Mrb;
Delphi ile şirket içindeki kullanıcılar arası mesajlaşma uygulaması yapacam. uygulama sohbetten çok iş takibi gibi işler için kullanılacak. firmanın başka illerde de şubesi bulunmakta.
Aynı anda birden fazla yazışma sırasında her kullanıcıya tıkladığında açılacak.Bilgiler kayıt altında da tutulmalı ilerde kullanılma ihtimali olduğu için.Ekran chat ekranı gibi olacak. Sol tarafta kullanıcılar. Sağ tarafta ise seçili kullanıcıya ait yazışmalar.
Sorun.
Yazışma içeriği ysqlden bilgi çektiğinden geç açılır ve sunucu yorulur. Bunun pratik yolu varmı acaba. Chat uygulamalarında hemen açılıyor. Bilgi çekmede problem olmuyor. Ama sunucuya sürekli bağlanma işi zahmetli ve sorunlu. Mesajlaşma uygulamaları anlık mesajı getiriyor fakat kullanıcı sayfasında işe yarar diğer kullanıcıya geçti mi işe yaramaz. Arka planda kalır. Her açtığında mysqlden veri çekmek zorunda kalır.
Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varmı. İnternette kaynaklara baktım orada yazışma ekranı bilgileri var. Sistem açıldığında bilgileri okumuyor açık ekranda ne yazmış ise o.
Mesajlaşma uyglaması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Mesajlaşma uyglaması
Sanırım DataSnap - CallBack, Chat Example v.s. gibi başlıklar altında araştırma yaparsanız bu konuda karşınıza bazı örnekler çıkabilir. https://youtu.be/IrweqUlENHU
Şaban Şahin AKMAN
- pasa_yasar
- Üye
Burada sıkıntı karşılıklı iletişimden çok kayıtlı mesajların çekilmesi. Datasnap kullanmayacam. Callback olayını araştırmaya devam ediyorum
- pasa_yasar
- Üye
Sohbet içeriğini bilgisayarda tutmayı düşündüm fakat bu seferde mobilden nasıl kontrol edilecek. Sadece PC olsa local database yazar gerektiğinde çekerdim hızlıda çalışırdı.
Bilgiler kayit altinda tutulmali demissin. Bu kullanici tarafindan mi yoksa ücüncü bir sahis tarafindan mi okunacak? Ücüncü bir sahis okuyacaksa local kayit mantiksiz olur.
Yalnizca son birkac satiri yada son bir saat icerisinde yazilmis olan verileri cekersin. Yukari dogru scroll yapildikca yine birer saatlik veri cekersin. Bu sekilde hem gereksiz transferin önüne gecmis, hem de uygulamayi hizlandirmis olursun.
Yalnizca son birkac satiri yada son bir saat icerisinde yazilmis olan verileri cekersin. Yukari dogru scroll yapildikca yine birer saatlik veri cekersin. Bu sekilde hem gereksiz transferin önüne gecmis, hem de uygulamayi hizlandirmis olursun.
kıdemsiz üye