Aynen yazıldığı gibi. gavurun derdi para, her sene ciro dahada büyümeli. Müdür rakkamlara bakar, sattıklarının ne olduğu önemli değil, bizde var bu duygusal yaklaşım işi. Adamın delphi miş zart net miş umurunda değil. Godzilla (çıkana kadar adı muhtemelen bu, belki değişebilir) iki yıldır geliştiriyoruz demişler. IDE sadece windows da olacak gene PAserver olacak, osx teki gibi. IDE yi aktaramazlarda zaten. IDE şahsi kanaatim, yamalı bohçadan beter oldu, nasıl koybolmuyorlar içinde anlamıyorum. Belkide kaybolduklarını için aramak yerine tekrar yazıp ekliyorlardır

Linux kullananları windows a ısındıramazsınız. Buna bende dahil oldum. linux a alıştıkça kullandıkça, windows un nekadar saçma sapan ve sadece göz boyuyan bir saçmalık olduğunu anlıyorsunuz. Bill akıllı adam, son kullanıcıya oynadı, ve kazandı. yani dosyayı indir, ileri ileri de aha kuruldu. ahanda çalıştı işte. Bu son kullanıcı için yeterli. Linux da ise ne aradığını bilmen gerek, sonra paketleri yada programı kurarken çıkabilecek uyumsuzlukları kendiniz çözmeniz gerek. diğer taraftanda nvidia kodlarını ısrarla açmıyor, bu yüzdende sürücü kısımları sıkıntı. Bu kısımda windows daki oyunlar gibi oyunların olmaması ve destek konusu.
Server olarak sa, win den çok çok daha güvenilir ve sağlam olduğu kesin. Ayrıca yüksek kaynak derdi yok. Basit sade, sadece lazım olan var.
SQL işine gelince, delphi windows da artık satılamaz duruma geldi sanırım, yani elinde delphi olan neden tekrar alsın ? Sadece güncelleme yapması yeterli, bu yüzdende senede bazen iki güncelleme çıkarttılar, e elemanlara para ödenecek delphi nin sahibi şirkette para kazanmalı. Bu durumda arm lere geçtiler, daha başında belki sayılabilirler, para çok gelmez muhtemelen. Ama linux tarafı henüz bomboş, ve fanatikleri bir sürü, iyi bir pazar. SQL server ı da satma ihtimalleri çok yüksek, çünkü son kullanıcı şirketlere mysql var opensource dedinmi adamlar bi hımmm.. diyor. Ama MS dedin mi, Haaaaa.. iimiş diyolar. Ayrıca linux tan talep gelirse ki bence gelecek (inşAllah

) buda framework lere ağırlık verecekler demektir. Yani bir component aldığınızda bunu şu platformda çalışır bunda çalışmaz demiyecek hale gelmesi gerekir.