Merhaba, Delphi7 de arkadaş kod yazarken ekranın sol bölmesinde code explorer adında bir pencere vardı. Buradan istediğim procedure tek tıklama ile ulaşabiliyordum.
Delphi Xe sürümlernde bu varmı varsa nerden aktif ediliyor. Prosedür ve fonksiyonlar arasında aşağı yukarı kaydırıp bulmak çok zor. Simawb arkadaşım Cnpack önerdi inceledim fakat hoşuma gitmedi.
şu ekranı arıyorum.
En son Lord_Ares tarafından 07 Mar 2015 03:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
View menüsü altında "Structure View" başlığı istediğin işlemi yapıyor.
Shift + Alt + F11 tuş kısayolundan da ulaşabilirsin.
Kod yazma modunda görünüyor.
Mrmarman hocam cevap için teşekkürler. O pencereyi açtım fakat sadece formumdaki bileşenler var sizinki gibi prosedürler diye bir bölüm yok sebebini anlamış değilim ))
Structure ekranında mouse ile Sağ tıklayıpProperties seçer misin ? Görüntüleme şekilleri (ağaç yapısı olsun ama açık olsun vb. seçenekler var) ayarları var.
Gerçi ben de kategorileri devre dışı bıraktım ama seninkini aksine gizleme pozisyonu aldıramadım.
Hocam Xe6 olmasımı sorun acaba versiyon farkı var sanırım sizinkiyle . O bölümde her noktaya sağ mouse yaptım fakat sizde çıkan o menüler bende yok. Embeded desinger özelliklerini registry de yaptığım bir değişiklikle kapatmıştım. Delphi7 gibi kullanayım diye acaba o yüzden mi görünmüyor.
Mrmarman hocam evet düşündüğümüz gibi çıktı, eğer registry kısmından embeded desinger false yaparsak Structure kısmında sadece bileşenleri gösteriyor. Dolayısı ile burada procedure ve değişkenlerimizi görmek istiyorsak Embeded Desinger modu true olmalı. İkisinden birinden vazgeçicez artık