Merhaba
Forma yeni bir eleman ekleyip herhangi bir eventine tıkladığımızda procedure oluşturuyor. Bu Procedure un açılacağı yeri nasıl belirliyor? Yeni eklenen paragrafları hep sona ekleyebilirmiyiz?
iyi çalışmalar
Paragraflar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Paragraflar
Parse işlerine yeni başladığım yıllarda ilk yazdıklarımdan birisi, delphi kaynak kodunu gösterip, yukarıdan aşağıya labellar, editler, butonlar vs. vs. ne varsa düzene sokuyordu.
Formun dfm yakasında hangi sıra ile create edilmişse o sırayla yapıyı koruma çabası seziyorum. Yoksa IDE'nin bu vcl'leri sıralı ve gruplu olarak kodda düzenli tutma imkanı zaten var ama kullanmıyor.
Şunu deneyebilirsiniz ben sahadayım, evde ben de denerim... İki button bir edit sonra bir button daha koyup, ardundan son butonu silip bir label koyup ondan sonra button koyunca acaba label ile edit arasına mı yoksa en sona mı koyuyor incelemek lazım.
Bu deneme yanılmalar fikir verecektir.
Formun dfm yakasında hangi sıra ile create edilmişse o sırayla yapıyı koruma çabası seziyorum. Yoksa IDE'nin bu vcl'leri sıralı ve gruplu olarak kodda düzenli tutma imkanı zaten var ama kullanmıyor.
Şunu deneyebilirsiniz ben sahadayım, evde ben de denerim... İki button bir edit sonra bir button daha koyup, ardundan son butonu silip bir label koyup ondan sonra button koyunca acaba label ile edit arasına mı yoksa en sona mı koyuyor incelemek lazım.
Bu deneme yanılmalar fikir verecektir.
DFM de label'ı en başa alıp button1, button2, edit1, button3 şeklinde dizdi bende.
Panel içine button koyup dener misin. Kod içerisinden bahsettiğimizi teyid eder misin? Yoksa soldaki pencere hep harf sırası gözetiyor onda sıkıntı yok
Ben de Ankara'ya dönmek üzere otelden ayrıldım, elimde bilgisayar yok. Denemeden yazmam aslında.
Ben de Ankara'ya dönmek üzere otelden ayrıldım, elimde bilgisayar yok. Denemeden yazmam aslında.
Varsayılan olarak alfabetik olarak ekler. Bunu değiştirmek için ayar yok maalesef.m_ekici yazdı:Merhaba
Forma yeni bir eleman ekleyip herhangi bir eventine tıkladığımızda procedure oluşturuyor. Bu Procedure un açılacağı yeri nasıl belirliyor? Yeni eklenen paragrafları hep sona ekleyebilirmiyiz?
iyi çalışmalar
Aynı soruyu burada sorulmuş daha önce. Sadece kodlar yazıldıktan sonra tekrar sıraya sokma şansınız var gözüküyor.
There's no place like 127.0.0.1
Tşk