Merhaba,
Şu anda sorunumu FireDAC ile çözmeye çalışıyorum.
Farklı kolon sayısı ve büyüklükte CSV dosyaları okumam gerekiyor. Bunu yaparken component ile şunları yapabiliyor olmam gerekli (en azından şu anda. proje ilerledikçe yeni sürprizler ile karşılaşıyorum)
1. İlk satır okunmayacak. Ancak bu satırda kolon bilgileri de yok (FDBatchMove bu noktada takılıyor sanırım). Dosyayı hafızaya okuyarak yapmayı düşündüm, ancak dosya boyutlarının ileride büyümeyeceğinin garantisi yok. Bu yüzden şu an için bundan vazgeçtim.
2. Ayra karakterini belirtebilmeli/değiştirebilmeliyim. Daha iyisi component'ın oto algılama özelliği olması (FDBatchMove bunu bir noktaya kadar yapabiliyor).
3. CSV'de okuduğum herşeyi MSSQL server içine yazacağım. Ancak en başa kendim bir kolon eklemeliyim. Bu işi daha sonra SQL ile update ederek yapamam. Birden fazla CSV dosyası aynı zamanda aynı temp dosyaya veri yazıyor olacak. Ya ben onların verilerini ya da onlar benim verilerimi bozarlar sonradan yapılacak güncelleme ile. Örneğin CSV dosyasından (Col1, Col2, Col3) bilgilerini okuyayım. Temp Table içine (BenimEklenmişKolon, Col1, Col2, Col3 şeklinde yazmam lazım) Bunu veriyi kaydederken yapmam gerekli. Daha sonra yapamam.
EMS Advanced Import nesnesini kontrol ettim. Kod ile kullanmayı beceremedim. Ekrana Wizard gibi birşey göstermeden olmadı. Ayrıca çok hoşuma gitmedi. Component hala hatalar içeriyor. Memory Leaks sorunları var. (Ver 3.9.5.2). SMImport component'ını test edemedim. Kullanılabilir bir kopya bulamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Güzel, esnek, hızlı CSV okuma component (FDBatchMove dışında)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Güzel, esnek, hızlı CSV okuma component (FDBatchMove dışında)
Forum arşivine girmesi olması açısından;
İncemelerim sonucu SMImport component pack satın aldım. Taleplerim arasında sadece oto tahmin özelliği eksik. Ancak benim için olmazsa olmaz bir özellik değildi.
Fiyatı da oldukça cazip geldi.
İncemelerim sonucu SMImport component pack satın aldım. Taleplerim arasında sadece oto tahmin özelliği eksik. Ancak benim için olmazsa olmaz bir özellik değildi.
Fiyatı da oldukça cazip geldi.