merhaba sevgili arkadaşlar ve ağabeyler
benim sorunum şu ki 3 adet tablom var
1.si müsteri tablosu
2. ise veri giriş
3ise teklif formu
2.tablodaki verileri isteğime gore süzüp 3.tablodaki gerekli yerlere query ile aktarıyorum sorun yok.ve kaydediyorum.
program hakkında biraz bilgi vereyim ...
MÜŞSTERİ TABLOSU ALANLARI
Müsterino
Adısoyadı
adresi
telefonu
teklif_tarihi
teslim_tarihi
2. Tablo Veri Tablosu
Veri_no
grup
urun_adi
fiyati
3.Tablo
TEKLIF_NO
MUSTERINO
ANAKARTLAR
EKRANKARTLARI
FAXMODEMLER
VB...
BU PROGRAMIN AMACI GELEN MÜŞTERİLERE DAHA ÇABUK TEKLİF ÇIKARMÖAK ORTADAN HESAP MAKİNESİNİ VE FİYAT LİSTELERİNİ ORTADAN KALDIRMAK AMACIYLA YAPILIYOR. BİLGİSAYAR SATIŞI YAPAN FAKAT ÇOK BÜYÜK OLMAYAN ŞİRKETLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK AMACIYLA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM..
2.TABLODAKİ VERİ GİRİŞİNİN MANTIĞI ŞU ŞEKİLDE SORUMUN DAHA İYİ ANLAŞILABİKLMESİ İÇİN VE DAHA ÇABUK ZAMANDA YANIT ALMAK İÇİN YAZIYORUM..
2.TABLODAKİ GRUP TAN
PARÇANIN GRUBUNU SEÇECEK
1-CPU
2-RAM
3-VGA
ÜRÜN ADI KISMINA
CPU YU SEÇİP CELERON 2400 BOX GİBİ
FİYAT KISMINADA 60$ GİBİ FİYATI GİRECEK ŞİMDİLİK VERİ GİRİŞİNİ BOYLE DÜŞÜNDÜM AMA SONRA DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM NEYSE
3.KISIMDAKİ QUERYLERDE İSE HER PARÇA İÇİN BİR QUERY KOYUP BUNUN İÇERİNE İSE CPU QUERY İSE MESELA
SELECT * VERIGIRISI FROM WHERE GRUP='CPU' GİBİ BİR SQL LE ÇEKİYORUM BURAYA KADAR HİÇ BİR PROBLEM YOK
BU ARADA 1. TABLO İLE 2.TABLO ARASINDA MASTER-DEATİL İLİŞKİ VAR
SORUN ŞU Kİ
BEN KAYITLI MÜŞTERİ İSE YANİ DAHA ONCE TEKLİF ALMIŞSA O TEKLİFİN GETİRLMESİNİ YOK ALMAMI İSE BUTUN DBLOOKUPCOMBOBOXLARDA SEÇİNİZ GİBİ BİR İBARE FİYATLARDA İASE "0" I GÖRMEK İSTİYORUM SORUN ŞU Kİ BUNUN KONTROLUNU NASIL YAPARIM......
Müşterilere Teklif Verme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Müşterilere Teklif Verme
derviş
Öncelikle söylemek isteğim Büyük harflerle yazman konusu.
İkincisi başlık konusundaki seçimin.
Soruna gelince bence 3. tabloda olan olayların biraz yanlış bence. her müşterinin yanına anakart,cpu yazaman yerine.
yeni bir tablo ya oraya mesela
musterino
sozlesmeno
urungrubu
fiyati
gibi birşey dersen
müşteri tablona sadece müşterinin kodu, ünvanı, telefonu gibi field ları eklersin.
Daha sonra satış yapılınca bu satış tablosundan.
her satış için bir satır eklersin.
Yani ürünler için elinde bir tablon olacak
kodu
adi
fiyati
vb. gibi
Müşteriler için
kodu
unvanı
telefon
vb. gibi
Son olarakta satışlar için bir tablon
Bu tablodan kime hangi sözleşme nosuyla kaç adet mal satmışsın.
Kaç defa sözleşme yapmışsın. Bunun gibi sonuçlara daha rahat ulaşabilirsin.
İkincisi başlık konusundaki seçimin.
Soruna gelince bence 3. tabloda olan olayların biraz yanlış bence. her müşterinin yanına anakart,cpu yazaman yerine.
yeni bir tablo ya oraya mesela
musterino
sozlesmeno
urungrubu
fiyati
gibi birşey dersen
müşteri tablona sadece müşterinin kodu, ünvanı, telefonu gibi field ları eklersin.
Daha sonra satış yapılınca bu satış tablosundan.
her satış için bir satır eklersin.
Yani ürünler için elinde bir tablon olacak
kodu
adi
fiyati
vb. gibi
Müşteriler için
kodu
unvanı
telefon
vb. gibi
Son olarakta satışlar için bir tablon
Bu tablodan kime hangi sözleşme nosuyla kaç adet mal satmışsın.
Kaç defa sözleşme yapmışsın. Bunun gibi sonuçlara daha rahat ulaşabilirsin.
zaten oyle
kardeş cevabın için tşkler ama zaten oyle 3.tablo satış tablosu ve ben istersem eğer nasıl dokeceğimi biliyorum benim sorum sadece su geri kalan bilgiler sorunun daha kolay anlaşılabilmesi için yazıldı.
sorun:
eski müşteri ise eski bir teklifi herhangi birisi....
yeni ve daha önce teklif almamış ise dblookupcomboboxlarda seçiniz ve fiyatlarda "0" ibaresinin gelmesi sorun bu yapı hakkında bir sorun yok ve paradox kullanıyorum şiimdilik...
interbase de ibconsole kullanarak normal bir şekilde yani sql serverda olduğu gibi table açıp içinde field lar açamıyoruzheralde neyse insallah sorun anlaşılnıştır çünkü acil ama yinede ilgilene çok tşk ederim ....
kolay gelsin
sorun:
eski müşteri ise eski bir teklifi herhangi birisi....
yeni ve daha önce teklif almamış ise dblookupcomboboxlarda seçiniz ve fiyatlarda "0" ibaresinin gelmesi sorun bu yapı hakkında bir sorun yok ve paradox kullanıyorum şiimdilik...
interbase de ibconsole kullanarak normal bir şekilde yani sql serverda olduğu gibi table açıp içinde field lar açamıyoruzheralde neyse insallah sorun anlaşılnıştır çünkü acil ama yinede ilgilene çok tşk ederim ....
kolay gelsin
derviş