sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
longhorn

sorgulama

Mesaj gönderen longhorn »

merhaba.formumda 2 adet table var ve bunlar birbirine bağlı.sorgu yaptırmak istiyorum.ve forma iki adet query koydum.ve butonun içine su kodları yazdım

query1.Close;
query1.SQL.Clear;
query1.SQL.Add('select * from tabloismi where değisken like "'+Edit1.Text+'%"');
query1.Open;

fakat dbgridler table lara bağlı oldugu için yapmış oldugum sorduyu göremiyorum.dbgridleri query lere bapladığım zamanda girdiğim kayıtları göremiyorum.ve bu olayların hepsi aynı form üzerinde.table kullanmayıp sadece query kullandığım zaman kayıt girişi yapamıyorum dolayısıyla.napmalıyım.teşekkürler

(Pardon az çnce yanlış yere göndermişim.çok sorry :D )
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Ben anlayamadım ne yapmak istiyorsunuz?

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Query ve UpdateSQL kullan.

Ancak veri girişlerini ve LIKE ile sorgulamalarını ayrı grid'lerde yapman iyi olur.

Kolay gelsin.
longhorn

sorgulama

Mesaj gönderen longhorn »

merhaba hüseyin abi.yapmak istediğim sorgulama.formumda 2 tane table 2 tane datasource 1 adet query 1 adet data source var.dbgridler tablelara bağlı.ve ben sorgulama yapmak istiyorum.bunun için query koydum.fakat queryi nereye bağlayacağımı bilmiyorum.table lar birbirine bağlı.queryi ait 3.bir datasource koydum.ve buttonun içine

query1.Close;
query1.SQL.Clear;
query1.SQL.Add('select * from tabloismi where değişken like "'+Edit1.Text+'%"');
query1.Open;
şeklinde bir kod yazdım.ama dbgridler tablelara bağlı oldugu için hiçbir şekilde listelemiyo.napmalıyım
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Hımmm anladım Tasarım sorunu yaşıyorsun. Bak bunu istiyorsan Yeni Bir forum oluştur ve yapılan sorgulamayı yeni Forum içinde Göster yada öteki DBgridler içinde kod larla yap butona basınca DBGrid'i Query'e bağla ve işini gördükten sonra Tablo lara yönlendir. Mantığına yatanı yapmaya çalış.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.