Merhaba,
Mikro yazılım kullanan bir firmanın sqlserveradı, kullanıcı adı, şifre, ip bilgilerini aldım uniconection ile bağlandım bağlantıda sıkıntı yok
yalnız mikroda stok tablosunda ve diğer tablolarda stokkalanmiktarı göremedim yada gözden kaçırdım kullanan bilen varmı
bana lazım olan aşağı yukarı şöyle bir sql cümlesi select stokkodu, kalanmiktar from stok ama kalan miktari nerede tutuğunu göremedim bilen bir arkadaş varmıdır?
Mikro yazılım Stok kalan Miktar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- greenegitim
- Üye
Mikro yazılım Stok kalan Miktar
Mücadele güzelleştirir!
Re: Mikro yazılım Stok kalan Miktar
mikronun sitesinde (tam yerini hatırlamıyorum) table yapıları olacak, mutelemelen view vardır ve merkez depo diye ara, yani depo herzaman vardır
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Merhaba,
Mikro'nun bu iş için fonksiyonları var. fn_DepodakiMiktarSonDurum ve fn_EldekiMiktar fonksiyonlarını bir inceleyin.
Kolay gelsin.
Mikro'nun bu iş için fonksiyonları var. fn_DepodakiMiktarSonDurum ve fn_EldekiMiktar fonksiyonlarını bir inceleyin.
Kolay gelsin.
- greenegitim
- Üye
Bi management studio kurayım öyle bakayım böyle karanlıkta el yordamı gibi oluyor. hiç sql serverle çalışmadım şimdi indirmeye kalktım management studio yu 825 mb management studio napıyor bu böyle hakkediyormu o 825 mb downloadı 

Mücadele güzelleştirir!
- greenegitim
- Üye

Mustafa hocam bu fn_DepodakiMiktarSonDurum ve fn_EldekiMiktar isimlerde fonksiyon bulamadım ve nasıl kullanılacağını da bilmiyorum sql server hiç kullanmadım storoted procedure gibi mi kullanılıyor bu functionlar delphi tarafında

Burada views lara göz gezdiriyordum buradaki msg_s_0088 gibi kolon başlıklarını nerden çektiğini ve neden bu isimle getirdiğini anlayamadım bu views lardan biri işimi çözecek ama hangisi bana gönderilen exceldeki adetler ile bu viewlardakiler tutmuyor büyük ihtimale 1-2 aydır mikroyu kullanmamışlar kolon başlıkları nedeni ile de çözemedim bana gereken bu viewslardan biriyle döngüyle kalan stok adedini kendi programımdaki konsinye alanına çektirmek teşekürler.
Mücadele güzelleştirir!
O fonksiyonlar yoksa bile eşdeğeri bir fonksiyon vardır. select'e ekleyerek kullanabilirsin.
veya
gibi. Viewları çok incelemedim, hangisinde ne var bilmiyorum. Şu adresten mikronun DB yapısı ile ilgili bilgi alabilirsin :
http://www.mye.com.tr/Help/
Mikro veritabanı yapısı.
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
select fn_eldekimiktar(...)
Kod: Tümünü seç
Select S.sto_kod, S.sto_isim, Miktar=fn_eldekimiktar(S.sto_kod, getdate())
from dbo.Stoklar as S
http://www.mye.com.tr/Help/
Mikro veritabanı yapısı.
Kolay gelsin.