Fonksiyon ve prosedür açıklamasını nasıl görebilirim? Kullanırken

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erkan1525
Üye

Fonksiyon ve prosedür açıklamasını nasıl görebilirim? Kullanırken

Mesaj gönderen erkan1525 »

Tam olarak nasıl soracağımı bilmiyorum??

Bir procedure var diyelim ve buna aşağıdaki gibi 10 tane parametre giriliyor.

procedure KasaEkle(sahip, giren, cikan, .....)

Bunu kodda kullanırken Kasaekle( yazdıktan sonra sarı zeminli küçük bir açıklama çıkıyor ve ne türde kaç tane değişken gireceğimizi orda görebiliyoruz ama bir değişken girerken aq.fieldbyname('xxx').asstring gibi birşey yazınca bu yardımcı sarı alan kayboluveriyor ve sonra ızdırabım başlıyor... Fareyle fonksiyonda bekle açıklama çıksın 1-2 tane gir yine kaybolsun derken acı veriyor bu durum :)

Bu sarı alanı tekrar ortaya çıkarmak için bir kısayol falan yokmu? Yada kaybolmasını engelleyecek bir ayar falan???
erkan1525
Üye

Re: Fonksiyon ve prosedür açıklamasını nasıl görebilirim? Kullanırken

Mesaj gönderen erkan1525 »

Buldum :( ben ve sıkıntı çekenler için...
Code Paremeters : Bir ipucu penceresinde bir fonksiyon neya yöntemi yazdığınız sırada parametrelerini ve veri tiplerini görüntüler. Fonksiyon veya yöntem adını yazarak parentezi açmanız yeterlidir. Parametre isimleri ve tipleri hemen bir pencerede belirecektir. Ctrl+Shift+Boşluk tuşlarına basarakta code parameters'i görüntüleyebilirsiniz. Etkin parametre koyu renkte gözükür.

http://www.delphiturkiye.com/dgiris.htm ... _dosyalari
Lord_Ares
Üye

Re: Fonksiyon ve prosedür açıklamasını nasıl görebilirim? Kullanırken

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Sana ek bir kolaylık daha söyleyeyim. Belki biliyorsundur ama yinede hatırlatmakta fayda var. CTRL J hazır şablonlar tuşu. Delphi kendi içinde sürekli kullandığımız
IF Then begin
end

Case of
end;

gibi kod bloklarını her seferinde yazmamamız için bu kod bloklarını delphi kendi içinde saklar. Her seferinde bunları el ile yazmak yerine CTRL J tuşuna basarak buradan seçerek kolayca bu kod bloğunu eklemiş olursun. İstersen delphiye sürekli kullandığın bir prosedür veya fonksiyonu buraya tanıtabilir ihtiyacın olduğunda tek tuşla istediğin yere ekleyebilirsin. Her seferinde aynı kodu yazmaktan kurtarır seni :)))