniz "FDConnection" ve "FDQuery" dışarıdan başka bir program ile ulaşılamamasını istemiyorsunuz yani bir nevi gizli alan....[/quote]
Evet dediğiniz gibi bazı web sitelerede olur dışarıdan bu alana giriş sağlıyamazsız ben datasnapı araştırdım biraz fakat tam anlamıyla sizin dedğiniz gibi forumda gizli sayfa olacak hiç bir program dışarıdan bu alana ulaşılamayacak bu alanda "FDConnection" ve "FDQuery" saklı kalacak...
Bu konuda bilgisi olan var ise yardım ederse sevinirim.
Evet dediğiniz gibi bazı web sitelerede olur dışarıdan bu alana giriş sağlıyamazsız ben datasnapı araştırdım biraz fakat tam anlamıyla sizin dedğiniz gibi forumda gizli sayfa olacak hiç bir program dışarıdan bu alana ulaşılamayacak bu alanda "FDConnection" ve "FDQuery" saklı kalacak...
Bu konuda bilgisi olan var ise yardım ederse sevinirim.