PegarHandle Kod hakkında Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MatarTR
Üye

PegarHandle Kod hakkında Yardım

Mesaj gönderen MatarTR »

Mrhaba arkadaşlar programın onactive olayına "FormActive" yazıp kod bölümüne "Pegarhandle('isim');" yazmam gerekiyor ancak bu kod sürekli hata veriyor nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: PegarHandle Kod hakkında Yardım

Mesaj gönderen mrmarman »

Bu durum
(1) Kullanmak istediğiniz procedure veya function tanımlamadığınız,
(2) Tanımlamışsanız kullandığınız namespace içinde (form class altında) yer almadığı
(3) namespace bağımsız olacaksa en azından kullanmak istediğiniz procedure veya function'dan daha yukarılarda bir yerde olması gerektiği ancak daha aşağıda bir yere yazdığınuz,
(4) başka nir unit altında ise bu tanım, o uniti uses satırlarına eklemediğiniz anlamına geliyor.

Ayrıca forumda birden fazla hesap açıp farklı kişiler gibi soru sormak yasaktır, Portekiz forumlarından bir cheatengine ile ilgilenen kişi ile aynı probleme odaklısınız fark etmiyoruz sanmayın. :idea:

Tümüyle tesadüf de olabilir biz yine de altını çizelim.
Resim
Resim ....Resim
MatarTR
Üye

Mesaj gönderen MatarTR »

Ben forumda birden fazla hesap açtım ama farklı kişiler gibi soru sormuyorum.Önceki hesabımla kodun tamamını paylaşmıştım zaten kimseden gizlenme zorunluluğum yok. Siteden giriş bilgilerim silindi msn şifremide unuttugum için şifremi bulamadım bu yüzden yeni hesap açtım.
Portekiz formunda gezindiğim de doğru. Portekiz,amerika delphi forumlarına bakarsanız sizin kadar baskıcı değiller isteyen istediği konu hakkında yardım alabiliyor. Ayrıca cheatengine ile ilgili program yapmak suçmu neden hep aklınız hile yapmaya çalışıyor?. Diyelim ki hile amaçlı yapıyorum ya ben deneyim için yapıyorsam.Sonuçta value değişimini kendi programımla hiç yapmadım yapmakta istiyorum açıkçası.. kodlarını incelemek nasıl yapıldığına bakmak suç mu?. Eminim ki şu gerici baskınızdan biraz kurtulsanız sizinde formunuz "portekiz" formu gibi olur. Diğer ülkelerden de misafiriniz olur. Bu şekilde üyeleriniz diğer forumlara giderken sizde onları yargılarsınız.
MatarTR
Üye

Mesaj gönderen MatarTR »

Cevabınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Sana göre baskı, bana göre hukuki açıdan forumu ve sakinlerini korumak.

Kim olduğunu veya hangi ülkeden yazıyorsun bilmiyorum. Bilemem ama sana verdiğim her cevapta bir sorumluluk alıyorum. İmzama da bak, google taraması da yap, senin gibi adımı sanımı gizlemiyorum. Bunun karşılığı güven duyacağım bir forumda yazmak istiyorum.

Bugün cheatengine ile başlıyorsun. Bu bile illegal ama eğitim amaçlı deyip işin içinden çıkarız. Bunun da bir yere kadar esnekliği var. Bu hafıza üzerinden bilgi alış verişi aslında Hacker'lik tanımı içerisinde yer alıyor. Sana genel programcılık yazım kuralları ile sınırlı cevap yazdım. Böylece sınırlarımı aşmadım. Çünkü soruya ilişkin yaptığın hataların, programcılığın (en azından Delphi yakasında) ABC seviyesinde olduğunu gösteriyor. Hukuki olarak diyeceğim ki ben hackerlikten anlamam yazım kurallarına ilişkin cevap verdim.

Yaşın kaç bilmiyorum ama 40 yaşını aşmış bir kardeşinin bu sözlerine kulak verirsen baskı olmadığını kabul edersin. Hala buna baskı diyorsan fikir özgürlüğüdür, sorularının sonuçlarına da katlanman lazım gelir.
Resim
Resim ....Resim
MatarTR
Üye

Mesaj gönderen MatarTR »

Haklısın. Cevabın için tekrar teşekkür ederim.