Klasör veya dosya karşılaştırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Klasör veya dosya karşılaştırma

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba, iki adet 1tb diskteki (klasörler halinde bulunan ) dosyaları klasör ve dosya bazında karşılaştırmam ve eksik olanları kopyalayarak diğer diskte aktarmak için uygulama yapmak istiyorum. Çünkü hergün en az 3 defa bu tür birşeye ihtiyacım oluyor. Bu tür karşılaştırma yapmak için Klasör ve dosya fonksiyonlarından FileSearch kullanmayı düşünüyorum. Başlamadan önce sizlerinde fikrini alarak, nasıl yapmalıyım, doğru fonksiyon FileSearch mü veya başka bir yolu varmı bilmek istedim. Bilgilerinizi benle paylaşıp yol gösterirseniz sevinirim.

Not : Disklerdeki dosyaların tipleri belli klasörler ve alt klasörler halinde bulunan mp3 ve mp4 dosyaları. İsim bazlı karşılaştırma yapmam yeterli oluyor.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Re: Klasör veya dosya karşılaştırma

Mesaj gönderen greenegitim »

goodsync programı tam bu işi yapıyor kurup nasıl çalıştığı hakkında fikir sahibi olabilirsin.
Mücadele güzelleştirir!
Lord_Ares
Üye

Teşekkürler programı inceliyorum.
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Her ne kadar ücretsiz uygulamaları tercih etmek öncelikli olsa da bazı ücretli uygulamalar birçok sorunu daha pratik çözebiliyor. Aşağıdaki linkteki uygulamayı da incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.scootersoftware.com/
Lord_Ares
Üye

Teşekkürler inceledim. TFileSearch ve dizin fonksiyonları kullanarak yapmaya karar verdim.