Merhaba arkadaşlar Bir kurumda bilgi işlem biriminde çalışmaktayım tüm bilgisayarlarımız Domain'de teknik ofis yetkisine sahip olanların tüm bilgisayarlara erişme hakkı var bunu kullanarak remote administrator tool tarzı bir program yapıp bilgisayarlarda olan teknik sorunları kendi bilgisayarımdan bağlantı kurarak gidermek istiyorum. Bu tarz bir çok program mevcut neden onları kullanmıyosun diyebilirsiniz burdaki amacım bilgisayar programcılığı okuyorum ve bu dönem son ve proje dersimiz var bir proje sunmam gerekiyor bu amaçlada bu projeyi hayata geçirmek istiyorum.
Araştırmalarım sonucunda remote administrator tools tarzında çalışan programların kaynak kodlarına ulaştım server client mantığıyla bağlantıyı sağlıyabiliyorum
Sorularım :
1 : Client'i server programına girip bağlanmak istediğim bilgisayarın adını yazdıktan sonra oluştur dediğimde server üzerinden client i nasıl oluşturabilirim.
2 : Oluşturduğum client'i kontrol etmek istediğim bilgisayara kendi bilgisayarımdan nasıl gönderip çalıştırabilirim.
Belki client bilgisayarlarımızda kurulu olan güvenlik yazılımlarına takılıp çalışmayacak ama benim için önemli olan bu değil aslında önemli olan projeyi bitirip sunabilmek. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Uzaktan yardım programı yapmak (Yardım)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Uzaktan yardım programı yapmak (Yardım)
(1) En kolayı, ağda paylaşımda olan bir klasörde Client programını bulundurabilirsin. Kendi parolan ile bir master veritabanından onay alarak Server'a bağlanmayı sağlayabilirsin. Böylece dilediğin Client'i serverdaki veritabanından bir daha bağlanamayacak şekilde düşürebilirsin de.
(2) Bilgi birikimine göre göreceli kolay olan WebServer Application yapar, uzaktaki server projene explorer üzerinden bir request çeker, (bu basit bir ISAPI çağrısıdır) sana response olarak client exe'yi döndürür, talep eden kişi de bunu çalıştırır. Bir download edilmiş dosya misali yani anlayacağın.
(3) Bir outlook form / eposta alış veriş sistemi kurar, otomatik eposta al-gönder işleminde dosya ekindeki geçici dosyanın çalıştırılmasını isteyebilirsin.
(4) Her şeyi ağda Intranet üzerinden ASP ile yönetirsin, sonuçta (2) nolu maddeye ulaşırsın.
(2) Bilgi birikimine göre göreceli kolay olan WebServer Application yapar, uzaktaki server projene explorer üzerinden bir request çeker, (bu basit bir ISAPI çağrısıdır) sana response olarak client exe'yi döndürür, talep eden kişi de bunu çalıştırır. Bir download edilmiş dosya misali yani anlayacağın.
(3) Bir outlook form / eposta alış veriş sistemi kurar, otomatik eposta al-gönder işleminde dosya ekindeki geçici dosyanın çalıştırılmasını isteyebilirsin.
(4) Her şeyi ağda Intranet üzerinden ASP ile yönetirsin, sonuçta (2) nolu maddeye ulaşırsın.