ZReport ile fatura dökümü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ZReport ile fatura dökümü
Arkadaşlar slm;
Forumdaki tüm ZReport ile ilgili soruları okudum.
1. Fatura yazdırmak istiyorum.
2. Doğal olarak yazıcım nokta vuruşlu
3. Text yazdırmak için en ideal aracın ZReport olduğunu okudum ve bence de oldukça iyi ve hızlı
Fakat çözüm bulamadığım bir sorunum var ...
Firma ismi adresi gibi bilgileri yazabileceğim memo tarzı bir bileşeni yok ZRLabel ile satır oluşturamıyorum. Doğal olarak firma isminin yazılabileceği alan kısıtlı firma ismi adresi uzun olduğu zaman sorun oluyor.
Bir kaç tane labelı alt alta koyup kendim böleyim istedim o zamanda anlamsız yerlerden bölüyor, boşluklara göre kendim böldürmek istesem iş oldukça uzuyor.
Bunu bir çaresi varmı?
Hepinize iyi çalışmalar.
Forumdaki tüm ZReport ile ilgili soruları okudum.
1. Fatura yazdırmak istiyorum.
2. Doğal olarak yazıcım nokta vuruşlu
3. Text yazdırmak için en ideal aracın ZReport olduğunu okudum ve bence de oldukça iyi ve hızlı
Fakat çözüm bulamadığım bir sorunum var ...
Firma ismi adresi gibi bilgileri yazabileceğim memo tarzı bir bileşeni yok ZRLabel ile satır oluşturamıyorum. Doğal olarak firma isminin yazılabileceği alan kısıtlı firma ismi adresi uzun olduğu zaman sorun oluyor.
Bir kaç tane labelı alt alta koyup kendim böleyim istedim o zamanda anlamsız yerlerden bölüyor, boşluklara göre kendim böldürmek istesem iş oldukça uzuyor.
Bunu bir çaresi varmı?
Hepinize iyi çalışmalar.
Hocam ben hiç ZReport falan kullanmadım ama. Benim kullandığım bir yöntem vardı.
Sadece fikir diye söylüyorum. Biz fatura dökümün text dosyaya (Biz tek şirket için kullanıyorduk) gerekli boşlukları koyarak yazılması gereken değeleri yazıyorduk. Sonra o text file i printere göndererek fatura üzerine yazdırıyorduk.
Senin Zreport a yardımcı olamadım ama...
Sadece fikir diye söylüyorum. Biz fatura dökümün text dosyaya (Biz tek şirket için kullanıyorduk) gerekli boşlukları koyarak yazılması gereken değeleri yazıyorduk. Sonra o text file i printere göndererek fatura üzerine yazdırıyorduk.
Senin Zreport a yardımcı olamadım ama...
TZRLabel ın boyutlarını verdikten sonra kaç satır istiyorsan ve nekadar genişlik istiyorsan. daha sonrada "Wordwarp" property sini True yap
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
S.A.
Genelde fatura için kullanıcını hazırlayabileceği bir fatura dizaynı olur. kullanıcı kendi faturasına göre müşteri adını fatura tarihi, ürünlerin isimleri vs. alanlarının nerelerde gösterileceğini seçer. yazıcıdan çıktı alırken ona göre çıktı hazırlanır.
Zreport kullanmadım.
ama fatura çıkartmak için
direk printer in canvasını kullanıyorum.
uses kısmına printer unitini ekliyorum.
şeklinde tüm alanları tek tek yazdırıyorum.
tek problem ekranda yapılan dizayn ile faturadaki bastıracağın xy değerlerinin oranlı olması.
bir diğer noktada adres için
kayıt girişinde adres alanını iki satır halinde tutuyorum. + birde il ilçe yi tutuyorum. Böylelikle kullanıcı giriş yaparken adresi kendisi bölüyor. eğer zreport kullanmaya kararlı isen her bir alan için bir label kullanırsın. Yani adres1 için bir label adres2 için bir label vs. gibi.
Fatura basımı zor iş.
kolay gelsin.
