Merhaba,
Dün Oracle'ın ücretsiz sürümü olduğunu öğrendim. Her ne kadar sınırlamaları olsa dahi sonunda Oracle database olacağını düşünerek dün gece hayatımda ilk defa Oracle kurdum. Bir şekilde kurulum sonası standart database'e (XE) direk bağlantı sağlayabildim.
Ancak kendime sıfır yeni bir database oluşturmak istedim ve bunu kod yazarak birçok database sisteminde olduğu gibi "create database" SQL komutunu kullanarak yapmak istedim. Gece geç saatlere kadar yaptığım araştırma sonucu emin olamadım ve buraya sormak istedim.
Oracle'da SQL komutu (script) çalıştırarak database oluşturmak ve kullanıma hazır (bağlanılıp veri girilebilir) hale getirmek mümkün müdür? Mümkün ise sadece "character set ve natioal character set" Türkçe olacak şekilde bir "create database" örneği verebilir misiniz?
Component olarak konu başlığında yazdığım gibi UniDAC kullanmayı planlıyorum. Platform şu an için sadece Windows düşünülüyor. Zaten çok genel ve basit bir "create database" komutu olursa ümit ediyorum diğer platformlarda da çalışacaktır.
Teşekkürler.
Kod kullanarak "create database" (Oracle + UniDAC, Windows platformu)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!