Datasnap FDConnection ve FDQuery bağlantısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Datasnap FDConnection ve FDQuery bağlantısı

Mesaj gönderen hido »

İyi akşamlar...

Projemde web de bulunan mysql databaseye bağlantı için "FDConnection" bağlanıp "FDQuery" ile data bilgileri kaydet, sil, update vb. işlemleri sorunsuz olarak çalıştırıyorum...

Güvenlik açısından datasnap oluşturdum.
FDConnection'u dataspanda ekledim, projemin herhangi bir form sayfasına da FDQuery ekledim, fakat bir türlü FDConnection ile FDQuery arasnda bağlantıyı manuel veya FDQuery properties alanından connetion bağlantısını yapamadım...

acaba bu bağlantıyı nasıl sağlaya bilirim...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: Datasnap FDConnection ve FDQuery bağlantısı

Mesaj gönderen sabanakman »

1-) Alt+F11 ile FDConnection nesnesinin bulunduğu unit ismini seçerek uses satırına ekleyin. Eğer zaten eklendi ise bu listeye o unit'in ismi gelmeyecektir.

2-) FDConnection nesnesini delphi IDE'sinde mutlaka (Shift+F12 ile) açık bulundurun ki, delphi arayüzü bu form ve üzerinde bulunan bileşenlerden haberi olsun. Ancak ondan sonra istediğiniz bilgiler listeye gelecektir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen hido »

sabanakman yazdı:1-) Alt+F11 ile FDConnection nesnesinin bulunduğu unit ismini seçerek uses satırına ekleyin. Eğer zaten eklendi ise bu listeye o unit'in ismi gelmeyecektir.

2-) FDConnection nesnesini delphi IDE'sinde mutlaka (Shift+F12 ile) açık bulundurun ki, delphi arayüzü bu form ve üzerinde bulunan bileşenlerden haberi olsun. Ancak ondan sonra istediğiniz bilgiler listeye gelecektir.

Hocam basit bir durumdur mutlaka, fakat bazı zaman olurya insanın kafası basmaz iş tamda bu durum bende var :) sizden ricam ufak bir proje paylaşırmısınız...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Yukarıdaki 2. basamak uygulanmazsa, örnek yapılmış projede bile diğer formda bulunan FDConnection yine listeye gelmeyecektir. Eğer uses listesinde diğer form yoksa bu unit ismini 1. basamaktaki gibi eklemek gerekmektedir. Delphi IDE arayüzünde 2. Adımı da uyguladıktan sonra FDQuery nesnesinin Connection özelliğine o formun kullanabildiği ve arayüzde o anda açık olan diğer formlarda bulunan Connection bileşenleri liste olarak gelecektir. Mesela burada "Form2.FDConnection1" gibi bir değer yazılabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen hido »

Hocam, Unit1 deki FDQuery1 in connection alanına ServerContainerUnit1 deki FDConnection1 geliyor, fakat RUN dediğimde derleme işlemi gerçekleşmiyor ve resimde görüldüğü ServerContainerUnit1 deki bulınan FDConnection1 sanki yok muş gibi görülüyor...

Resim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Bunların aynı uygulama içinden çalıştığını zannederek yazmıştım o cevap hükümsüzdür :mrgreen: . Bu uygulamalar farklı (istemci - sunucular) olduğundan FDQuery, diğer uygulamaya direkt bağlanarak DataSet çekemiyor. En azından XE5'e kadar öyleydi. Bu bileşenler şimdilik bazı prosedürleri çalıştırmak için o kadar (sonraları ne yaptılar hiç bilmiyorum). Bunun yerine standart ClientDataSet yolunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen hido »

Datasnap ile ilgili döküman bulamadım..

Bitirmiş olduğum projeme sonradan ilave olarak datasnap ile güvenliği artırmak istiyorum bu anlamda "standart ClientDataSet" diye bileceğiniz video veya yazılı linkleri paylaşabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Mesaj gönderen hido »

Var olan projeme datasnap yapabilmek için ikinci bir exe oluşturmak yerine, sadece projeme datasnap için exe oluşturmadan nasıl ekleyebilirim...
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

hido yazdı:Datasnap ile ilgili döküman bulamadım..
"DataSnap Doküman" diye bu forumda arama yapsaydınız bir arkadaşın Türkçe'ye çevirdiği dokümanlara ulaşabilirdiniz:
viewtopic.php?f=19&t=30448&p=181771&hil ... ap#p181771
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

hido yazdı:Var olan projeme datasnap yapabilmek için ikinci bir exe oluşturmak yerine, sadece projeme datasnap için exe oluşturmadan nasıl ekleyebilirim...

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, projenizde herhangi bir form sayfasına eklediğiniz "FDConnection" ve "FDQuery" dışarıdan başka bir program ile ulaşılamamasını istemiyorsunuz yani bir nevi gizli alan....
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Mesaj gönderen hido »

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, projenizde herhangi bir form sayfasına eklediğiniz "FDConnection" ve "FDQuery" dışarıdan başka bir program ile ulaşılamamasını istemiyorsunuz yani bir nevi gizli alan....[/quote]

Evet dediğiniz gibi bazı web sitelerede olur dışarıdan bu alana giriş sağlıyamazsız ben datasnapı araştırdım biraz fakat tam anlamıyla sizin dedğiniz gibi forumda gizli sayfa olacak hiç bir program dışarıdan bu alana ulaşılamayacak bu alanda "FDConnection" ve "FDQuery" saklı kalacak...

Bu konuda bilgisi olan var ise yardım ederse sevinirim.