WebBrowser gelen mesajda işlem yapmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
WebBrowser gelen mesajda işlem yapmak
WebBrowser da şifre girişli bir sayfaya giriş yaptığımda sayfa evet hayır seçeneği sunan bir soru soruyor. Bu ve buna benzer mesajları kontrol etme imkanı var mı acaba? Yani bu soruya otomatik hayır yanıtını verirken başka bir sayfada çıkan soruya tamam yada iptal demem gerekebiliyor.
Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ederim.
giriş yaptığım sayfa https://kbs.egm.gov.tr/ chrome yada firefox da kapatma uyarısı çıkmıyor ama delphi de webbrowser kullandığım için evet yada hayır demem gerekiyor.
Yardımlarınız için Şimdiden teşekkür ederim.
giriş yaptığım sayfa https://kbs.egm.gov.tr/ chrome yada firefox da kapatma uyarısı çıkmıyor ama delphi de webbrowser kullandığım için evet yada hayır demem gerekiyor.
- adelphiforumz
- Üye
Re: WebBrowser gelen mesajda işlem yapmak
Browser'ın OnShowMessage Eventinde
alttaki kodu çağırıyorum
prc_WindowsMsgClick('', idOK, tSwcMesajIslem);
alttaki kodu çağırıyorum
Kod: Tümünü seç
type
tMesajIslem = (tMsg_Yok=0, tMsg_1=1, tMsg_2=2);
type
tMessajID = (idOK = 1,
idCancel = 2,
idAbort = 3,
idRetry = 4,
idIgnore = 5,
idYes = 6,
idNo = 7,
idClose = 8,
idHelp = 9);
....
....
private
procedure prc_WindowsMsgClick(pMsgBoxCaption:String; pBtnClickID:tMessajID; pMsgIslem:tMesajIslem);
public
tSwcMesajIslem : tMesajIslem;
....
...
procedure TForm1.prc_WindowsMsgClick(pMsgBoxCaption:String; pBtnClickID:tMessajID; pMsgIslem:tMesajIslem);
var
sMsg: string;
len: integer;
begin
SetLength(sMsg, 127);
len := GetWindowText(Application.ActiveFormHandle, PChar(sMsg), 127);
if len = 0 then Exit;
SetLength(sMsg, len);
if pMsgBoxCaption <> '' then
if sMsg <> pMsgBoxCaption then exit;
if ( (tSwcMesajIslem = tMsg_1) or
(tSwcMesajIslem = tMsg_2) )
then
begin
if pBtnClickID = idOK then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_OK, 0);
if pBtnClickID = idCancel then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_CANCEL, 0);
if pBtnClickID = idAbort then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_ABORT, 0);
if pBtnClickID = idRetry then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_RETRY, 0);
if pBtnClickID = idIgnore then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_IGNORE, 0);
if pBtnClickID = idYes then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_YES, 0);
if pBtnClickID = idNo then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_NO, 0);
if pBtnClickID = idClose then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_CLOSE, 0);
if pBtnClickID = idHelp then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_HELP, 0);
end;
end;
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
Mevlana
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Webbrowser'ın OnShowMessage evetini bulamadım herhalde benim acemiliğimdir. Eğer sizin içinde sakıncası yok ise küçük bir örnekle açıklamanız münkün mü?
adelphiforumz yazdı:Browser'ın OnShowMessage Eventinde
alttaki kodu çağırıyorum
Kod: Tümünü seç
type tMesajIslem = (tMsg_Yok=0, tMsg_1=1, tMsg_2=2); type tMessajID = (idOK = 1, idCancel = 2, idAbort = 3, idRetry = 4, idIgnore = 5, idYes = 6, idNo = 7, idClose = 8, idHelp = 9); .... .... private procedure prc_WindowsMsgClick(pMsgBoxCaption:String; pBtnClickID:tMessajID; pMsgIslem:tMesajIslem); public tSwcMesajIslem : tMesajIslem; .... ... procedure TForm1.prc_WindowsMsgClick(pMsgBoxCaption:String; pBtnClickID:tMessajID; pMsgIslem:tMesajIslem); var sMsg: string; len: integer; begin SetLength(sMsg, 127); len := GetWindowText(Application.ActiveFormHandle, PChar(sMsg), 127); if len = 0 then Exit; SetLength(sMsg, len); if pMsgBoxCaption <> '' then if sMsg <> pMsgBoxCaption then exit; if ( (tSwcMesajIslem = tMsg_1) or (tSwcMesajIslem = tMsg_2) ) then begin if pBtnClickID = idOK then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_OK, 0); if pBtnClickID = idCancel then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_CANCEL, 0); if pBtnClickID = idAbort then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_ABORT, 0); if pBtnClickID = idRetry then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_RETRY, 0); if pBtnClickID = idIgnore then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_IGNORE, 0); if pBtnClickID = idYes then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_YES, 0); if pBtnClickID = idNo then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_NO, 0); if pBtnClickID = idClose then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_CLOSE, 0); if pBtnClickID = idHelp then SendMessage(Application.ActiveFormHandle, WM_COMMAND, ID_HELP, 0); end; end;
- adelphiforumz
- Üye
"erdem55" kusura bakma ben TWebBrowser üzerinde bu event var sanıyordum
Benim kullandığım component TEmbededWB componenti ücretsiz bir component bunu kullanabilirsiniz.
TWebBrowserın yaptıklarını yapıyor artılarıda var
Benim kullandığım component TEmbededWB componenti ücretsiz bir component bunu kullanabilirsiniz.
Mevlana
Mevlana
Bende sorun nerede diye düşünüyordum. TEmbededWB component'in yükleme dosyaları elinizde var ise incelemek isterim. şimdiden teşekkür ederim.adelphiforumz yazdı:"erdem55" kusura bakma ben TWebBrowser üzerinde bu event var sanıyordum
Ayrıca konu hakkında başka önerisi olan var mı Acaba?
- adelphiforumz
- Üye
WeTransfer üzerine attım
https://we.tl/rhszQXVwUc
Mevlana
Mevlana
Ahh ahh ben eskide kalmışım hala delphi 7 kullanıyorum da:)adelphiforumz yazdı:WeTransfer üzerine attım
Arkadaşlar bu konuda başka önerisi olan yok mu acaba?
Daha önce burada konuşmuştuk. Aynı problem galiba...
There's no place like 127.0.0.1