Application.MessageBox(DBEdit1.text+' günü saat '+DBEdit2.Text+'''da bir kayıt var'+#10+'Lutfen başka bir tarih ve saat seçiniz','Keramet', mb_ok+mb_iconstop);
Incompatible types: 'TMaskedText' and 'PAnsiChar'
hata mesajını alıyorum. Bu TmaskedText'i nasıl çevirebilirim?
teşekkürler
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
hocam DBEdit vs. direk atama yapmak/okumak uygun bir yöntem değil. Zaten çoğu ihtimalle yapamazsın da. Direk alanın değerine atama/okuma yap. Mesela DBEdit1, Table1'in SAAT alanına bağlı ise, DBEdit1.Text yerine
Evet tablodan alabilirim zaten bu sonuçlar tabloda var olduğu için buy mesajı verdiriyorum da, bu hatanın sebebini merak etmiştim. Yani Tarih girdiğim bir edit kutusunun text'inin doğrudan "29.06.2004" olması gerekmez mi idi? Başka bir yerde buna mecbur kalırsam diye düşünmüştüm.
Google'da "TMaskedText PAnsiChar" diye bir arama yaptırdım hiç bişey bulmadı.
Application.MessageBox(PChar(DBEdit1.text+' günü saat '+DBEdit2.Text+'''da bir kayıt var'+#10+'Lutfen başka bir tarih ve saat seçiniz'),'Keramet', mb_ok+mb_iconstop);
Application.MessageBox(PAnsiChar(DBEdit1.text+' günü saat '+DBEdit2.Text+'''da bir kayıt var'+#10+'Lutfen başka bir tarih ve saat seçiniz'),'Keramet', mb_ok+mb_iconstop);
maalsef olmadı. hem pchar'da hem de pansichar'da incompatible types: string and pansichar diye hata veriyor
neyse ben database'den alacağım artık bilgileri. nasıl olsa her iki bilgi de aynı.