Genelde fatura için kullanıcını hazırlayabileceği bir fatura dizaynı olur. kullanıcı kendi faturasına göre müşteri adını fatura tarihi, ürünlerin isimleri vs. alanlarının nerelerde gösterileceğini seçer. yazıcıdan çıktı alırken ona göre çıktı hazırlanır.
Zreport kullanmadım.
ama fatura çıkartmak için
direk printer in canvasını kullanıyorum.
uses kısmına printer unitini ekliyorum.
Kod: Tümünü seç
printer.begindoc;
canvas.textout(x,y,musteriadi);
printer.enddoc;
tek problem ekranda yapılan dizayn ile faturadaki bastıracağın xy değerlerinin oranlı olması.
bir diğer noktada adres için
kayıt girişinde adres alanını iki satır halinde tutuyorum. + birde il ilçe yi tutuyorum. Böylelikle kullanıcı giriş yaparken adresi kendisi bölüyor. eğer zreport kullanmaya kararlı isen her bir alan için bir label kullanırsın. Yani adres1 için bir label adres2 için bir label vs. gibi.
Fatura basımı zor iş.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Arkadaşlar bu fatura işi biraz garip..
Zreport güzel bir seçim.. Neden derseniz genellikle faturalar 2 veya 3 nüsha olur ve mecburen Nokta Vuruşlu yazıcılarda yazdırılır ve hız bakımında dos print gayet güzel.
Ancak gelelim işin öteki yüzüne.. Çok nadiren de olsa (Başıma geldiği için söylüyorum) faturalarını Lazer yazıcılardan döktüren müşterileriniz çıkabilir. Eee böyle bir durumda zreport sizi bayağı uğraştırır.
Ne yapılması gerekiyor ?
- Bu konuda farklı yöntemler izleyebilirsiniz. Mesela hızdan feragat edip QReport v.s. gibi bir araçla fatura dökümü yaptırabilirsiniz.
- Her ikisinide aynı programda seçmeli olarak kullanabilirsiniz. Ama böyle bir durumda fatura dizaynı yaptırdığınız bölümlerde muhtemelen ayrı ayrı olacaktır ki hoş bir durum değil. Ancak çok seri fatura kesmesi gereken müşterilerinizi düşünerek bu şekilde de kullanabilirsiniz..
Zreport güzel bir seçim.. Neden derseniz genellikle faturalar 2 veya 3 nüsha olur ve mecburen Nokta Vuruşlu yazıcılarda yazdırılır ve hız bakımında dos print gayet güzel.
Ancak gelelim işin öteki yüzüne.. Çok nadiren de olsa (Başıma geldiği için söylüyorum) faturalarını Lazer yazıcılardan döktüren müşterileriniz çıkabilir. Eee böyle bir durumda zreport sizi bayağı uğraştırır.
Ne yapılması gerekiyor ?
- Bu konuda farklı yöntemler izleyebilirsiniz. Mesela hızdan feragat edip QReport v.s. gibi bir araçla fatura dökümü yaptırabilirsiniz.
- Her ikisinide aynı programda seçmeli olarak kullanabilirsiniz. Ama böyle bir durumda fatura dizaynı yaptırdığınız bölümlerde muhtemelen ayrı ayrı olacaktır ki hoş bir durum değil. Ancak çok seri fatura kesmesi gereken müşterilerinizi düşünerek bu şekilde de kullanabilirsiniz..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
FastReport'un son versiyonu Dot-Matrix çıktıyı destekliyor. Betasını (bir çok problem var betasında ve hala tam sürüm çıkmadı
) inceledim gerçektente harika yapmışlar adamlar. Mesala Dot-matrix hazırlanmış bir rapor, windows tabanlı bir yazıcıdanda problem çıkmadan alınabiliyor. Yazıcının Dot-matrix olup olmadığını otomatikmen anlayabiliyor. Ayrıca Zreport'dan daha gelişmiş bir tasarım aracı bulunuyor ve çalışma anındada kullanıcıya FastReport'un sunduğu tasarım aracını sunabiliyor. Dört gözle yeni versiyonun tam olarak çıkmasını bekliyorum.İnşallah fiyatını yüksek tutmazlar 

