soap ile ilgili sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cenap_b
Üye
İletişim:

soap ile ilgili sorun

Mesaj gönderen cenap_b »

Değerli arakadaşlar,
java ile yazılmış bir soap servere istek gönderirken array olan parametreleri gönderemiyorum.int yada string sorunsuz gidiyor.
wdsl import ederken oluşan dosyadaki "InvRegistry.RegisterInvokeOptions(TypeInfo(xxx), ioLiteral);" satırını silince sorunsuz çalışıyor. bu konuda bilgisi olan vamrıdır acaba
ertank
Kıdemli Üye

Re: soap ile ilgili sorun

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Yazdıklarınızdan anlaşılan herkesin açıkça bildiği ve cevap verebileceği bir SOAP web servis değil. Dolayısıyla sorunuzu cevaplamadan önce WSDL dosya URL bilgisi, paylaşabilir iseniz kullanıcı ve şifre bilgileri ve kullandığınız Delphi sürümünü bilmek faydalı olacaktır.

Delphi belli SOAP web servisleri doğru çözümleyemeyip elle müdahale etmek gereken durumlar olabiliyor. Mesela E-Finans E-Fatura/E-İrsaliye vb web servisleri bunlardan bir tanesi.

Ancak direk olmasa da dolaylı yollardan çözüm bulmak mümkün olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
cenap_b
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cenap_b »

merhaba hocam,çalıştıgım api gittigidiyor ürün servisi.
adresi : https://dev.gittigidiyor.com:8443/listi ... rvice?wsdl

kullandıgım method ise;

function deleteProduct(const apiKey: string; const sign: string; const time: Int64; const productIdList: intArray; const itemIdList: stringArray; const lang: string): productServiceIdResponse; stdcall;

sorun yaşadıgım parametre productIdList ve array of Integer olarak tanımlanmış. array olarak integer gönderiyorum ama karşıya boş olarak gidiyor.

gönderdiğim veriye HTTPRIO1BeforeExecute methodundan SOAPRequest dan kontrol ediyorum.
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Ücretsiz SOAP UI uygulaması ile aynı web servis metodunu test ettiniz mi? SOAP UI ile integer array olarak çalışıyor ise Delphi tarafında da çalışıyor olmalı.