webbrowserda Click işlemini farklı yöntem kulanma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
webbrowserda Click işlemini farklı yöntem kulanma
Merhaba,
webbrowserda clik işlemini (WebBrowser1.OleObject.Document.Links.item(I).Click;) dediğimde işlem gerçekleşiyor, fakat bu yöntem dışında linkke clik işlemini nasıl yaptıra bilirim?
webbrowserda clik işlemini (WebBrowser1.OleObject.Document.Links.item(I).Click;) dediğimde işlem gerçekleşiyor, fakat bu yöntem dışında linkke clik işlemini nasıl yaptıra bilirim?
Re: webbrowserda Click işlemini farklı yöntem kulanma
Ben bu yöntemi kullanıyorum zaman, zaman sıkıntı olmuyor...
Kod: Tümünü seç
WebBrowser1.OleObject.Document.Links.item(I).Click;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
brs yazdı:Ben bu yöntemi kullanıyorum zaman, zaman sıkıntı olmuyor...
WebBrowser1.OleObject.Document.Links.item(I).Click;
Selam...
Normelde bu yöntemi kullandığımda click işlemi gerçekleşiyor, anlayamadığım şey ise bir linke bu yöntem ile tıkladığımda sayaç saymıyor fakat mouse ile manuel olarak tıklama yapınca sayaç artı bir ekliyor.
Bu durumda ne yapmalıyım...
"WebBrowser1.OleObject.Document.Links.item(I).Click;" bunun dışında yok bildiğim kadarıyla
http://www.delphiturkiye.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=33371
var
Doc: IHTMLDocument2;
Links: IHTMLElementCollection;
aLink: IHTMLElement;
i: integer;
begin
Doc := WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2;
Links := Doc.Links;
for i := 0 to Links.Length-1 do
begin
aLink := Links.Item(i, EmptyParam) as IHTMLElement;
if aLink.ClassName = 'sb_pagN' then
aLink.Click;
end;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
bu yöntemde a href tıklaya bilirim ki yardım ederseniz sevinirim...
var
Doc: IHTMLDocument2;
Links: IHTMLElementCollection;
aLink: IHTMLElement;
i: integer;
begin
Doc := WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2;
Links := Doc.Links;
for i := 0 to Links.Length-1 do
begin
aLink := Links.Item(i, EmptyParam) as IHTMLElement;
if aLink.ClassName = 'sb_pagN' then
aLink.Click;
end;
merhabalar bende web sitesi parse işleriyle uğraşıyorum o yüzden ilgimi çekti hangi sitenin butonuna tıklatmak istiyorsanız yazarsanız yada örnek verirseniz bende size bir kaç çözüm önerisi sunabilirim.
Selam, google da seçmiş olduğum linke tıklama işlemi için aşıdaki kodları kullanıyorum sorunda olmuyor, fakat organik sıralama için bir şey ifade etmiyor doğrudan giriş olarak algılıyor...
webbrowser1.OleObject.Document.links.Item(I).click;
webbrowser1.Navigate(webbrowser1.OleObject.document.links.item(i).href);
webbrowser1.OleObject.Document.links.Item(I).click;
webbrowser1.Navigate(webbrowser1.OleObject.document.links.item(i).href);
Navigate kullanırsan referans kaybedersin.
Link artmayan site neden artmıyor olayına bir bak. USER-AGENT, REFERER değerleri ile ilgili olabilir.
Daha önce google üzerinden hit arttırma üzerine çalıştım. Bu forumda örnek de paylaştım. bkz. bu link
Link artmayan site neden artmıyor olayına bir bak. USER-AGENT, REFERER değerleri ile ilgili olabilir.
Daha önce google üzerinden hit arttırma üzerine çalıştım. Bu forumda örnek de paylaştım. bkz. bu link
mrmarman yazdı:Navigate kullanırsan referans kaybedersin.
Hocam vermiş olduğunuz link dahil bir çok kod test ettim, gerçekten on numara denilebilecek bir çalışma ancak sanırım gözünüzden kaçan bir durum var
oda analytics, canlı olarak test ettim doğrudan giriş olarak google görüyor yani organik olarak değil sizden ricam test etmeniz ne demek isteğimi anlarsınız saygılarımla...
