lan and comport

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

lan and comport

Mesaj gönderen cuneyt22 »

arkadaslar s.a

ben baska bir bilgisayarin benim bilgisayarima gonderdigi verileir nasil alabilirim.Ama bu veri onceleri Comport ile gonderiliyordu. yani karmasik bir veri geliyordu bana bende bu vei uzerinde islem yapiyordum. ancak simdi ben kendi bilgisayarim adini ona veriyorum oda ag icerisinde bana bu karmasik verileri gonderecek. ben bu gelen karmasik verileri delphi ile nasil alabilirim. bilgisi olan varmi? iyi calismalar
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

anahtar kelime TCP/IP yada socket olarak ara
gelenleri oku + degerlendir
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

tesekkuer ederim.. mesaji o attigina gore(otomatik) o client oluyor dimi. bende bu arada serversocket programi yazmam gerekecek.. cok sagolun
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

unutmadan kullanilan porttun onemi varmi?
yani sonucta o belirliyor hangi port olursa olsun bilgi gelir bize yanilmiyorsam yoksa yaniliyormuyum...
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

arkadaslar ben denedım ama olmadı. 'Socket Error' hatası veriyor. ama ben soyle soyle bır sey yaptım clientsocket i diger makinaya serversoketi ise kendi makineme kurdum test ettım. sonuc basarılı yanı gonderıp alıyor.. ancak ben benim yazdiğim proğram değilde(clientsocketi) baska bir programdan(daha once var olan) almak ıstedıgımde 'socket error' hatası veriyor..umarım analatabılmısımdır.yardımcı olursanız sevınırım..
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

tamam son bır soru..cunku kımse cevap vermiyor yada suan kimse yok..bana mesaj atacak bilgisayarin hangi portu kullandigini nasil bilebilirim. cünkü portlar birbirini tutmassa bu iş olmaz galiba olmayacakta..herkese hayırlı aksamlar s.a.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

tamam arkadaslar cozdum olayı.cözüm gonderilen bilgisayarda gizli bir bolmede bu port numarası varmiş.onu aldım ve olay halloldu ama ben yinede merak ettim. biz diğer bilgisayarin port numarasini farklı bir şekilde bulamayiz galiba...yanılıyormuyum