evet Fast Report gerçekten güzel, fiyatı da uygun. Son sürümü beklemene gerek yok. Sitesinde gördüğüm kadarıyla 2.52 veya 2.53'te dot-matrix yazdırma olayını destekliyor.
Maalese FR 3'ün fiyatları biraz daha tuzlu olacak. Forumunda eleman düşündüğü fiyatları yazmıştı. 200-300-400 $ gibi 3 farklı sürüm düşünüyorlar. Tama hatırlamıyorum ancak full sürüm 350-400 $ olacak
Kolay gelsin.
Maalese FR 3'ün fiyatları biraz daha tuzlu olacak. Forumunda eleman düşündüğü fiyatları yazmıştı. 200-300-400 $ gibi 3 farklı sürüm düşünüyorlar. Tama hatırlamıyorum ancak full sürüm 350-400 $ olacak

Kolay gelsin.
Bu bahsettiğiniz versiyonlar Dot-Matrix çıktıda FR3 kadar etkili ve kullanışlı değil. Sadece adına Dot-Matrix desteği demişler. Benim görüşüm bu versiyonlardaki Dot-Matrix desteği berbat. Yinede her ikisinide deneyip kararı siz verin.Sitesinde gördüğüm kadarıyla 2.52 veya 2.53'te dot-matrix yazdırma olayını destekliyor.
@TRSoft Yanılmıyorsam lazer Printer dan çıkan faturayı resmi olarak kullanamazsınız, Maliye mutlaka karbon kopya istiyor bu yüzdende mecburen dot matrix kullanılmak zorunda. Örümcek tutmuş beyinli insanlar insanlar yönetimde olduğu sürecede bu işler zor değişir. Hele birde yılbaşlarında defter tastiği diye bir işletme için yüzlerce sayfa kağıt çöpe atılıyor, bunlar için katledilen ormanları, noter denen kan emicilerin ağız kokusunun çekilmesi ve bunlara çektirdikleri için üste verilen milyonlarca lira. Neyse... gene kızdırdılar beni 
kolay gele

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
su an Almanya'dayim da...
buradaki sistemde yazıcıdan aldiginiz ve ustunde faturao olduguna dair bir ibare olan herseyi herkes kabul ediyor...
ister word'den yazdır.
istersen e-mail at adam kendi yazdırsın fatura olarak kullansın....
buradaki sistemde yazıcıdan aldiginiz ve ustunde faturao olduguna dair bir ibare olan herseyi herkes kabul ediyor...
ister word'den yazdır.
istersen e-mail at adam kendi yazdırsın fatura olarak kullansın....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... 
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler...
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır...

* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler...

* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır...

Valla işin resmi tarafını bilmiyorum..
Bana böyle bir istek geldiği için örnek vermişdim.
Müşterim faturalarının her nüshasını ayrı ayrı yazdırıyordu lazer yazıcıdan ve bende ona göre hazırlamak zorunda kalmışdım fatura dökümünü..
Zaten bahsettiğim müşterimde 5 ay kadar sonra kepenk kapatmışdı.
Bana böyle bir istek geldiği için örnek vermişdim.
Müşterim faturalarının her nüshasını ayrı ayrı yazdırıyordu lazer yazıcıdan ve bende ona göre hazırlamak zorunda kalmışdım fatura dökümünü..
Zaten bahsettiğim müşterimde 5 ay kadar sonra kepenk kapatmışdı.

İlimle geçen bir gece,