Sayacı artacak site GOOGLE taraması ile çıkan bir site değil mi ? Bu Google taramasındaki linke tıkladığınızda referer kodu üretilir ve hangi referans ile bu siteye gelindiği görülür.
Siteye aktarılan HEADER bilgilerindeki REFERER kodunda bakacaksınız. Mouse ile tıklayınca ile kendi projenizden click edilince aralarındaki farka bakacaksınız. Ben iddia ediyorum ki fark yok. Ama diyorsan sayaç artmıyor bunu kendin sorgulayıp bulacaksın.
HEADER kısmında USER-AGENT kısmı da kullandığın Internet Browser hangisi ise onu ifade eden string ifade yer alır.
Bunları biliyor olman lazım neden anlatıyorum ki ? TEST edeceğin kısım bu bilgilerin karşı tarafa nasıl aktarıldığını sorgulayıp sorunun kaynağını aramak.
Siteye aktarılan HEADER bilgilerindeki REFERER kodunda bakacaksınız. Mouse ile tıklayınca ile kendi projenizden click edilince aralarındaki farka bakacaksınız. Ben iddia ediyorum ki fark yok. Ama diyorsan sayaç artmıyor bunu kendin sorgulayıp bulacaksın.
HEADER kısmında USER-AGENT kısmı da kullandığın Internet Browser hangisi ise onu ifade eden string ifade yer alır.
Bunları biliyor olman lazım neden anlatıyorum ki ? TEST edeceğin kısım bu bilgilerin karşı tarafa nasıl aktarıldığını sorgulayıp sorunun kaynağını aramak.
dogan arkadaşıma katılıyorum twebbrowserda manuel olarak tıkladığında organik, kod ile tıklama gerçekleştiğinde doğrudan giriş "analytics" görülmekte...
Tekrar ediyorum, gönderi referansını karşı taraftan kontrol edip öyle cevap yazın.
Twebbrowser değil Explorer.Application yani tümüyle InternetExplorer'in kendisi kullanılmak üzere çalışır. Formda yazdığım son 10 mesajdan üçü buna örnek içeriyor. Biraz araştırmışsınızdır. Görmediyseniz şimdi tam zamanı.
Webbrowser html5 vb ileri düzey java eventlerini işletemez hata verit. Boşuna mı silent := true; diyoruz ? Explorer Application java olaylarını daha doğru çalıştırır.
Element Click olayında eğer onclick eventi yoksa mouse over kodları javascript ile çalıştırılmalıdır.
Bir site koyun, gelen çağrıyı kendiniz kontrol edin. Profesyonel bakış, kendini karşıdakinin yerine koyup simülasyon yapabilmektir.
Başarılar.
Twebbrowser değil Explorer.Application yani tümüyle InternetExplorer'in kendisi kullanılmak üzere çalışır. Formda yazdığım son 10 mesajdan üçü buna örnek içeriyor. Biraz araştırmışsınızdır. Görmediyseniz şimdi tam zamanı.
Webbrowser html5 vb ileri düzey java eventlerini işletemez hata verit. Boşuna mı silent := true; diyoruz ? Explorer Application java olaylarını daha doğru çalıştırır.
Element Click olayında eğer onclick eventi yoksa mouse over kodları javascript ile çalıştırılmalıdır.
Bir site koyun, gelen çağrıyı kendiniz kontrol edin. Profesyonel bakış, kendini karşıdakinin yerine koyup simülasyon yapabilmektir.
Başarılar.
Bu yöntemi denedim bir sonuç alamadım, yazılım konusunda yolun başındayım ama şimdiden hüsrana uğramak insanda motivasyonu düşürüyor...
WB1.OleObject.Document.links.Item(I).mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 0, 0, 0, 0);
WB1.OleObject.Document.links.Item(I).mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 0, 0, 0, 0);
mrmarman yazdı: Element Click olayında eğer onclick eventi yoksa mouse over kodları javascript ile çalıştırılmalıdır.
Sayın hocam kaç gündür kurcalıyorum fakat kocama bir sıfır sizden ricam twebbrowser da "javascript" ile nasıl yapabiliriz yardımcı olur musunuz...