F2438 UCS-4 text encoding not supported. Convert to UCS-2 or UTF-8
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
F2438 UCS-4 text encoding not supported. Convert to UCS-2 or UTF-8
Selamun Aleyküm,
Sorunumla 3 gündür uğraşıyorum fakat derleyici beni deli etti!..
Oldukça büyük bir projem var bu projeyi XE3 ile yaptım.
[dcc32 Fatal Error] F2438 UCS-4 text encoding not supported. Convert to UCS-2 or UTF-8
hatasını veriyor. Hatanın oluşma aşamaları şu; Encapsulationlar'dan (Erişim Bölgeleri Private,Public vs..) herhangi bir değişken tanımladığımda, veya hiç değişken tanımlamadan örneğin Inspector'dan Popup'un OnPopup olayına çift tıklayıp define ettiğimde veya herhangi bir yere kod yazdığımda yukarıdaki sorun oluşuyor fakat bu sorun sadece Main.pas içerisinde bu dediğim kodsal olayları yazdığımda oluyor X veya Y paslarında istediğimi define edebiliyorum. Fakat Main.pas da hiçbirşey yazmadan yani yeni ekleme yapmadan derlemek istediğimde derliyor...
Çözüm için şunları denedim;
Editor Sağ tık -> File Format -> ANSI || UTF8 ve diğer Code Page'leri denedim sonuç alamadım.
Notepad++ ile Code Page'i değiştirdim tekrar olmadı.
Yeni bir form açıp bütün PAS daki kodları önce Notepad'e sonra editore kopyaladım sonra DFM i açıp DFM kodlarını yeni formun DFM dosyasına kopyaladım fakat yine sonuç alamadım..
Son olarak da projeyi XE7 e geçirdim burada da bu hatayı aldım. Fakat XE7 de fark eden şu oldu yukarıdaki satırlarımda
Fakat Main.pas da hiçbirşey yazmadan yani yeni ekleme yapmadan derlemek istediğimde derliyor...
yazdığım ibare gerçekleşmiyor bir değişiklik yapmasamda derlemiyor..
Araştırmalarımda da pek birşey bulamadım. Lütfen yardım edin yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla...
Sorunumla 3 gündür uğraşıyorum fakat derleyici beni deli etti!..
Oldukça büyük bir projem var bu projeyi XE3 ile yaptım.
[dcc32 Fatal Error] F2438 UCS-4 text encoding not supported. Convert to UCS-2 or UTF-8
hatasını veriyor. Hatanın oluşma aşamaları şu; Encapsulationlar'dan (Erişim Bölgeleri Private,Public vs..) herhangi bir değişken tanımladığımda, veya hiç değişken tanımlamadan örneğin Inspector'dan Popup'un OnPopup olayına çift tıklayıp define ettiğimde veya herhangi bir yere kod yazdığımda yukarıdaki sorun oluşuyor fakat bu sorun sadece Main.pas içerisinde bu dediğim kodsal olayları yazdığımda oluyor X veya Y paslarında istediğimi define edebiliyorum. Fakat Main.pas da hiçbirşey yazmadan yani yeni ekleme yapmadan derlemek istediğimde derliyor...
Çözüm için şunları denedim;
Editor Sağ tık -> File Format -> ANSI || UTF8 ve diğer Code Page'leri denedim sonuç alamadım.
Notepad++ ile Code Page'i değiştirdim tekrar olmadı.
Yeni bir form açıp bütün PAS daki kodları önce Notepad'e sonra editore kopyaladım sonra DFM i açıp DFM kodlarını yeni formun DFM dosyasına kopyaladım fakat yine sonuç alamadım..
Son olarak da projeyi XE7 e geçirdim burada da bu hatayı aldım. Fakat XE7 de fark eden şu oldu yukarıdaki satırlarımda
Fakat Main.pas da hiçbirşey yazmadan yani yeni ekleme yapmadan derlemek istediğimde derliyor...
yazdığım ibare gerçekleşmiyor bir değişiklik yapmasamda derlemiyor..
Araştırmalarımda da pek birşey bulamadım. Lütfen yardım edin yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla...
-
- Üye
Re: F2438 UCS-4 text encoding not supported. Convert to UCS-2 or UTF-8
Bu konuda yardim edecek hocalarim var ise yardimlarinizi rica ediyorum..
MS word iyi bir filtre aracı.
Kodlarının tümünü kes boş bir msword belgesine yapıştır. Sonra oradan yine tümünü seç kes delphi eski yere yapıştır.
Eğer sorun gizli kalmış tab, yanlış karakter kodlu satır vs ise kesin çözülür
Kodlarının tümünü kes boş bir msword belgesine yapıştır. Sonra oradan yine tümünü seç kes delphi eski yere yapıştır.
Eğer sorun gizli kalmış tab, yanlış karakter kodlu satır vs ise kesin çözülür
-
- Üye
Cok tesekkur ederim evde deneyecegim. Fakat buda olmazsa baska bir sorun ihtimali nedir bu konuda baska malumatiniz var ise bilmek isterim.
Project dosyaları dprj falan var ya onları başka yere taşıyıp kendiliğinden create vs. işleri.
Hani version değiştirince başladı detayıyla ilgili olarak bakıyorum
Hani version değiştirince başladı detayıyla ilgili olarak bakıyorum
-
- Üye
Onlarida yaptim dcu lari sildim. Fakat olmadi dediginizi evde yapacagim insAllah olur
Tesekkurler
Tesekkurler
Karakter temelli bir sorun ise kesin gözüyle bakıyorum.
Doğu bloku veya çin kaynaklı bir yerden kod kopyala yapıştır yapmak veya web sitelerinin stansart dışı kod düzenleme rutinleri buna sebebiyet vermiş olmalı.
Doğu bloku veya çin kaynaklı bir yerden kod kopyala yapıştır yapmak veya web sitelerinin stansart dışı kod düzenleme rutinleri buna sebebiyet vermiş olmalı.
-
- Üye
Hayir herhangi bir yerden kopyalama islemi yapilmadi 2.5 yildir devam eden proje birden bire bu hatayi verdi. Halbuki main.pas da surekli degisiklik yapiliyordu yinede dediginiz word olayi sonuc verecek gibi