Proje icin yardim.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
yardimci
Üye

Proje icin yardim.

Mesaj gönderen yardimci »

Merhaba arkadaslar.
Delphi de simdiye kadar herhangi bir program yazmadim, ama mumkun oldugunca ogrenmeye calisiyorum.
Benim sorum;
Calistigim firmada firebird veritabani kullanan, kendi ihtiyaclarimi karsilayacak bir program yazmak istiyorum. Zamanla diger calisanlarinda kullanimina acilacak bir program olacak.
Degisik aletlerin bulundugu bir depomuz var, bu depodan zaman zaman diger calisanlar alet talebinde bulunuyorlar, isleri bitince geri iade ediyorlar.
Amac bu istekleri kayit altina almak, ve verilen aletlerin bir bakim gecmisini hazirlamak. Kim almis, ne zaman almis , hangi musteride kullanmis ve ne zaman geri iade etmis.
Calisanlar alet isteklerini internet araciligiyla yapiyorlar ve depoda aletin var olup olmadigini gormek istiyorlar.
Projeye nasil baslamak lazim hicbir fikrim yok. Bu konuda adim adim nasil baslamam lazim bunu ogrenmek istiyorum.
Selamlar
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: Proje icin yardim.

Mesaj gönderen greenegitim »

Nerdeyse tıpatıp cari-stok-stokhareket-fatura-faturahareket tablosuna benziyor tavsiyem demosu olan bir ön muhasebe programı bulup veritabanı yapısını incelemen bir kaç satış faturası ve alım faturası işleyerek stokhareketine nasıl yansımış bakman.
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Önce veritabanı oluşturun. Malzemeler için bir table oluşturun Adı TBL_MALZEME olsun. Sonra malzeme hareketleri için tablo oluşturun. Adı. TBL_MALZEME HAREKET olsun.

Bir malzeme her işlem gördüğünde TBL_MALZEME HAREKET tablosuna bir kayıt ekleyin. Harket türleri malzeme ilk giriş, malzeme kiraya verme, malzeme kiradan geri alma, malzeme çıkış, malzeme düşme (hurda) şeklinde olabilir.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
yardimci
Üye

Mesaj gönderen yardimci »

TBL_MUSTERILER, TBL_MUSTERITEMSILCISI, TBL_MALZEME, TBL_MALZEME_HAREKET tablolarini olusturdum.
musteritemsilcisi nin birden fazla musterisi olabilir, ( 1 to many)
musteritemsilcisi ayni musteri icin birden fazla malzeme isteginde bulunabilir (1 to many),
malzeme ve malzeme hareket tablolari (1 to 1) olmali ama bir Foreign key olusturmak lazim sanirim.(Buna karar veremedim ne olmasi lazim)
Tasarim dosyasi ekte.

Yardim icin tesekkurler bu arada
Saygilar

DB_design.rar
(101.38 KiB) 119 kere indirildi