SendMessage Problemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

SendMessage Problemi

Mesaj gönderen ovural »

SendMessage ile başka programda işlem yapabiliyordum. delphi 7 ile yazmıştım.

32 bit windowslarda sorun olmuyor .. (gönderdiğim programda 32 bit ) ..

ancak 64bit işletim sistemlerinde delphi ile kendi yazdığım diğer programa sendmessage ile işlem yapabiliyorken asıl göndermek istediğim programda gönderdiğim messageları kabul etmiyor .. neler yapıyorum ..

Kod: Tümünü seç

SendMessage( handle, BM_CLICK, 0, 0 );

Kod: Tümünü seç

SendMessage( handle, WM_SETTEXT, length('mesaj') , Integer( PChar( 'mesaj' ) ) );
ancak aynı programdaki edit kutusuna WM_SETTEXT ile veri yazamıyorken WM_GETTEXT ile içindeki bilgiyi alabiliyorum ..

sorun ne olabilir ?
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

Re: SendMessage Problemi

Mesaj gönderen ovural »

Sorunun delphi ile ilgili olmadığını tespit ettim ..

ancak dolaylıda olsa delphiyi ilgilendirebilir diye bilgi amaçlı ve tartışma amaçlı devam edelim diye buraya birkaç açıklama yazıyorum ..

SendMessage ı kullanma amacım internet kafe programına benzer bir sistemle uzaktan kontrol edilen bilgisayarlar mevcut. Deepfreeze kurulu ..

bazen programda güncelleme yapılacağı zaman tek tek bilgisayarları dolaşmak zor olmaması adına ve uzaktan bağlanıp

1 . deepfreeze kapat
2. programı güncelle
3 . deepfreeze aktif et

işlemlerini otomatik yapsın .. 32bit sistemlerde sorun olmuyor .. 64bit sistemlerde sıkıntı çıkıyor ..

window detective programı ilede deepfreeze e mesaj gönderemedim .. OS Error Hatasını aldım ..

yaptırdığım işlemler Ctrl + ALT + SHIFT + F6 tuşunu sisteme gönderiyorum .. Ekteki DeepFreeze Ana Ekranı açılıyor ..

Findwindow ve FindWindowsEx ile Edit ve Buttonlara istediğim işlemler için SendMessage ile Bilgi gönderiyorum.

64 bit sistemlerde DeepFreeze in SendMessage i kabul etmemesi neden olabilir ?
Dosya ekleri
deep.jpg
deep.jpg (9.39 KiB) 873 kere görüntülendi
Kim ilim öğrenir sonra da onu gizlerse âhirette onun ağzına ateşten bir gem vurulur. (Hadis-i Şerif)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: SendMessage Problemi

Mesaj gönderen freeman35 »

gönderdiğin yani senin uygulaman 32bit olmasından kaynaklanabilir, ayrıca adamların yazdığı bir önlemde olabilir :) malum programlarını bi yerde hacklemiş oluyorsun, programı devre dışı bırakıyorsun. Bu tip işler için deepfreeze şirketi ile görüşmekte fayda var, yani dolanmaktansa belki adamların bir uygulaması yada dll lerinde böyle bir seçenek vardır ve sadece bir dll i kullanıp bir function kullanmak yetebilir.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!