Merhaba
SQL ile alternatif bağlantı yollarını araştırırken kurduğum devart SDAC componenti Delphi2010 Options > Library Path içindeki tüm bilgi silindi.
İşin kötüsü Delphi'yi kaldırıp kursamda buradaki path bilgileri gelmiyor. Bu konuda bilgisi olan varmıdır ?
Bu bilgiler nerede tutulur reinstall yapınca neden gelmez.
Devart SDAC componentini kurunca library path uçtu.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Devart SDAC componentini kurunca library path uçtu.
T.Tolga Özbaltalar - http://www.veridizayn.com
Re: Devart SDAC componentini kurunca library path uçtu.
Library Path eklediğin yer bir ComboBox şeklindedir. Daha önceki halleri sondan başa doğru listede yer alıyor olması lazım. Öncelikle bunu bir dene.
Başarılı olamadın o taktirde registry'den işi halledeceksin.
Sendeki Delphi 2010 demişsin ama elimdeki örnekler açısından aşağıdaki gibisinden
Delphi 2007 için
Delphi XE10 için
şeklinde benzerini kendin için bularak, Library olan adını değiştir. Mesela sonuna bir tane rakam ekle. Library2 olsun.
Delphi IDE'yi kapatıp açınca yeniden üretmesi lazım.
Başarılar.
Başarılı olamadın o taktirde registry'den işi halledeceksin.
Sendeki Delphi 2010 demişsin ama elimdeki örnekler açısından aşağıdaki gibisinden
Delphi 2007 için
Kod: Tümünü seç
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Borland\BDS\5.0\Library
Kod: Tümünü seç
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Embarcadero\BDS\17.0\Library
şeklinde benzerini kendin için bularak, Library olan adını değiştir. Mesela sonuna bir tane rakam ekle. Library2 olsun.
Delphi IDE'yi kapatıp açınca yeniden üretmesi lazım.
Başarılar.
Re: Devart SDAC componentini kurunca library path uçtu.
Cevap için teşekkürler.
Windowsu geri yükleme yaparak sistemi 2 gün öncesine aldım.Ardından Delphi'yi kaldırıp tekrar kurarak sorunu çözdüm.
Sanki bir virus gibi tüm sistemimi allak bullak etti SDAC ya da devart her ne ise. Rus kaynaklı bir firma olması "acaba" bile dedirtti.
Windowsu geri yükleme yaparak sistemi 2 gün öncesine aldım.Ardından Delphi'yi kaldırıp tekrar kurarak sorunu çözdüm.
Sanki bir virus gibi tüm sistemimi allak bullak etti SDAC ya da devart her ne ise. Rus kaynaklı bir firma olması "acaba" bile dedirtti.
T.Tolga Özbaltalar - http://www.veridizayn.com