Merhabalar,
Kullanıcının sürükle bırakla kendi ekran tasarımı yapabilecegi (tıpkı Delphi de bizlerin componentlerle ve formlarla ekran tasarladığı ve özelliklerini değiştirebildiği gibi) bir component seti var mıdır?
Yapılmak istenen program "Visual HTML Editörü" gibi olacak. Kullanıcı ekranı tasarlayacak bunlar daha sonra HTML kodlarına çevrilecek.
Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler...
Ekran tasarım için Component.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ekran tasarım için Component.
Biliyorsan konuş...
Konuş da feyiz alsınlar
Bilmiyorsan tut dilini
Seni bir adam sansınlar
Konuş da feyiz alsınlar
Bilmiyorsan tut dilini
Seni bir adam sansınlar
Re: Ekran tasarım için Component.
Merhaba,
Dediğiniz şekilde komponentler varmıdır bilmiyorum. Ben bir projemde arka plan resimlerini , yazı tiplerini, renklerini seçtirmek için delphinin dialog kontrollerini kullandım (opendialog, picturedialog gibi) Ayarları kaydetmeyide ini dosyası kullanarak yaptım. Böylece kullanıcı programda istediği arkaplanı, kutucuk resimlerini, menü resimlerini vs seçebiliyor. Eğer tasarladıktan sonra, çalışma anında form üzerinde nesnelerin yerlerini değiştirmek istiyorsan nesnelerin drag drop olaylarını incelemeni öneririm. Bu konuda forumda güzel örnekler vardı.

Dediğiniz şekilde komponentler varmıdır bilmiyorum. Ben bir projemde arka plan resimlerini , yazı tiplerini, renklerini seçtirmek için delphinin dialog kontrollerini kullandım (opendialog, picturedialog gibi) Ayarları kaydetmeyide ini dosyası kullanarak yaptım. Böylece kullanıcı programda istediği arkaplanı, kutucuk resimlerini, menü resimlerini vs seçebiliyor. Eğer tasarladıktan sonra, çalışma anında form üzerinde nesnelerin yerlerini değiştirmek istiyorsan nesnelerin drag drop olaylarını incelemeni öneririm. Bu konuda forumda güzel örnekler vardı.