Delphi Mysql
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Delphi Mysql
Arkadaşlar merhaba; Herkese hayırlı cumalar...
Delphi 7 kullanıyorum. Bilgisayarıma mysql yüklü durumda. Navicat ile bağlanıp veritabanlarını listeleyip işlem yapabiliyorum.
Delphi ile ne yaptımsa kendi üzerindeki componentler ile mysql bağlantısı kuramadım. Lib hatası veriyor başka hatalar veriyor içinden çıkamadım. MSSQL olsa şimdiye kadar on defa bitirmiştim işimi.
Mydac falan kullanmak istemiyorum ücretli component olduğu için.
Bu mysql bağlantısı için en basit yöntemi yazabilecek arkadaşlar varmı? Şimdiden teşekkürler
Delphi 7 kullanıyorum. Bilgisayarıma mysql yüklü durumda. Navicat ile bağlanıp veritabanlarını listeleyip işlem yapabiliyorum.
Delphi ile ne yaptımsa kendi üzerindeki componentler ile mysql bağlantısı kuramadım. Lib hatası veriyor başka hatalar veriyor içinden çıkamadım. MSSQL olsa şimdiye kadar on defa bitirmiştim işimi.
Mydac falan kullanmak istemiyorum ücretli component olduğu için.
Bu mysql bağlantısı için en basit yöntemi yazabilecek arkadaşlar varmı? Şimdiden teşekkürler
Re: Delphi Mysql
Merhaba. Zeos vardı ama kurulum baya sıkıntı oluyordu bildiğim kadarıyla. MyDAC deneme sürümü 2 ay bu kadar vakit yetmezmi? Küçük bir projeye yarıyor 2 ay iyi bir süre.
Delphi 7'de standart bir companent yok malasef. ODBC yapabilirsiniz en iyi ihtimalle. Ben yıllarca zeos kullanmıştım. Kurması biraz sancılıydı ancak çalışmasında sıkıntı görmedim.
-
- Üye
Cevaplar için teşekkür ederim.
Mydac kullanmak sorun değil. Fakat bir yazılım yaptığımız zaman sıkıntı olacaktır.
Zeos kurabilirim fakat başka daha basit bir yol yokmudur ?
ODBC ile nasıl bağlantı kurabilirim bunun standartı nedir ? Libmysql.dll dosyası falan hata veriyor bir türlü yapamadım. Belki de ben yanlış yapıyorumdur..
Mydac kullanmak sorun değil. Fakat bir yazılım yaptığımız zaman sıkıntı olacaktır.
Zeos kurabilirim fakat başka daha basit bir yol yokmudur ?
ODBC ile nasıl bağlantı kurabilirim bunun standartı nedir ? Libmysql.dll dosyası falan hata veriyor bir türlü yapamadım. Belki de ben yanlış yapıyorumdur..

1. google'da
2. örnek AdoConnectionString şöyle olmalı:
AdoConnection ile bağlanarak adoquery veya adotable ile kullanabilirsin tablo ve veri tabanlarını.
burada ID yazan kısım Mysqlde oluşturacagın ve gerekli yetileri vereceğin [insert, update, delete vs. vs.] kullanıcı adı olacak
diğerleri anlaşılır zaten.
ara ve indirip hem clientlara hem servera kur.mysql-connector-odbc-5.3.0-alpha-win32.msi
2. örnek AdoConnectionString şöyle olmalı:
Kod: Tümünü seç
Provider=MSDASQL.1;Password=123456;Persist Security Info=True;User ID=mirpa;Extended Properties="Driver={MySQL ODBC 5.3 ANSI Driver};Server=192.168.1.200;Database=mirpavt;User=mirpa;Option=3"
burada ID yazan kısım Mysqlde oluşturacagın ve gerekli yetileri vereceğin [insert, update, delete vs. vs.] kullanıcı adı olacak
diğerleri anlaşılır zaten.
-
- Üye
öncelikle delphi mysql connection diye bir ton video ve makale var. Bunları araştırmanızı tavsiye ederim lib hatasının çözümü de nette var delphi xe10 kullandığım için çözümün nasıl olduğunu hatırlamıyorum. hatanın tamamını yazarsanız yardımcı olabilirim
-
- Üye
Farklı bir şekilde hallettim tşk ederim yardımcı olan herkese..
- pasa_yasar
- Üye
libmysql.dll dosyası için system32 klasörüne dosyayı at ve proje klasöründe olsun. Birde sürüm tamamen uyuşmalı aynı veritabanı ve dll sürümü. Bunları sağlarsan hata vermez.