create ettiğim nesnenin özelliklerini değiştiremiyorum.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
create ettiğim nesnenin özelliklerini değiştiremiyorum.
Merhaba,
bir proje hazırladım ik adet form'dan oluşuyordu. Anaform create edilirken bazı komponentler create ediyordu. Groupbox, label vs.
Bu projenin her iki formunu da başka bir projeye ekledim (project -->Add to project).
Bu yeni halinde bazı şeyler karıştı. GroupBox'ların rengi formun renginin aynısı oldu oysa beyaz olması gerekiyordu ve ben GroupBox'ın rengine göre bazı kontroller yapıyorum eğer groupbox formun renginde olsa programın hata vermesi lazım ama vermiyor. AYnı şekilde label'larım olması gereken yerde görünmüyor muhtemelen lable.color ve label.fon.color form ile aynı renkte olduğundan.
Acaba yeni projeye bu fromları eklerken birşey mi yapmam gerekiyordu?
Teşekkürler...
bir proje hazırladım ik adet form'dan oluşuyordu. Anaform create edilirken bazı komponentler create ediyordu. Groupbox, label vs.
Bu projenin her iki formunu da başka bir projeye ekledim (project -->Add to project).
Bu yeni halinde bazı şeyler karıştı. GroupBox'ların rengi formun renginin aynısı oldu oysa beyaz olması gerekiyordu ve ben GroupBox'ın rengine göre bazı kontroller yapıyorum eğer groupbox formun renginde olsa programın hata vermesi lazım ama vermiyor. AYnı şekilde label'larım olması gereken yerde görünmüyor muhtemelen lable.color ve label.fon.color form ile aynı renkte olduğundan.
Acaba yeni projeye bu fromları eklerken birşey mi yapmam gerekiyordu?
Teşekkürler...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
create sırası değişmiş olabilir, bringtofront ile öne alabilirsin yada eğer kod ile yaptığın bir şey varsa o çalışıyor olabilir, oncreate vs gibi.
Neden renge göre işlem yaptırtıyorsun ? bu bana mantıklı gelmiyor. onun yerine o component ın tag ını kullan hatta bu renklendirme işlemleri localize ederek yani tüm bu renk işlerini bir procedure yada function dan yapabilirsin, bunun avantajı ekleme değişiklik yapman gerektiğinde sadece bir yerden yapmış olursun.
Kolay gele
Neden renge göre işlem yaptırtıyorsun ? bu bana mantıklı gelmiyor. onun yerine o component ın tag ını kullan hatta bu renklendirme işlemleri localize ederek yani tüm bu renk işlerini bir procedure yada function dan yapabilirsin, bunun avantajı ekleme değişiklik yapman gerektiğinde sadece bir yerden yapmış olursun.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
abdulkadir dediğin gibi imiş, xpman'i silince düzeldi.
senin mesajı okuduktan sonra bana da mantıklı gelmedi.
hemen tag ile yapmayı deniyorum.
Teşekkürler
acemiliktenfreeman35 yazdı:Neden renge göre işlem yaptırtıyorsun ?
bu bana mantıklı gelmiyor.
onun yerine o component ın tag ını kullan

senin mesajı okuduktan sonra bana da mantıklı gelmedi.

hemen tag ile yapmayı deniyorum.
Teşekkürler

Merhaba,
tamam halloldu demiştim ama olmamış. yani kısmen olmuş. create ettiğim groupboxlar normale döndü ama label'lar bir türlü düzelmedi. Hala ekranda göremiyorum.
Form'un oncreate olayında çağırdığım bir procedure ile create ediyordum. Labelları create ettiğim bölümü bir butonun onclick olayına yazdım bütün etiketler normal olarak çıktı.
???
tamam halloldu demiştim ama olmamış. yani kısmen olmuş. create ettiğim groupboxlar normale döndü ama label'lar bir türlü düzelmedi. Hala ekranda göremiyorum.
Form'un oncreate olayında çağırdığım bir procedure ile create ediyordum. Labelları create ettiğim bölümü bir butonun onclick olayına yazdım bütün etiketler normal olarak çıktı.
???

- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Merhaba 1 haftadır zorunlu izinde idim, bu yüzden cevap yazamadım.
Form aktif olduktan hemen sonra çalışan bir procedure'um vardı,gerçi form içinde sık sık kullanıyordum bu procedure'ü. Bu procedur'ün içerisinde bir try-except bloğunun içine koyunca oldu.
Var olan bir label'ı yeniden creat etmeye çalıştığında hata vermesin diye bu yolu kullandım.
anlayamadım? zaten formu her create ettiğimde label'ları creat eden procedure çalışıyor dur. ama ne hikmetse formun oncreat'i içerisinde nerede yazarsam yazayım lablellar görün müyordu.pentiumkivanc yazdı:labelleri yeniden oluşturmayı denedin mi? belki transparent filan sorunlu olabilir.
Form aktif olduktan hemen sonra çalışan bir procedure'um vardı,gerçi form içinde sık sık kullanıyordum bu procedure'ü. Bu procedur'ün içerisinde bir try-except bloğunun içine koyunca oldu.
Kod: Tümünü seç
try
saatetiketleri;
except
end;

Label'ları göstermek için parent ini vermen lazım.
Parent := Form; //bunun gibi.
Kolay Gelsin...
Parent := Form; //bunun gibi.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.