Merhaba
Değerli arkadaşlar uzun zamandır bir proje üzerinde çalışıyorum. Öncelikle kısa bir formu tanıtıp sorunumu anlatayım.
Access veritabanı kullanıyorum. Adotable jet ile bağlanıyorum. Formumda datetimepicker var.
Sorunum;
Adotable active true yapınca 'is not valid date time' hatası oluyorum. İhtimalki veritabanımdaki ilk veride date uygun olmadığından böyle bir hata alıyorum.
İstediğim Çözüm Şu;
Kullanıcı datetimepicker tarih girmediği yani boş bıraktığı zaman veritabanına boş bir string değer kaydetsin. Ve Formu ilk açtığımda ilk kaydı ekranda gösterirken dolayısıyla, veriyi çekerkende datetimepickerda boş olarak gözükmeli. yani post ederken boş olan veri, form ilk create edilirkende yine boş veri çekmeli ve is not valid date hatası vermemeli.
Şimdiden ilgin(diğiniz)eceğiniz için teşekkürler.
DateTimePicker is not valid date time hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: DateTimePicker is not valid date time hatası
Bu konuda belki daha iyi cevap verecek üstatlarımız vardır ama ben bilgim doğrultusunda bir cevap vereyim.
Bildiğim kadarı ile Datetimepicker boş bırakılamıyor. Bunun için maskEdit kullanabilirsin bazı if kontrolleri ile tarih girilmediyse tarih alanına değer atamazsın!
fakat burada geri çağırırken yine sorun yaşayabilirsin.
Bir edit ve Datetime Picker kullanılarak ne yapılabilir bir örnek hazırladım kendinizde buradan fikir üretebilirsiniz.
http://s3.dosya.tc/server32/UFAG1l/tarih.zip.html
Muharrem Hocamızın imzası

Bildiğim kadarı ile Datetimepicker boş bırakılamıyor. Bunun için maskEdit kullanabilirsin bazı if kontrolleri ile tarih girilmediyse tarih alanına değer atamazsın!
fakat burada geri çağırırken yine sorun yaşayabilirsin.
Bir edit ve Datetime Picker kullanılarak ne yapılabilir bir örnek hazırladım kendinizde buradan fikir üretebilirsiniz.
http://s3.dosya.tc/server32/UFAG1l/tarih.zip.html
Muharrem Hocamızın imzası

Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..